I nadalje je na snazi obustava kulturnog amaterizma

Novom izmjenom Odluke Stožera civilne zaštite RH, od 30. travnja 2021. i nadalje ostaje na snazi mjera obustave održavanja svih amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija te proba amaterskih sastava, družina i zborova, uključujući i crkvene zborove.

Mjere iz ove Odluke određuju se u trajanju do 15. svibnja 2021. godine.

Opširnije...

HSK VIDEOTEKA

Propustili ste neki od ONLINE seminara i radionica Hrvatskog sabora kulture? Ne brinite - snimke svih naših održanih online seminara i radionica možete pogledati u HSK VIDEOTECI. Više od 20 uspješnih edukativnih online programa u ukupnom trajanju od čak 150 sati pohranjeno je u našoj VIDEOTECI, a njihove nazive i opise te više informacija pronađite u nastavku. 

Opširnije...

Zaključci sastanka

Obavještavamo Vas o zaključcima online sastanka predstavnika Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatskog sabora kulture, održanog u srijedu, 21. travnja 2021., u 16 sati putem mrežne platforme Teams. 

Opširnije...

Upitnik za udruge u kulturi s gospodarskom djelatnošću

Poziv na ispunjavanje upitnika isljučivo za udruge koje obavljaju gospodarsku djelatnost

Poštovani,

nastavno na zamolbu Ministarstva kulture i medija RH, Hrvatski sabor kulture prikuplja podatke o udrugama u kulturi koje obavljaju gospodarsku djelatnost u cilju razmatranja modaliteta pomoći ovim udrugama
U tom cilju ovim putem Vas pozivamo da ispunite upitnik za Vašu udrugu, a koji možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/N9vCU5GKCkyLxedz5.

Opširnije...

Dodatne teme za sastanak s ministricom kulture i medija RH

Dana 19. travnja 2021. dostavili smo nadležnom Ministarstvu kulture i medija RH, ažurirane podatke i dodatne teme za sastanak s ministricom kulture i medija RH, gospođom dr. sc. Ninom Obuljen Koržinek.

 

 

Opširnije...

Prijedlozi Uredu za udruge Vlade RH

Dana 9. travnja 2021. godine Hrvatski sabor kulture uputio je dopis Uredu za udruge Vlade RH sljedećeg sadržaja u kojem moli među inim i termin za online sastanak sa članovima Upravnog odbora Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije...

Preminuo Mirko Kovačević, dragi kolega i prijatelj...

S velikim žaljenjem i tugom obavještavamo vas da je 6. travnja 2021. u Zagrebu preminuo naš dragi kolega Mirko Kovačević, umirovljeni tajnik, stručni suradnik za kazališnu, književnu i likovnu kulturu Hrvatskoga sabora kulture te predsjednik Stručnog savjeta za književnost HSK-a.

U našim sjećanjima ostat će njegov vedar duh, ljubaznost i ljubav prema životu i umjetnosti.

Hrvatski sabor kulture izražava izrazitu zahvalnost našem Mirku za sav njegov doprinos radu i djelovanju HSK-a, uz izraze duboke sućuti koje upućujemo obitelji, prijateljima i suradnicima.

Opširnije...

IZJEDNAČAVANJE MJERA ZA TRENINGE I PROBE

Dana 6. travnja 2021. Hrvatski sabor kulture uputio je medijima priopćenje sljedećeg sadržaja.

Opširnije...

IZJEDNAČAVANJE MJERA ZA TRENINGE I PROBE

Dana 1. travnja 2021. Hrvatski sabor kulture uputio je zamolbu Stožeru civilne zaštite RH sljedećeg sadržaja na koju nije dobio odgovor do dana objavljivanja iste na web stranici Hrvatskog sabora kulture. 

Opširnije...

Ostvarivanje prava na nadoknadu fiksnih troškova

PREDMET: Ostvarivanje prava na nadoknadu fiksnih troškova za udruge kulturno-umjetničkog amaterizma s gospodarskom djelatnošću i obvezom plaćanja poreza na dobit 

Dana 31. ožujka 2021., Hrvatski sabor kulture uputio je dopis Ministarstvu financija i Poreznoj upravi kojim traži da udruge kulturno-umjetničkog amaterizma koje obavljaju gospodarsku djelatnost i koje su obveznici plaćanja poreza na dobit imaju mogućnost nadoknade fiksnih troškova od početka obustave djelovanja od strane Stožera civilne zaštite RH, 28. studenoga 2020. godine, odnosno za razdoblje od prosinca 2020. godine do ožujka 2021. i nadalje, a u skladu s daljnjim trajanjem iste mjere.  

Opširnije...