Natječaj za stručnog/u suradnika/cu HSK-a

Objavili smo natječaj za stručnog/u suradnika/cu za kazališnu, književnu i likovnu kulturu Hrvatskog sabora kulture.

Natječaj vrijedi od 13. - 26. lipnja 2018.

Opširnije...

Istraživanje u vezi novih medija i društvenih mreža

Poštovani/a,

prosljeđujemo Vam anketni upitnik vašeg kolege, dopredsjednika i glasnogovornika Hrvatskog pjevačkog društva „Lipa“ iz Osijeka, doktoranda Tomislava Levaka, mag. cult., koji se provodi u sklopu istraživanja za njegovu doktorsku disertaciju na Doktorskoj školi Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, vezanu uz nove medije i društvene mreže.

Opširnije...

Traže se informacije o istraživanjima amaterske kulture

 

Poštovani, 

najljepše molimo za pomoć i suradnju u cilju stvaranja Baze istraživanja o amaterskoj umjetnosti na razini EU.

Sve su nam teme istraživanja vezane uz aktivno sudjelovanje u umjetnosti relevantne: od ekonomskog utjecaja uključivanja u amatersku umjetnost, preko utjecaja na dobrobit sudjelovanja u umjetnosti, određivanja broja amaterskih umjetnosti u određenoj zemlji ili regiji ili komparativnog istraživanja strukture amaterskih umjetničkih organizacija i vladinih potpora u različitim zemljama.

 

Opširnije...

Obilježavanje 70. obljetnice Hrvatskog sabora kulture

 

Poštovane članice Hrvatskog sabora kulture,

obavještavamo vas o preporuci sa 6. sjednice Skupštine HSK-a, održane 23. veljače 2018. godine, da sve manifestacije u 2018. koje organiziraju članice Hrvatskog sabora kulture budu pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture, čime će se obilježiti njegova 70. obljetnica osnutka i djelovanja.

 

Opširnije...

JAVNI POZIV ZA ČLANOVE STRUČNIH SAVJETA

 

JAVNI POZIV ZA PREDLAGANJE ČLANOVA STRUČNIH SAVJETA HRVATSKOG SABORA KULTURE

 

Opširnije...

Statut Saveza kulturno-prosvjetnih društava iz 1948.

Opširnije...

Posljednji pozdrav Ljudevitu Gečeku

U ime Hrvatskog sabora kulture izražavamo duboku sućut povodom smrti gdina Ljudevita Gečeka, istaknutog petrinjskog kulturnog djelatnika i dugogodišnjeg dirigenta Gradske limene glazbe Petrinja. Svojim je dugogodišnjim djelovanjem na polju kulturno-umjetničkog amaterizma i glazbene pedagogije zadužio hrvatsku kulturu i ostavio neizbrisiv trag u sjećanjima onih koji su ga poznavali. U trenucima tuge suosjećamo s obitelji, prijateljima i članovima Gradske limene glazbe Petrinja.

Opširnije...

Donacija knjige Narodna nošnja u Skopskoj Crnoj Gori

Hrvatski sabor kulture donirao je za potrebe članova Makedonske pravoslavne crkve u Hrvatskoj 796 primjeraka knjige u nakladi Hrvatskog sabora kulture „Narodna nošnja u Skopskoj Crnoj Gori“, autorice Anice Petruševa. Knjige je preuzeo protojerej Kirko Velinski 21. veljače 2018. u prostorijama Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu.

Opširnije...

Prvi korisnik Info ureda članica HSK-a

Hrvatski sabor kulture ugostio je danas svog prvog korisnika "Info ureda članica HSK-a" u Zvonimiroj 17 u Zagrebu, gospodina Darka Vujnovića iz KUD-a "Gradina" iz Polače. Našem prvom korisniku "Info ureda članica HSK-a" donirali smo izdanje Hrvatskog sabora kulture "Narodni plesovi Dalmacije 3" autora Ivana Ivančana.

Opširnije...

Blago baštine Banovine i Pounja, Sisak, 24.2.2018. u 19 h

Opširnije...