Hrvatski sabor kulture i Amateo u 2018.

U 2018. uspješno je realizirana prva godina projekta "Arts take part" financiranog putem programa Kreativna Europa i nastavljen je rad u smjeru plana i programa za drugu godinu koji je odobren od strane Europske komisije. 

Opširnije...

Radionica izrade Web stranice na MHK-u u Rijeci

U organizaciji novoosnovane Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Primorsko-goranske županije i suorganizaciji Hrvatskog sabora kulture, pozivamo Vas na radionicu „Brzo i jednostavno do web stranice na Mreži hrvatske kulture“ koja je namijenjena svima Vama zainteresiranima za izradu vlastite web stranice na Mreži hrvatske kulture. 

Opširnije...

Gostovanja najboljih predstava FHKA

Jesen 2018. godine obilježila su gostovanja nagrađenih predstava 58. Festivala hrvatskih kazališnih amatera na područjima od posebne državne skrbi. Skupine iz Karlovca, Koprivnice i Vodica obišle su sve krajeve Lijepe naše - od Drniša preko Gospića do Belog Manastira i Vukovara!

Opširnije...

24. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske Međimurske županije, Sisačko-moslavačke županije, Grada Čakovca i Grada Siska održan je 24. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina. Prvi dio Susreta održan je u Centru za kulturu Čakovec 14.10.2017., a drugi dio u Rafinerijskom domu Sisak, 21.10.2017. Na Susretu je nastupilo 950 folkloraša unutar 21 hrvatskog ansambla i skupina te gostujućih skupina iz Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine. U realizaciji Susreta neizostavni dio dale su i Zajednica HKUU Međimurske županije, novoosnovana Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Sisačko – moslavačke županije te suorganizatori Hrvatsko društvo skladatelja – ZAMP, KUD "Mačkovec" iz Mačkovca i FA "Ivan Goran Kovačić" iz Siska. 

Opširnije...

Seminari za voditelje folklornih skupina 2017

Prema planu i programu Hrvatskog sabora kulture u 2017. godini realizirana su 3 seminara za voditelje folklornih skupina, u Donjem Miholjcu (3.-5.3.2017.), Otočcu (6.-7.5.2017.) i Jezerima na otoku Murteru (22.-24.9.2017.)

Opširnije...

OSVRT NA FOLKLORNI SKUP I RAD HSK-a

Cijenjeni i dragi kolege i prijatelji, Dražene, Valentina i Katarina, u mislima na Vas i na Vaš skup šaljem Vam od srca čestitke na Vašem trudu i entuzijazmu da se održi Prosvjetni sabor kulture! Jedino se tako mogu sačuvati vrijednosti koje su u Prosvjetni sabor ugrađene. Vaša današnja naobrazba i entuzijazam, tako vas ja doživljavam, u ovim oskudnim vremenima daju nadu da će se vrijednosti amaterizma održati i sačuvati!

Tanja Perić Polonijo, znanstvena savjetnica

Opširnije...

Plesna skupina Gesta iz Zadra na gostovanju u Ljubljani

Višegodišnja uspješna suradnja Hrvatskog sabora kulture i Javnog sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti odvija se na svim poljima kulturno-umjetničkog amaterizma pa tako i na plesnom. Recipročna gostovanja najuspješnijih ansambala s nacionalnih susreta pridonijela su visokoj razini ove međunarodne razmjene. 

Opširnije...

Brzo i jednostavno do Web stranice na Mreži hrv. kulture

Hrvatski sabor kulture poziva Vas na prvu radionicu na temu „Brzo i jednostavno do web stranice na Mreži hrvatske kulture“ koja je namijenjena svima Vama koji ste zainteresirani za izradu vlastite web stranice na Mreži hrvatske kulture.

Opširnije...

Održana 1. večer 15. Susreta malih vok. sastava u Sisku

 

Jučer je u sisačkoj glazbenoj školi Frana Lhotke održan prvi dio 15. Susreta hrvatskih malih vokalnih sastava na kojem je nastupilo 18 vokalnih sastava u izvornoj pučkoj i kategoriji folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova. Čestitamo svim sudionicima i dobitnicima nagrada koje ovdje navodimo!

 

Opširnije...

Održan 25. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastav

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Grada Dugog Sela, KUD-a „Preporod“ i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 3. i 4. studenoga 2018. održan je 25. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. 

Opširnije...