Seminar za voditelje folklornih skupina Šestine

Hrvatski sabor kulture po prvi puta u suradnji s HSPD-om Sljeme Šestine Zagreb organizira dvodnevni seminar za voditelje i članove folklornih, tamburaških i vokalnih skupina, društava i udruga pod nazivom 

TRADICIJSKA BAŠTINA ZAGREBAČKOG PRIGORJA – Šestine

U Zagrebu 11.-12.05.2019. u Pongratzovom dvorcu, Mikulići 133, Zagreb s početkom u 10:00 sati. 


Opširnije...

Poziv na sastanak s folklornim amaterima Grada Zagreba

Pozivamo vas na sastanak koji organiziramo 16.4.2019. u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture, u Zvonimirovoj 17, s početkom u 17 sati. Želja nam je okupiti folklorne skupine i ansamble koji djeluju u Gradu Zagrebu kako bi razgovarali o mogućoj suradnji i sudjelovanju predstavnika Grada Zagreba na Susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina koji se svake godine održava u listopadu u Čakovcu i Sisku.

Opširnije...

ODRŽAN LIKOVNI SEMINAR U POPOVAČI

Popovača je tijekom vikenda 23. i 24. ožujka 2019. bila centar likovnog stvaralaštva. Likovnjaci iz čitave Hrvatske okupili su se ondje kako bi usavršili svoj talent u tehnici ulje na platnu. Uz vodstvo akademske slikarice Aleksandre Gorete još jednom je nastao niz kvalitetnih slikarskih radova.

Opširnije...

Plesni amaterizam u Hrvatskoj - otvorena pitanja

U godini obilježavanja jubilarnog 30. susreta hrvatskih plesnih ansambala i Međunarodnog dana plesa pozivamo Vas na stručni skup na temu „Plesni amaterizam u Hrvatskoj – otvorena pitanja“  koji će biti održan u 26. travnja 2019. godine u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture (Ulica kralja Zvonimira 17, 10000 Zagreb).

Opširnije...

PREDSTAVLJENA OSMA KNJIGA IZ KNJIŽEVNE BIBLIOTEKE HSK-A

Nakon uspješno održane promocije knjige „Cipele od senja“ u rodnoj Koprivnici, autorica Zdenka Čavić predstavila je zbirku i u Velikoj dvorani svog nakladnika Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije...

Seminar-radionica "Jednostavno knjigovodstvo"

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture održan je seminar Poslovanje neprofitnih organizacija-jednostavno knjigovodstvo 16. ožujka 2019. godine u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu. 

 

Opširnije...

PLESNO-KAZALIŠNI SEMINAR U SISKU I OSIJEKU

Pozivamo Vas na seminar-radionicu "Od koreografije do plesne predstave" namijenjenu plesačima i voditeljima skupina suvremenog plesa te glumcima, redateljima i voditeljima kazališnih skupina. Seminar-radionica održat će se u Sisku 6. i 7. 4. 2019. i u Osijeku 13. i 14. 4. 2019. Voditeljica je Jasminka Petek Krapljan.

Opširnije...

"Tradicijska baština Šokaca podunavske Baranje" - seminar

Hrvatski sabor kulture u suradnji s HKUD-om "Osijek 1862" iz Osijeka organizira dvodnevni seminar za voditelje i članove folklornih skupina, društava i udruga pod nazivom 

TRADICIJSKA BAŠTINA ŠOKACA PODUNAVSKE BARANJE

u Osijeku 30. i 31. 3. 2019. u Sindikalnom domu Tvornice šećera, Frankopanska 99 , s početkom u 10.00 sati.

Za seminar se mogu prijaviti svi zainteresirani. Za prijavu je potrebno ispuniti priloženu prijavnicu i poslati poštom, faxom (01/4621-738) ili e-mailom na ples@hrsk.hr najkasnije do 25. ožujka 2019.

Opširnije...

Razglednica 8, 5. svibnja 2019. u 19 sati, Zagreb

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, u nedjelju, 5. svibnja 2019. s početkom u 19 sati bit će održana Razglednica 8 kulturno-umjetničkog amaterizma RH i Dan otvorenih vrata Hrvatskog sabora kulture.

 

 

Opširnije...

ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE "GRAD V SREDINI SVETA"

U listopadu 2018. godine izdana je knjiga „Grad v sredini sveta“ autora Aleksandra Horvata, koji je nekoliko puta pohvaljen na Susretima hrvatskih zavičajnih književnika HSK-a, a jedna od pjesama sa Susreta se nalazi i u knjizi. Promocija knjige održana je 22. veljače 2019. u Zagrebu u Velikoj dvorani HSK-a.

Opširnije...