Dokumentarac "Oni to rade iz ljubavi" na HR2-29.10. u 12:55h

Dokumentarna emisija pod nazivom “Oni to rade iz ljubavi” posvećena je kulturno-umjetničkom amaterskom stvaralaštvu u Hrvatskoj. U obliku istraživalačkog pothvata emisija predstavlja sve oblike amaterskog stvaralaštva i načine organiziranog djelovanje amatera. Kako je Hrvatski sabor kulture krovna udruga amatera i nositelj organiziranog amaterskog stvaralaštva u Hrvatskoj, on je ujedno i glavni lik ove emisije. Stoga je povijest, sadašnjost i budućnost kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj prezentirana kroz povijest, sadašnjost i plan razvoja Hrvatskog sabora kulture. Kakav je odnos između profesionalnog i amaterskog kulturno-umjetničkog stvaralaštva ?, u kojim se sve oblicima on manifestira ? kakva je kvaliteta amaterskog stvaralaštva u Hrvatskoj ? saznat ćete ako pogledate dokumentarac Oni to rade iz ljubavi.
Redakcija : Dokumentarni program HTV-a
Naslov emisije : ONI TO RADE IZ LJUBAVI
Trajanje emisije : 42' 45'' 
Emitiranje : 29.10.2012. u 12:55 na 2 programu HTV-a

Opširnije...

Predsjednik Ivo Josipović odlikovao Josipa Jerkovića

U povodu Dana neovisnosti predsjednik Republike Ivo Josipović uručio je odlikovanja istaknutim pojedincima i udrugama. Tom prigodom odlikovan je predsjednik stručnog savjeta za vokalnu glazbu Hrvatskog sabora kulture prof. Josip Jerković.

Opširnije...

Povratak Hrvatskog sabora kulture u svoje prostorije

Hrvatski sabor kulture ponosno objavljuje da je 28.6.2012. stupio u posjed svojih vlasničkih prostorija veličine cca. 300 m2 u Ulici kralja Zvonimira 17/III u Zagrebu nakon dvadesetogodišnje nemogućnosti korištenja istih. Posebnost prostorija HSK-a je i višenamjenska dvorana veličine 100 m2 (za sastanke, tribine, koncerte, seminare,...).  

Opširnije...

Dokumentarna emisija o HSK-u i amaterizmu RH

Opširnije...

IV. Domjanićeve noći, 5.-8.10.2012. Adamovec

Opširnije...

Natječaj za stručnog suradnika HSK-a za plesnu kulturu

Natječaj HSK-a za stručnog suradnika/icu za plesnu kulturu Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije...

Predstavljena knjiga Branka Kostelca u CZKIO Susedgrad

Čestitamo domaćinima i suorganizatorima Gradskim četvrtima Podsused-Vrapče i Stenjevec, kao i sudionicima programa KUD-u Stenjevec, FA-u Vrapčanci na izvanrednoj promociji knjige Branka Kostelca "Narodni plesovi i pjesme Vrapčanskog prigorja i Polja“ u prepunoj dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad.

Opširnije...

Inicijativa osnivanja Zajednice KUU Splitsko-dalmatinske žu

U ponedjeljak27.2.2012., održan je sastanak zamjenika župana Splitsko-dalmatinske županije gosp. Viska Haladića i tajnika HSK-a Dražena Jelavića.

Opširnije...

Pozivamo Vas na promociju knjige Branka Kostelca

7. ožujka 2012., u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, s početkom u 18 sati, Hrvatski sabor kulture u suorganizaciji s Gradskim četvrtima Podsused-Vrapče i Stenjevec predstavit će knjigu Branka Kostelca "Narodni plesovi i pjesme Vrapčanskog prigorja i Polja

Opširnije...

Održana je izborna Skupština Hrvatskog sabora kulture

Opširnije...