Održan kazališni seminar u Virju, 4. i 5. svibnja 2013.

Hrvatski sabor kulture u suradnji sa Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke  županije i Glumišnom družinom Virje organizirao je seminar namijenjen voditeljima, redateljima i glumcima amaterskih kazališta i udruga, te dramskim stvarateljima. Seminar je održan u Virju, 4. i 5. svibnja 2013. u Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara pod stručnim vodstvom redateljice Nine Kleflin i teatrologinje i kazališne kritičarke dr. sc. Sanje Nikčević.

Opširnije...

Svjetski dan kazališta, 27.3.2013.

Povodom Svjetskog dana kazališta 2013. izdvajamo hrvatsku poruku prof. dr. sc. Sanje Nikčević, predsjednice Stručnog savjeta za kazalište u Hrvatskom saboru kulture.

Opširnije...

53. festival hrvatskih kazališnih amatera, svibanj 2013.

53. festival hrvatskih kazališnih amatera 2013. godine bit će održan u 2 grada: Slavonskom Brodu, od 17. do 19.5 i u Starom Gradu na Hvaru, od 24. do 26.5. 2013.

Opširnije...

8. Međunarodni festival amaterskih kazališta

8. Međunarodni festival amaterskih kazališta «Jadran 2012.» održan je u Starom Gradu na Hvaru od 16. do 20. svibnja 2012.

Opširnije...

Brođani na "51. Linhartovom srečanju"

Višegodišnja suradnja Hrvatskog sabora kulture i Javnog sklada Slovenije uspješno je ove godine nastavljena i na području kazališnog amaterizma. Tako je na 52. FHKA gostovalo Šentjakobsko gledališče iz Ljubljane kao najbolja kazališna skupina na 50. Linhartovom srečanju, a na 51. Linhartovo srečanje išao je ansambl Satiričkog kazališta mladih iz Slavonskog Broda s predstavom „Dekameron“ Giovannia Boccaccia.

Opširnije...

Gostovanja najboljih predstava s FHKA 2012.

Gostovanja najboljih predstava s Festivala hrvatskih kazališnih amatera 2012. na područjima od posebne državne skrbi

Opširnije...

Seminari za voditelje i glumce amaterskih kazališta

Ove godine Hrvatski sabor kulture priredio je dva dvodnevna seminara: proljetni u Sinju (za područje Dalmacije) i jesenski u Slavonskom Brodu (za područje Slavonije).

Opširnije...

"Bjelokaz 1" na Festivalu „Fedra“, Bugojno

Glumci Bjelovarskog kazališta "Bjelokaz 1" gostovali su na Teatarskom festivalu „Fedra“ u Bugojnu s predstavom Ima li mrtvih redatelja Vladana Ivkovića.

Opširnije...

52. festival hrvatskih kazališnih amatera, 16.-20.5.2012.

Opširnije...

Seminar za voditelje i glumce amaterskih kazališta

Seminar namijenjen voditeljima i glumcima amaterskih kazališta i udruga organizira Hrvatski sabor kulture u suradnji sa Zajednicom amaterskih kazališta Splitsko-dalmatinske županije  30. i 31. ožujka 2012.  (za  vrijeme održavanja 3. Županijske smotre  Zajednice amaterskih kazališta Splitsko-dalmatinske županije) u Sinjskom pučkom kazalištu,  ulica S. Gunjače 1, Sinj.

Opširnije...