KAZALIŠNI SEMINAR U VODICAMA

Pozivamo sve ljubitelje kazališne umjetnosti da se ponovo okupimo u Vodicama 19. i 20. listopada na seminaru pod nazivom "Iza scene: Režija predstave i dramske vježbe". Voditelj seminara je istaknuti redatelj Mario Kovač pa pozivamo sve zainteresirane da do 11. listopada pošalju svoje prijave koje ćete naći na dnu ove obavijesti.

Opširnije...

MEĐUNARODNI KAZALIŠNI FESTIVAL

Nastavljajući prošlogodišnju praksu, Međunarodni festival amaterskih kazališta ponovo napuniti čakovečki Centar za kulturu. Publiku i ove godine očekuju najuspješnije predstave koje su „pomele konkurenciju“ u Sloveniji i Bosni i Hercegovini te Hrvatskoj!

Opširnije...

"KUNTRATA" U TREBINJU

Najuspješnija predstava 59. Festivala hrvatskih kazališnih amatera - Kazališna amaterska udruga "Kuntrata" iz Sv. Filipa i Jakova - sudjelovala je na 62. Festivalu festivala u Trebinju 23. srpnja ove godine.

Opširnije...

KOPRIVNIČANI IGRALI U BUGOJNU

Prošlogodišnji pobjednici Festivala hrvatskih kazališnih amatera - skupina Kaotis teatralis Dramskog studija Ludens teatra predstavila se pobjedničkom predstavom "Ispod površine" bosansko-hercegovačkoj publici u Bugojnu na 47. Teatarskom festivalu Fedra.

Opširnije...

ZAVRŠEN KAZALIŠNI FESTIVAL U VODICAMA

Drugi kazališni vikend 59. Festivala hrvatskih kazališnih amatera završio je svečanom dodjelom čak deset festivalskih nagrada. Najbolja predstava je „Kod Lepanta, sunce moje“ Kazališne amaterske udruge „Kuntrata“ iz Svetog Filipa i Jakova.

Opširnije...

Poziv za iskaz interesa

S obzirom na veliki broj predstava pučke drame koje se svake godine prijavjluju na selekcije za Festival hrvatskih kazališnih amatera, ukazala se potreba za osnivanjem festivala upravo tog kazališnog izričaja. Ovim putem Hrvatski sabor kulture poziva sve zainteresirane kazališne skupine, udruge i zajednice udruga da, sukladno svojim mogućnostima, iskažu interes za osnivanjem i organizacijom takvog festivala.

Opširnije...

POZIV ZA PRIJAVE NA 59. FHKA

Hrvatski sabor kulture objavljuje poziv za 59. Festival hrvatskih kazališnih amatera koji će biti održan u Vodicama, od 17. do 19. svibnja te od 24. do 26. svibnja 2019. godine. Pozivamo zainteresirana amaterska kazališta i kazališne udruge/sekcije da prijave svoje predstave i putem selekcija izbore sudjelovanje na Festivalu!

Opširnije...

Gostovanja najboljih predstava FHKA

Jesen 2018. godine obilježila su gostovanja nagrađenih predstava 58. Festivala hrvatskih kazališnih amatera na područjima od posebne državne skrbi. Skupine iz Karlovca, Koprivnice i Vodica obišle su sve krajeve Lijepe naše - od Drniša preko Gospića do Belog Manastira i Vukovara!

Opširnije...

ODRŽAN KAZALIŠNI SEMINAR U ŽUPANJI

Održan je seminar-radionica za kazališne voditelje, redatelje i glumce "Tekst-glumac-uloga" u Županji 27. i 28. listopada. Velik broj polaznika iz čitave zemlje s voditeljem Joškom Ševom bavio se odabirom teksta i predstave, improvizacijama i mnogim drugim.

Opširnije...

14. MEĐUNARODNI FESTIVAL AMATERSKIH KAZALIŠTA

Zadnji vikend u rujnu, 28. i 29. 9., održan je 14. Međunarodni festival amaterskih kazališta, po prvi puta kao samostalan festival. Programom su se prikazale najbolje predstave iz regije - predstava "Feniks" skupine Little rooster productions iz Senova u Sloveniji, zatim skupina Kaotis teatralis Dramskog studija Ludens teatar iz Koprivnice s predstavom "Ispod površine" te Studio glume - Teatar 011 iz Beograda u Srbiji s predstavom "Dragi tata". Upravo je beogradska skupina osvojila i najveći pljesak i Grand Prix Grada Čakovca - čakovečkog pozoja - skulpturu čakovečke umjetnice Jelene Valkaj.

Opširnije...