U godini obilježavanja 70. obljetnice rada Hrvatski je sabor kulture uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Međimurske županije, Sisačko-moslavačke županije i Grada Čakovca realizirao program 25.susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina. Prvi dio Susreta održan je u Centru za kulturu Čakovec 20.10.2018., a drugi dio u Rafinerijskom domu Sisak, 27.10.2018. Na ovogodišnjem Susretu ukupno je nastupilo 900 folkloraša unutar 23 hrvatska ansambla i skupina te gostujućih skupina iz Crne Gore, Slovenije i Bosne i Hercegovine. U realizaciji Susreta neizostavni dio dale su i Zajednica HKUU Međimurske županije, Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Sisačko moslavačke županije te suorganizatori Hrvatsko društvo skladatelja – ZAMP, KUD "Mačkovec" iz Mačkovca i Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije. Svoj doprinos dala je i INA d.d., Milin i Pekare Sisak te zlatarna Mario iz Zagreba. 

Susret je u cijelosti pratilo tročlano stručno povjerenstvo, u sastavu Ivica Ivanković, prof., Tomislav Habulin, mag.mus i Katarina Bušić, viša kustosica. Zadaci stručnog povjerenstva obuhvatili su praćenje i umjetničko vrednovanje programa folklornih ansambala i skupina, sudjelovanje na okruglim stolovima poslije nastupa, izbor najuspješnijih ansambala prema Pravilima Susreta te pisanje umjetničke prosudbe o izvedenim programima. Prema ocjeni stručnog i povjerenstva, najuspješnijim ansamblima dodijeljene su Prva, Druga i Treća nagrada Hrvatskog sabora kulture. Nagrade su u kategoriji koreografiranog folklora osvojili redom FA "Matija Gubec", Karlovac, FA "Turopolje", Velika Gorica i HKUD "Valpovo 1905", Valpovo dok su u kategoriji izvornog folklora nagrade pripale KUD-u "Lipa" Slavetić (Zagrebačka županija), KU "Linđo", Ošlje Stupa (Dubrovačko-neretvanska županija) i KUD-u "Sv. Ivan Glavosjek" Donje Raštane (Zadarska županija). 

Program 25. susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina oblikovan je u skladu s Pravilima Susreta prema kojima su ansambli u kategoriji koreografiranog folklora dužni izvesti po dvije koreografije; jednu izvedenu na županijskoj smotri i drugu iz kraja iz kojeg dolaze, a skupine u kategoriji izvornog folklora jednu točku s kojom su se predstavili na županijskoj smotri. Tako je ove godine bogati program Susreta bio sačinjen od ukupno 31 točke i odvio se tijekom dva dana u dva grada.

Fotogaleriju možete pogledati na: 

https://goo.gl/pFqSwp i na: https://goo.gl/k2Ddhb

a video zapise na službenom Youtube kanalu Hrvatskog sabora kulture https://goo.gl/QfNcYm

Manifestaciju su medijski popratili SRCE TV, List Međimurje, Međimurske novine,  7Plus regionalni tjednik, EMeđimurje, Radio 1, Radio Hrčak, Radio 105, VTV - varaždinska televizija, Radio Quirinus, RTV Banovina, Sisak.info i Sisački tjednik. Drugom dijelu Susreta koji se po drugi puta održao u Sisku, prethodila je i konferencija za novinare u Sisačko-moslavačkoj županiji kojoj su nazočili župan Ivo Žinić sa suradnicima te stručna suradnica za plesnu kulturu Hrvatskog sabora kulture Valentina Dačnik (https://goo.gl/hiQWc2) . Voditeljice Susreta su bile Aleksandra Ličanin i Karmen Valenta. Foto i video materijale izradila je Anita Nadj. Autorica promotivnih i programskih materijala Susreta bila je Goga Pavlek, a oba dijela Susreta vidjelo je 600 posjetitelja.
 

Kao dodatak programu u Sisku, za sve građane i njihove goste, u nedjelju 28.10.2018., dio sudionika Susreta (KUD "Mokro", Široki Brijeg, KU "Linđo" Ošlje – Stupa i  KUD "Sv. Ivan Glavosjek" Donje Raštane) nastupio je u centru Grada.