Natječaj za vizualni identitet Hrvatskog sabora kulture

 

Hrvatski sabor kulture poziva sve zainteresirane iz RH da ponude svoja rješenja za vizualni identitet Hrvatskog sabora kulture. Rok za predaju radova je 14. lipnja 2013. Nagrađenom radu će biti ponuđena suradnja na daljnjoj projektnoj realizaciji! 

 

Opširnije...

Emitiranje Razglednice HSK-a na Poljoprivrednoj TV

Obavještavamo Vas da će se zahvaljujući inicijativi Tajnice Zajednice kulturnih udruga Požeško-slavonske županije gđe. Ane Pirović, dokumentarni film "Razglednica Hrvatskog sabora kulture" emitirati na Poljoprivrednoj TV u šest dijelova. Svaki dio bit će u trajanju od 25 minuta, a na rasporedu premijerno petkom od 21 sata i 20 minuta te reprizno ponedjeljkom od 17.05 sati. S prvom epizodom kreće se u sljedeći petak, 26. travnja. Posljednja emisija emitirat će se 31. svibnja.
Na ovaj način potičemo i Vas kao članove Kulturne mreže Hrvatskog sabora kulture, da shodno svojim mogućnostima organizirate razgovor po ovoj tematici s predstavnicima vaših lokalnih televizija, a sve povodom 65- obljetnice osnutka HSK-a!

Opširnije...

HSK-a iznajmljuje dvije uredske prostorije

 

Hrvatski sabor kulture iznajmljuje dvije uredske prostorije u Ulici kralja Zvonimira 17/3 u Zagrebu, površine svaka po 18,5 kvadratnih metara. Opremljene su uredskim namještajem, priključcima za telefon i internet, klima uređajem te centralnim grijanjem. Prostorije se iznajmljuju zajedno. Više o uvjetima iznajmljivanja saznajte na mail tajnik@hrsk.hr, tel. 01/4556-885 ili mob. 099/4556-879. 

 

Opširnije...

Web stranica ZAKUU-a Krapinsko-zagorske županije

Zajednica amaterskih kulturno umjetničkih udruga Krapinsko-zagorske županije otvorila je web stranicu http://www.zajednica-akuukzz.com/ .

Opširnije...

Poziv članicama HSK-a za glasovanje za kandidate HSK-a

Opširnije...

Emitirana je Razglednica2 na Karlovačkoj televiziji

Dana 25.2.2013. u 17 i 15 sati emitirana je polusatna emisija „TVkorzo“ karlovačke televizije TREND mediji TV4r u kojoj je gostovala gđa. Vesna Papac, predsjednica ZAKUD-a Karlovačke županije i članica Upravnog odbora te Skupštine Hrvatskog sabora kulture. Uslijedilo je, dana 26.2. u 21 i 35 sati, emitiranje Razglednice2 HSK-a na Karlovačkoj televiziji čime se ujedno obilježila 65. obljetnica djelovanja Hrvatskog sabora kulture.

 

 

Opširnije...

Valentina Dačnik gostuje u emisiji Ivice Ivankovića na HR1

Valentina Dačnik, stručna suradnica za plesnu kulturu HSK, na Valentinovo 14. veljače 2013., gostuje u emisiji Ivice Ivankovića "Po Vašem izboru" na Prvom programu Hrvatskog radija. 

Opširnije...

Preminuo Tajnik Udruge puhačkih orkestara Marko Paić

U ime Hrvatskog sabora kulture upućujemo duboku sućut u povodu smrti gospodina Marka Paića, našeg dragog prijatelja, vrijednog dugogodišnjeg suradnika, Tajnika Udruge puhačkih orkestara Srednje i Sjeverne Dalmacije i Šibenske narodne glazbe. Neka mu je laka hrvatska zemlja!

Opširnije...

Dokumentarac "Oni to rade iz ljubavi" na HR2-29.10. u 12:55h

Dokumentarna emisija pod nazivom “Oni to rade iz ljubavi” posvećena je kulturno-umjetničkom amaterskom stvaralaštvu u Hrvatskoj. U obliku istraživalačkog pothvata emisija predstavlja sve oblike amaterskog stvaralaštva i načine organiziranog djelovanje amatera. Kako je Hrvatski sabor kulture krovna udruga amatera i nositelj organiziranog amaterskog stvaralaštva u Hrvatskoj, on je ujedno i glavni lik ove emisije. Stoga je povijest, sadašnjost i budućnost kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj prezentirana kroz povijest, sadašnjost i plan razvoja Hrvatskog sabora kulture. Kakav je odnos između profesionalnog i amaterskog kulturno-umjetničkog stvaralaštva ?, u kojim se sve oblicima on manifestira ? kakva je kvaliteta amaterskog stvaralaštva u Hrvatskoj ? saznat ćete ako pogledate dokumentarac Oni to rade iz ljubavi.
Redakcija : Dokumentarni program HTV-a
Naslov emisije : ONI TO RADE IZ LJUBAVI
Trajanje emisije : 42' 45'' 
Emitiranje : 29.10.2012. u 12:55 na 2 programu HTV-a

Opširnije...

Predsjednik Ivo Josipović odlikovao Josipa Jerkovića

U povodu Dana neovisnosti predsjednik Republike Ivo Josipović uručio je odlikovanja istaknutim pojedincima i udrugama. Tom prigodom odlikovan je predsjednik stručnog savjeta za vokalnu glazbu Hrvatskog sabora kulture prof. Josip Jerković.

Opširnije...