Stručno-znanstveni skup "KAZALIŠNI AMATERIZAM U HRVATSKOJ"

Hrvatski sabor kulture organizira stručno-znanstveni skup na temu "Kazališni amaterizam u Hrvatskoj" koji će biti održan 28. ožujka 2020. u Velikoj dvorani HSK-a u prigodi 60. obljetnice Festivala hrvatskih kazališnih amatera.

Pozivamo zainteresirane stručnjake iz područja kazališne umjetnosti i predstavnike amaterske kazališne scene da prijave prijedlog teme za izlaganje na Skupu najkasnije do 25. veljače 2020., nakon čega će stručna služba Hrvatskog sabora kulture u suradnji sa Stručni savjetom za kazalište HSK-a odlučiti o finalnom programu Skupa. Više informacija i prijavnicu za izlaganje na Skupu pronađite u nastavku.

Opširnije...

JUBILARNI 60. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA

U novoj 2020. godini slavimo 60. obljetnicu Festivala hrvatskih kazališnih amatera koji će biti održan u Vodicama, od 22. do 24. 5. te od 29. do 31. 5. Prijave za jubilarni 60. FHKA su zatvorene. Slijede županijske smotre i selektiranja putem kojih će izbornici Festivala odabrati najbolje za nastup na slavljeničkom FHKA-u u Vodicama. Više informacija o Festivalu pronađite u nastavku.


Opširnije...

KAZALIŠNI SEMINAR U VODICAMA

Pozivamo sve ljubitelje kazališne umjetnosti da se ponovo okupimo u Vodicama 19. i 20. listopada na seminaru pod nazivom "Iza scene: Režija predstave i dramske vježbe". Voditelj seminara je istaknuti redatelj Mario Kovač pa pozivamo sve zainteresirane da do 11. listopada pošalju svoje prijave koje ćete naći na dnu ove obavijesti.

Opširnije...

MEĐUNARODNI KAZALIŠNI FESTIVAL

Nastavljajući prošlogodišnju praksu, Međunarodni festival amaterskih kazališta ponovo je napunio čakovečki Centar za kulturu. Publiku je uživala u predstavama koje su „pomele konkurenciju“ u Sloveniji i Srbiji te Hrvatskoj!

Opširnije...

MEĐUNARODNI KAZALIŠNI FESTIVAL

Održan 15. Međunarodni festival amaterskih kazališta po drugi puta u čakovečkom Centru za kulturu. Tri iznimne predstave, predstavnici Srbije, Slovenije i Hrvatske nasmijale su i rasplakale publiku, a po završetku Festivala dodijeljen je i Grand Prix Grada Čakovca kao nagrada publike.

Opširnije...

"KUNTRATA" U TREBINJU

Najuspješnija predstava 59. Festivala hrvatskih kazališnih amatera - Kazališna amaterska udruga "Kuntrata" iz Sv. Filipa i Jakova - sudjelovala je na 62. Festivalu festivala u Trebinju 23. srpnja ove godine.

Opširnije...

KOPRIVNIČANI IGRALI U BUGOJNU

Prošlogodišnji pobjednici Festivala hrvatskih kazališnih amatera - skupina Kaotis teatralis Dramskog studija Ludens teatra predstavila se pobjedničkom predstavom "Ispod površine" bosansko-hercegovačkoj publici u Bugojnu na 47. Teatarskom festivalu Fedra.

Opširnije...

ZAVRŠEN KAZALIŠNI FESTIVAL U VODICAMA

Drugi kazališni vikend 59. Festivala hrvatskih kazališnih amatera završio je svečanom dodjelom čak deset festivalskih nagrada. Najbolja predstava je „Kod Lepanta, sunce moje“ Kazališne amaterske udruge „Kuntrata“ iz Svetog Filipa i Jakova.

Opširnije...

Poziv za iskaz interesa

S obzirom na veliki broj predstava pučke drame koje se svake godine prijavjluju na selekcije za Festival hrvatskih kazališnih amatera, ukazala se potreba za osnivanjem festivala upravo tog kazališnog izričaja. Ovim putem Hrvatski sabor kulture poziva sve zainteresirane kazališne skupine, udruge i zajednice udruga da, sukladno svojim mogućnostima, iskažu interes za osnivanjem i organizacijom takvog festivala.

Opširnije...

POZIV ZA PRIJAVE NA 59. FHKA

Hrvatski sabor kulture objavljuje poziv za 59. Festival hrvatskih kazališnih amatera koji će biti održan u Vodicama, od 17. do 19. svibnja te od 24. do 26. svibnja 2019. godine. Pozivamo zainteresirana amaterska kazališta i kazališne udruge/sekcije da prijave svoje predstave i putem selekcija izbore sudjelovanje na Festivalu!

Opširnije...