PLESNO-KAZALIŠNI SEMINAR U SISKU

Pozivamo Vas na seminar-radionicu "Od koreografije do plesne predstave" namijenjenu plesačima i voditeljima skupina suvremenog plesa te glumcima, redateljima i voditeljima kazališnih skupina. Seminar-radionica održat će se u Sisku uz potporu Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije te Doma kulture Kristalna kocka vedrine. Voditeljica je Jasminka Petek Krapljan.

Opširnije...

"Tradicijska baština Šokaca podunavske Baranje" - seminar

Hrvatski sabor kulture u suradnji s HKUD-om "Osijek 1862" iz Osijeka organizira dvodnevni seminar za voditelje i članove folklornih skupina, društava i udruga pod nazivom 

TRADICIJSKA BAŠTINA ŠOKACA PODUNAVSKE BARANJE

u Osijeku 30. i 31. 3. 2019. u Sindikalnom domu Tvornice šećera, Frankopanska 99 , s početkom u 10.00 sati.

Za seminar se mogu prijaviti svi zainteresirani. Za prijavu je potrebno ispuniti priloženu prijavnicu i poslati poštom, faxom (01/4621-738) ili e-mailom na ples@hrsk.hr najkasnije do 25. ožujka 2019.

Opširnije...

Razglednica 8, 5. svibnja 2019. u 19 sati, Zagreb

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, u nedjelju, 5. svibnja 2019. s početkom u 19 sati bit će održana Razglednica 8 kulturno-umjetničkog amaterizma RH i Dan otvorenih vrata Hrvatskog sabora kulture.

 

 

Opširnije...

LIKOVNI SEMINAR U POPOVAČI

Otvorene su prijave za seminar-radionicu za likovne stvaratelje pod nazivom "Slikanje uljem na platnu" koji će biti održan 23. i 24. ožujka u Popovači. Seminar će voditi akademska slikarica Aleksandra Goreta.

Opširnije...

Seminar-radionica "Jednostavno knjigovodstvo"

 

Pozivamo Vas na Seminar-radionicu Poslovanje neprofitnih organizacija-jednostavno knjigovodstvo koji će biti održan 16. ožujka 2019. godine u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu (Ulica kralja Zvonimira 17, III kat) s početkom u 11 sati.

Seminar će voditi Korana Gačić Fuk, samostalni računovođa i Tina Novak, direktorica Fin Lab d.o.o.-a, računovodstvenog servisa koji pruža knjigovodstvene usluge Hrvatskom saboru kulture.

 

Opširnije...

Seminar za voditelje i članove tamburaških ansambala 2019.

Pozivamo Vas na SEMINAR ZA VODITELJE I ČLANOVE TAMBURAŠKIH ORKESTARA I SASTAVA koji će biti održan pod vodstvom Dražena Varge i Petra Varge u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, dana 9. i 10. 3. 2019. u Virovitici. Seminar će biti održan u suradnji s HPD-om "Rodoljub" Virovitica, u prostorijama nekadašnjeg Vatrogasnog doma na adresi: Trg kralja Zvonimira 3, 33000 Virovitica (nasuprot Crkve sv. Roka).

Opširnije...

Preminuo je gospodin Andrija Tomašek

 

Danas, 1. veljače 2019. u 11 sati preminuo je istaknuti muzikolog i dugogodišnji suradnik Hrvatskog sabora kulture gospodin Andrija Tomašek.

 

Opširnije...

Kalendar aktivnosti HSK-a za 2019. godinu

U nastavku objavljujemo kalendar naših aktivnosti za 2019. godinu. 

(Napomena: Kalendar uključuje aktivnosti kojima su na dan 25. siječnja 2019. odobrena sredstva za realizaciju, te je podložan izmjenama i dopunama.)

Kalendar u WORD-formatu možete preuzeti na linku ispod teksta.

Opširnije...

PREMINULA ČLANICA HSK-A JAGODA LASIĆ

Hrvatski sabora kulture u ime svog cjelokupnog članstva izražava duboku sućut obitelji i prijateljima povodom smrti svoje istaknute i nagrađivane članice te slikarice, gospođe Jagode Lasić, a koja je svojim djelovanjem i entuzijazmom ostavila neizbrisiv trag u sjećanjima svih kolega.

Opširnije...

Natječaj za izbor glavnog urednika Monografije HSK-a

 

REZULTATI NATJEČAJA

za izbor glavnog urednika Monografije Hrvatski sabor kulture 1948.-2018.

 

Opširnije...