OTKAZAN 60. FHKA U VODICAMA

Nastavno na značajno pogoršanje epidemiološke situacije održavanje 60. Festivala hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama (6. - 8. 11. & 13. - 15. 11. 2020.) nažalost je OTKAZANO. 

Žao nam je što je ovako nepovoljna, neizvjesna i rizična situacija zatekla Festival u jubilarnom 60. izdanju, no nadamo se da ćemo ga održati online i time učiniti kvalitetan dramski program dostupnim široj zainteresiranoj publici koja će odabrane predstave imati priliku pogledati iz sigurnosti svojih domova. Popis predstava i skupina koje su odlukom izbornika ušle u festivalski program pronađite u nastavku. Više informacija objavljujemo uskoro.

Opširnije...

JUBILARNI 60. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA

Bliži se jubilarni 60. Festival hrvatskih kazališnih amatera koji će ove godine, obzirom na specifičnu epidemiološku situaciju, biti održan u novim terminima: 6. - 8. 11. te 13. - 15. 11. 2020. u Vodicama. Županijske smotre i selekcije završene su 4. listopada 2020., a u tijeku je video selekcija predstava. Rezultati selekcija bit će objavljeni do 13. listopada 2020. 

Opširnije...

Održan online seminar: KAZALIŠNA UMJETNOST/LUTKARSTVO

Novi u ciklusu online seminara-radionica HSK-a bio je seminar "Kazališna umjetnost – lutkarstvo" koji je pod vodstvom kazališne i likovne umjetnice multimedije Krune Tarle uspješno održan od 25. do 27. rujna 2020. Više od 40 polaznika sudjelovalo je u trodnevnom online edukativnom programu uz odlične povratne informacije i zadovoljstvo sadržajem i programom seminara.

Opširnije...

Stručno-znanstveni skup "KAZALIŠNI AMATERIZAM U HRVATSKOJ"

Stručno-znanstveni skup "Kazališni amaterizam u Hrvatskoj" u prigodi 60. obljetnice Festivala hrvatskih kazališnih amatera održan je u subotu, 11. srpnja 2020. - online putem ZOOM platforme uz prijenos uživo na Facebooku Hrvatskog sabora kulture. Skup je u virtualnom okruženju okupio istaknute stručnjake te predstavnike kazališne scene koji dugi niz godina prate hrvatski kazališni amaterizam.

Opširnije...

ODRŽAN 1. HSK ONLINE KAZALIŠNI SEMINAR

Četiri dana online druženja i edukacije s istinskim zaljubljenicima u kazalište na online kazališnoj radionici "Od teksta do emocije na sceni - razvijanje glumačkih tehnika i vještina" bila su ispunjena interakcijom, razmjenom iskustava i radom na ulogama i tekstovima aktivnih sudionika. Pogledajte kako je izgledala virtualna radionica s više od 50 polaznika iz raznih krajeva Hrvatske te sudionicma iz Njemačke i Crne Gore pod vodstvom odličnog redatelja i glumca doc. art. Jasmina Novljakovića 🎭

Opširnije...

KAZALIŠNI SEMINAR U VODICAMA

Pozivamo sve ljubitelje kazališne umjetnosti da se ponovo okupimo u Vodicama 19. i 20. listopada na seminaru pod nazivom "Iza scene: Režija predstave i dramske vježbe". Voditelj seminara je istaknuti redatelj Mario Kovač pa pozivamo sve zainteresirane da do 11. listopada pošalju svoje prijave koje ćete naći na dnu ove obavijesti.

Opširnije...

MEĐUNARODNI KAZALIŠNI FESTIVAL

Nastavljajući prošlogodišnju praksu, Međunarodni festival amaterskih kazališta ponovo je napunio čakovečki Centar za kulturu. Publiku je uživala u predstavama koje su „pomele konkurenciju“ u Sloveniji i Srbiji te Hrvatskoj!

Opširnije...

MEĐUNARODNI KAZALIŠNI FESTIVAL

Održan 15. Međunarodni festival amaterskih kazališta po drugi puta u čakovečkom Centru za kulturu. Tri iznimne predstave, predstavnici Srbije, Slovenije i Hrvatske nasmijale su i rasplakale publiku, a po završetku Festivala dodijeljen je i Grand Prix Grada Čakovca kao nagrada publike.

Opširnije...

"KUNTRATA" U TREBINJU

Najuspješnija predstava 59. Festivala hrvatskih kazališnih amatera - Kazališna amaterska udruga "Kuntrata" iz Sv. Filipa i Jakova - sudjelovala je na 62. Festivalu festivala u Trebinju 23. srpnja ove godine.

Opširnije...

KOPRIVNIČANI IGRALI U BUGOJNU

Prošlogodišnji pobjednici Festivala hrvatskih kazališnih amatera - skupina Kaotis teatralis Dramskog studija Ludens teatra predstavila se pobjedničkom predstavom "Ispod površine" bosansko-hercegovačkoj publici u Bugojnu na 47. Teatarskom festivalu Fedra.

Opširnije...