Izabrani članovi Stručnih savjeta HSK-a

Za razdoblje od 2018. do 2022. godine, izabrani su članovi Stručnih savjeta Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije...

Osnovana Zajednica KUU Primorsko-goranske županije

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture uz podršku Primorsko-goranske županije, 29. lipnja 2018. održana je osnivačka skupština Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Primorsko-goranske županije u vijećnici grada Rijeke s početkom u 16 sati.

Opširnije...

Dodjela Povelje RH Hrvatskom saboru kulture

Prigodom Dana državnosti, Predsjednica Republike Hrvatske, gospođa Kolinda Grabar Kitarović dodijelila je Povelju Republike Hrvatske, Hrvatskom saboru kulture, u ponedjeljak 18. lipnja 2018. godine u Uredu predsjednice RH.

Opširnije...

Natječaj za stručnog/u suradnika/cu HSK-a

Objavili smo natječaj za stručnog/u suradnika/cu za kazališnu, književnu i likovnu kulturu Hrvatskog sabora kulture.

Natječaj vrijedi od 13. - 26. lipnja 2018.

Opširnije...

Istraživanje u vezi novih medija i društvenih mreža

Poštovani/a,

prosljeđujemo Vam anketni upitnik vašeg kolege, dopredsjednika i glasnogovornika Hrvatskog pjevačkog društva „Lipa“ iz Osijeka, doktoranda Tomislava Levaka, mag. cult., koji se provodi u sklopu istraživanja za njegovu doktorsku disertaciju na Doktorskoj školi Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, vezanu uz nove medije i društvene mreže.

Opširnije...

Traže se informacije o istraživanjima amaterske kulture

 

Poštovani, 

najljepše molimo za pomoć i suradnju u cilju stvaranja Baze istraživanja o amaterskoj umjetnosti na razini EU.

Sve su nam teme istraživanja vezane uz aktivno sudjelovanje u umjetnosti relevantne: od ekonomskog utjecaja uključivanja u amatersku umjetnost, preko utjecaja na dobrobit sudjelovanja u umjetnosti, određivanja broja amaterskih umjetnosti u određenoj zemlji ili regiji ili komparativnog istraživanja strukture amaterskih umjetničkih organizacija i vladinih potpora u različitim zemljama.

 

Opširnije...

Obilježavanje 70. obljetnice Hrvatskog sabora kulture

 

Poštovane članice Hrvatskog sabora kulture,

obavještavamo vas o preporuci sa 6. sjednice Skupštine HSK-a, održane 23. veljače 2018. godine, da sve manifestacije u 2018. koje organiziraju članice Hrvatskog sabora kulture budu pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture, čime će se obilježiti njegova 70. obljetnica osnutka i djelovanja.

 

Opširnije...

JAVNI POZIV ZA ČLANOVE STRUČNIH SAVJETA

 

JAVNI POZIV ZA PREDLAGANJE ČLANOVA STRUČNIH SAVJETA HRVATSKOG SABORA KULTURE

 

Opširnije...

Statut Saveza kulturno-prosvjetnih društava iz 1948.

Opširnije...

Posljednji pozdrav Ljudevitu Gečeku

U ime Hrvatskog sabora kulture izražavamo duboku sućut povodom smrti gdina Ljudevita Gečeka, istaknutog petrinjskog kulturnog djelatnika i dugogodišnjeg dirigenta Gradske limene glazbe Petrinja. Svojim je dugogodišnjim djelovanjem na polju kulturno-umjetničkog amaterizma i glazbene pedagogije zadužio hrvatsku kulturu i ostavio neizbrisiv trag u sjećanjima onih koji su ga poznavali. U trenucima tuge suosjećamo s obitelji, prijateljima i članovima Gradske limene glazbe Petrinja.

Opširnije...