U godini obilježavanja 70-te obljetnice rada i postojanja Hrvatski sabor kulture, 23. i 24. lipnja 2018., u Dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, organizirao je 29. susret hrvatskih plesnih ansambala.  Susret se po četvrti puta održavao u Velikoj Gorici, a suorganizatori su bili Plesni klub Megablast i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica. Materijalnu potporu pružili su Ministarstvo kulture RH, Grad Velika Gorica, TZ Grada Velike Gorice i Zagrebačka županija. Medijski pokrovitelj bio je City Radio.

Tročlano stručno povjerenstvo djelovalo je u sastavu Melita Spahić Bezjak, Sanja Tropp Frühwald i Kornelija Kosanović, a rezultat njihovog rada je sljedeći: Nagradu Hrvatskog sabora kulture za najbolju koreografiju dobio je Plesni studio "Vindi" Varaždin za koreografiju The animal inside. Nagrada za najbolju izvedbu otišla je u Čakovec Studiju suvremenog plesa "Teuta" za koreografiju Ravna crta, dok je Baletni studio Gradskog kazališta "Zorin dom" iz Karlovca dobio Nagradu Hrvatskog sabora kulture za najbolji kostim. I ove godine, u okviru Susreta plesnih ansambala, sudionici su imali mogućnost prisustvovanja plesnoj radionici "Follow the flow" pod vodstvom gostujuće slovenske koreografkinje Urše Rupnik, a koja je održana u nedjelju 24.6. u prijepodnevnim satima u dvorani Srednje škole Velika Gorica.

Na Susretu je tijekom dva dana nastupilo 200 mladih plesača iz Hrvatske, Češke i Slovenije sa ukupno prikazane 32 koreografije. Rezultat je to raspisanog Natječaja, a odabir grupa te stručno i umjetničko planiranje i oblikovanje programa, izvršila je predsjednica Stručnog savjeta za ples pri HSK, gđa Vlasta Kaurić. Važno je napomenuti da su jedino predstavnici Karlovačke županije (Baletni studio GK "Zorin dom" i Studio za plesnu edukaciju i umjetničko stvaralaštvo "Studio 23") izabrani na 24. susretu plesnih ansambala Karlovačke županije koji se 15.4.2016. održao u Karlovcu. Selektor je bio član stručnog savjeta za ples pri HSK-u g. Rajko Pavlić.

Nastupom gostujućih plesnih skupina iz Češke i Slovenije nastavljena je važna međunarodna suradnja Hrvatskog sabora kulture na plesnom planu. Planirani revijalni dio programa koji se trebao izvesti u Parku dr. Franje Tuđmana zbog lošeg vremena izveden je u Dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.