Emitiranje Razglednice HSK-a na Poljoprivrednoj TV

Obavještavamo Vas da će se zahvaljujući inicijativi Tajnice Zajednice kulturnih udruga Požeško-slavonske županije gđe. Ane Pirović, dokumentarni film "Razglednica Hrvatskog sabora kulture" emitirati na Poljoprivrednoj TV u šest dijelova. Svaki dio bit će u trajanju od 25 minuta, a na rasporedu premijerno petkom od 21 sata i 20 minuta te reprizno ponedjeljkom od 17.05 sati. S prvom epizodom kreće se u sljedeći petak, 26. travnja. Posljednja emisija emitirat će se 31. svibnja.
Na ovaj način potičemo i Vas kao članove Kulturne mreže Hrvatskog sabora kulture, da shodno svojim mogućnostima organizirate razgovor po ovoj tematici s predstavnicima vaših lokalnih televizija, a sve povodom 65- obljetnice osnutka HSK-a!

Opširnije...

HSK-a iznajmljuje dvije uredske prostorije

 

Hrvatski sabor kulture iznajmljuje dvije uredske prostorije u Ulici kralja Zvonimira 17/3 u Zagrebu, površine svaka po 18,5 kvadratnih metara. Opremljene su uredskim namještajem, priključcima za telefon i internet, klima uređajem te centralnim grijanjem. Prostorije se iznajmljuju zajedno. Više o uvjetima iznajmljivanja saznajte na mail tajnik@hrsk.hr, tel. 01/4556-885 ili mob. 099/4556-879. 

 

Opširnije...

Web stranica ZAKUU-a Krapinsko-zagorske županije

Zajednica amaterskih kulturno umjetničkih udruga Krapinsko-zagorske županije otvorila je web stranicu http://www.zajednica-akuukzz.com/ .

Opširnije...

Poziv članicama HSK-a za glasovanje za kandidate HSK-a

Opširnije...

Emitirana je Razglednica2 na Karlovačkoj televiziji

Dana 25.2.2013. u 17 i 15 sati emitirana je polusatna emisija „TVkorzo“ karlovačke televizije TREND mediji TV4r u kojoj je gostovala gđa. Vesna Papac, predsjednica ZAKUD-a Karlovačke županije i članica Upravnog odbora te Skupštine Hrvatskog sabora kulture. Uslijedilo je, dana 26.2. u 21 i 35 sati, emitiranje Razglednice2 HSK-a na Karlovačkoj televiziji čime se ujedno obilježila 65. obljetnica djelovanja Hrvatskog sabora kulture.

 

 

Opširnije...

Valentina Dačnik gostuje u emisiji Ivice Ivankovića na HR1

Valentina Dačnik, stručna suradnica za plesnu kulturu HSK, na Valentinovo 14. veljače 2013., gostuje u emisiji Ivice Ivankovića "Po Vašem izboru" na Prvom programu Hrvatskog radija. 

Opširnije...

Preminuo Tajnik Udruge puhačkih orkestara Marko Paić

U ime Hrvatskog sabora kulture upućujemo duboku sućut u povodu smrti gospodina Marka Paića, našeg dragog prijatelja, vrijednog dugogodišnjeg suradnika, Tajnika Udruge puhačkih orkestara Srednje i Sjeverne Dalmacije i Šibenske narodne glazbe. Neka mu je laka hrvatska zemlja!

Opširnije...

Dokumentarac "Oni to rade iz ljubavi" na HR2-29.10. u 12:55h

Dokumentarna emisija pod nazivom “Oni to rade iz ljubavi” posvećena je kulturno-umjetničkom amaterskom stvaralaštvu u Hrvatskoj. U obliku istraživalačkog pothvata emisija predstavlja sve oblike amaterskog stvaralaštva i načine organiziranog djelovanje amatera. Kako je Hrvatski sabor kulture krovna udruga amatera i nositelj organiziranog amaterskog stvaralaštva u Hrvatskoj, on je ujedno i glavni lik ove emisije. Stoga je povijest, sadašnjost i budućnost kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj prezentirana kroz povijest, sadašnjost i plan razvoja Hrvatskog sabora kulture. Kakav je odnos između profesionalnog i amaterskog kulturno-umjetničkog stvaralaštva ?, u kojim se sve oblicima on manifestira ? kakva je kvaliteta amaterskog stvaralaštva u Hrvatskoj ? saznat ćete ako pogledate dokumentarac Oni to rade iz ljubavi.
Redakcija : Dokumentarni program HTV-a
Naslov emisije : ONI TO RADE IZ LJUBAVI
Trajanje emisije : 42' 45'' 
Emitiranje : 29.10.2012. u 12:55 na 2 programu HTV-a

Opširnije...

Predsjednik Ivo Josipović odlikovao Josipa Jerkovića

U povodu Dana neovisnosti predsjednik Republike Ivo Josipović uručio je odlikovanja istaknutim pojedincima i udrugama. Tom prigodom odlikovan je predsjednik stručnog savjeta za vokalnu glazbu Hrvatskog sabora kulture prof. Josip Jerković.

Opširnije...

Povratak Hrvatskog sabora kulture u svoje prostorije

Hrvatski sabor kulture ponosno objavljuje da je 28.6.2012. stupio u posjed svojih vlasničkih prostorija veličine cca. 300 m2 u Ulici kralja Zvonimira 17/III u Zagrebu nakon dvadesetogodišnje nemogućnosti korištenja istih. Posebnost prostorija HSK-a je i višenamjenska dvorana veličine 100 m2 (za sastanke, tribine, koncerte, seminare,...).  

Opširnije...