Folklor i scena dr. Ivana Ivančana dostupna kao fotokopija

Jedno od najpoznatijih djela dr. Ivana Ivančana, "Folklor i scena", od sada možete nabaviti u obliku fotokopije. To arhivsko izdanje Hrvatskog sabora kulture dostupno je po cijeni od 40,00 kn za članove i 80,00 kn za nečlanove.

 

 

Opširnije...

Ponuda vrijednih notnih izdanja Hrvatskog sabora kulture

Ovim putem Vam želimo skrenuti pozornost na vrijedna arhivska notna izdanja Hrvatskog sabora kulture koja od sada u možete nabaviti u obliku fotokopija. Niže Vam navodimo naslove zbirki za mješovite, muške, ženske i dječje zborove s cijenama (za nečlanove i članove HSK-a).

 

Opširnije...

Poziv skladateljima za prijavu radova za 13. ČAnsonfest

Udruga Kanat – Kastav objavila je NATJEČAJ ZA SKLADBE KOJE ĆE BITI IZVEDENE NA 13. FESTIVALU ČAKAVSKE ŠANSONE "ČANSONFEST – KASTAV 2017." 

U nastavku prenosimo cjeloviti tekst Natječaja.

Opširnije...

Skup Tradicijska glazba: pravna regulativa i naplata naknada

Povod skupu bili su medijski napisi tijekom 2016. i tema „zašto ZAMP KUD-ovima naplaćuje izvođenje tradicijske glazbe?“, a ta i ostala pitanja dobila su svoje odgovore na jučerašnjem skupu. Ponovljeno je: HDS ZAMP ne naplaćuje KUD-ovima izvođenje izvorne tradicijske glazbe. Izvedba tradicijskih djela koja su pak autorski obrađena naplaćuje se sukladno novom sporazumu s Hrvatskim saborom kulture. Prikupljene naknade HDS ZAMP prosljeđuje aranžerima i koreografima spomenutih djela.

Opširnije...

Uređenje prava za korištenje glazbe u kazališnoj predstav

Kako urediti prava za korištenje glazbe unutar kazališne predstave ili za izvedbu mjuzikla?

Opširnije...

Predstavljanje knjige Mihaela Ferića, 23.2.2017. u 19 h

Predstavljanje knjige Mihaela Ferića, Folklorna glazba panonske plesne zone, četvrtak, 23.2.2017., Novinarski dom u Zagrebu, 19h

Opširnije...

Poziv HDS ZAMP-a članicama HSK-a za zaključenje ugovora

Poštovani,

      nastavno na zaključen Ugovor o uvjetima za korištenje glazbe na nastupima amaterskih ansambala od  27. prosinca 2016. godine između Hrvatskog sabora kulture i Hrvatskog društva skladatelja (dalje u tekstu: sporazum), pozivamo članove HSK da zaključe pojedinačni ugovor s HDS ZAMP-om te Vas molimo da ih informirate o sljedećem:

Opširnije...

Novi ugovor HDS ZAMP-a i HSK

Obavještavamo Vas o novom Ugovoru o uvjetima za korištenje glazbe na nastupima amaterskih udruga između Hrvatskog društva skladatelja ZAMP-a i Hrvatskog sabora kulture. 

Opširnije...

Pravila manifestacija za 2017. godinu u organizaciji HSK

Obavještavamo Vas o izmijenjenim i dopunjenim pravilima manifestacija HSK-a za 2017. godinu.

Opširnije...

HSK podržao nastajanje predstave o Dravet sindromu

Hrvatski sabor kulture sa zadovoljstvom je podržao nastajanje predstave HURA, NOSFERATU! pod redateljskom palicom Dubravke Crnojević-Carić. Spomenuta predstava dio je multimedijalnog projekta Dravet sindrom 2016. kojim se nastoji podići svijest o Dravet sindromu i senzibilizirati javnost o ovoj teškoj mioklonoj epilepsiji dječje dobi. Ustupanjem prostora za probe Hrvatski sabor kulture dao je svoju podršku Udruzi Dravet sindrom. Premijera ove vrijedne predstave održana je 13. listopada 2016. u Sceni Vidra.  

Opširnije...