60. FHKA ODRŽAN ONLINE!

U specifičnoj i izazovnoj 2020. godini kultura u HSK-u prešla je u online medij.

60. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA ODRŽAN JE ONLINE!

Šesnaest odabranih predstava hrvatskih amaterskih kazališta i skupina krajem 2020. godine stiglo je izravno u domove kazališne publike. Blagdansko predbožićno vrijeme, od 4. do 19. prosinca, uljepšali smo emitiranjem izvrsnih dramskih ostvarenja koje nažalost u 2020. godini nismo imali priliku gledati na vodičkim daskama. No vrijedni HSK kazalištarci ovoga su puta stali pred kamere kako bi za publiku pripremili prave dramske poslastice. Zavirite u program i pogledajte promo spot Festivala... #klikninaHSKkulturu, a na HSK TV-u uživajte u izvrsnim predstavama 60. FHKA.

Opširnije...

NOMINACIJE I NAGRADE 60. FHKA PRIPALE SU...

Proglašenjem nominacija i nagrada 19. prosinca 2020. završen je online 60. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA uz prijenos uživo na HSK TV-u i Facebooku HSK-a. Otkrivamo ovogodišnje laureate...

Opširnije...

Novi online seminar: SCENOGRAFIJA i KOSTIMOGRAFIJA

Hrvatski sabor kulture realizirao je još jedan online kazališni seminar pod nazivom „Scenografija i kostimografija kao važni segmenti kazališne predstave“ koji je pod vodstvom kostimografkinje i plesne pedagoginje Jasminke Petek Krapljan i scenografa Lea Vukelića  održan od 20. do 22. studenog 2020. putem ZOOM platforme. 

Opširnije...

Objavljen Zbornik SZ skupa Kazališni amaterizam u Hrvatskoj

Objavljen je Zbornik sa stručno-znanstvenog skupa "Kazališni amaterizam u Hrvatskoj" koji je u prigodi 60. obljetnice Festivala hrvatskih kazališnih amatera održan online 11. srpnja 2020. uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH.

Opširnije...

OTKAZAN 60. FHKA U VODICAMA

Nastavno na značajno pogoršanje epidemiološke situacije održavanje 60. Festivala hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama (6. - 8. 11. & 13. - 15. 11. 2020.) nažalost je OTKAZANO. 

Žao nam je što je ovako nepovoljna, neizvjesna i rizična situacija zatekla Festival u jubilarnom 60. izdanju, no nadamo se da ćemo ga održati online i time učiniti kvalitetan dramski program dostupnim široj zainteresiranoj publici koja će odabrane predstave imati priliku pogledati iz sigurnosti svojih domova. Popis predstava i skupina koje su odlukom izbornika ušle u festivalski program pronađite u nastavku. Više informacija objavljujemo uskoro.

Opširnije...

JUBILARNI 60. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA

Bliži se jubilarni 60. Festival hrvatskih kazališnih amatera koji će ove godine, obzirom na specifičnu epidemiološku situaciju, biti održan u novim terminima: 6. - 8. 11. te 13. - 15. 11. 2020. u Vodicama. Županijske smotre i selekcije završene su 4. listopada 2020., a u tijeku je video selekcija predstava. Rezultati selekcija bit će objavljeni do 13. listopada 2020. 

Opširnije...

Održan online seminar: KAZALIŠNA UMJETNOST/LUTKARSTVO

Novi u ciklusu online seminara-radionica HSK-a bio je seminar "Kazališna umjetnost – lutkarstvo" koji je pod vodstvom kazališne i likovne umjetnice multimedije Krune Tarle uspješno održan od 25. do 27. rujna 2020. Više od 40 polaznika sudjelovalo je u trodnevnom online edukativnom programu uz odlične povratne informacije i zadovoljstvo sadržajem i programom seminara.

Opširnije...

Stručno-znanstveni skup

Stručno-znanstveni skup "Kazališni amaterizam u Hrvatskoj" u prigodi 60. obljetnice Festivala hrvatskih kazališnih amatera održan je u subotu, 11. srpnja 2020. - online putem ZOOM platforme uz prijenos uživo na Facebooku Hrvatskog sabora kulture. Skup je u virtualnom okruženju okupio istaknute stručnjake te predstavnike kazališne scene koji dugi niz godina prate hrvatski kazališni amaterizam.

Opširnije...

ODRŽAN 1. HSK ONLINE KAZALIŠNI SEMINAR

Četiri dana online druženja i edukacije s istinskim zaljubljenicima u kazalište na online kazališnoj radionici "Od teksta do emocije na sceni - razvijanje glumačkih tehnika i vještina" bila su ispunjena interakcijom, razmjenom iskustava i radom na ulogama i tekstovima aktivnih sudionika. Pogledajte kako je izgledala virtualna radionica s više od 50 polaznika iz raznih krajeva Hrvatske te sudionicma iz Njemačke i Crne Gore pod vodstvom odličnog redatelja i glumca doc. art. Jasmina Novljakovića 🎭

Opširnije...

KAZALIŠNI SEMINAR U VODICAMA

Pozivamo sve ljubitelje kazališne umjetnosti da se ponovo okupimo u Vodicama 19. i 20. listopada na seminaru pod nazivom "Iza scene: Režija predstave i dramske vježbe". Voditelj seminara je istaknuti redatelj Mario Kovač pa pozivamo sve zainteresirane da do 11. listopada pošalju svoje prijave koje ćete naći na dnu ove obavijesti.

Opširnije...