Imenovanje članice Skupštine HSK-a Marijane Uzelac

Na prijedlog Hrvatskog sabora kulture, gospođa Marijana Uzelac, članica Skupštine Hrvatskog sabora kulture imenovana je za zamjenika člana Odbora za praćenje Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ iz područja: turizam. Izbor kandidata proveden je putem Savjeta za razvoj civilnoga društva, a poziv za prijavu kandidata objavljen je i putem internetske stranice Ureda za udruge.

Opširnije...

Otvorenje Info ureda članica HSK-a

Opširnije...

Donacija knjiga Hrvatskog sabora kulture

Hrvatski sabor kulture donirao je Veleposlanstvu Crne Gore u RH 160 primjeraka knjige u nakladi Hrvatskog sabora kulture „Narodna nošnja Crne Gore“, autorice Zorice Mrvaljević.
Od toga će Veleposlanstvo 50 primjeraka spomenute knjige dostaviti Nevladinom udruženju „Infomont“ iz Budve, koje održava i ažurira portal o crnogorskoj kulturi i nasljeđu - Montenegrina.net, a nastavno na zamolbu gospodina Veska Milovića iz Uredništva portala Montenegrina.net. Donirane knjige preuzeo je u ime Veleposlanstva Crne Gore u RH prvi tajnik gospodin Boris Vukotić, 16. siječnja 2018. godine u prostorijama Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije...

Nova web stranica Hrvatskog sabora kulture

Zadovoljstvo nam je predstaviti Vam novu web stranicu Hrvatskog sabora kulture www.hrsk.hr koja uključuje responzivni dizajn što joj omogućuje funkcionalniji prikaz na pametnim telefonima, tabletima i ostalim uređajima. Osim toga, na nju su preneseni svi arhivski podaci i sadržaji koji su do sada bili objavljeni na web stranici Hrvatskog sabora kulture.
Ugodno korištenje.

Opširnije...

Pravila Susreta hrvatskih malih vokalnih sastava 2018

Dragi pjevači, nakon tri uspješna Susreta u Bjelovaru, 15. izdanje Susreta hrvatskih malih vokalnih sastava bit će održano u gradu Sisku! U nastavku pronađite PRAVILA Susreta i dodatne informacije! 

Opširnije...

Pravila Susreta hrvatskih pjevačkih zborova 2018

Dragi zboraši, nakon uspješno održanog jubileja, najavljujemo održavanje 51. izdanja Susreta hrvatskih pjevačkih zborova ponovno u prekrasnom Gradu Rovinju! U nastavku pronađite PRAVILA Susreta i dodatne informacije! 

Opširnije...

Sudjelovanje HSK-a u radu AMATEO mreže

Godina 2017. najuspješnija je u dosadašnjih 10 godina postojanja i rada ove europske mreže. Naime, 31.3.2017. mreža dobiva pozitivan odgovor na "Call for Proposals EACEA" i na natječaju Kreativna Europa (Support to European Networks) ostvaruje 84/100 bodova te novčanu potporu od gotovo 1.000.000 EUR za razdoblje od 4 godine za projekt Arts take part.

Opširnije...

Plesna djelatnost u 2018.

Dragi plesači, pedagozi, voditelji i umjetnici pozivamo Vas da i ovu plesačku sezonu budete dio velike plesne zajednice Hrvatskog sabora kulture i sudjelovanjem na Susretu i seminarima ostvarite sve pogodnosti svoga članstva. 

Opširnije...

Folklorna djelatnost u 2018.

Poštovani ljubitelji folklorne umjetnosti, organizatori županijskih smotri folklora i samostalnih pregledavanja, krećemo u još jednu sezonu bavljenja folklorom i polako nam se približavaju datumi održavanja županijskih smotri folklora, stoga Vas ovim putem želimo informirati o važećim Pravilima susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, kao i najaviti organizaciju seminara za voditelje folklornih skupina u 2018.

Opširnije...

Pravila i prijavnice manifestacija HSK u 2018.

Objavili smo Pravila i prateće prijavnice za manifestacije od državnog značaja u organizaciji HSK-a koje će biti organizirane u 2018. godini.

Za manifestacije za koje ovdje ne nalazite prijavnice, iste će biti dostavljene s raspisom natječaja za pojedinu manifestaciju ili će pak biti objavljene naknadno na našoj web stranici.

Pripremite se na vrijeme za selekciju i izborite pravo sudjelovanja!

 

Opširnije...