Amateo konferencija u Novom Sadu

7. i 8.6.2019. u Novom Sadu, ovogodišnjoj europskoj prijestolnici mladih, dogodit će se 11 međunarodna godišnja Amateo konferencija. Tema su mladi u interkulturalnom društvu. Ukoliko ste dio nekog projekta za mlade ili ste aktivni u udrugama za mlade, pridružite nam se. Prijave su otvorene do 1.6.2019. 

Opširnije...

Hrvatski sabor kulture i Amateo u 2018.

U 2018. uspješno je realizirana prva godina projekta "Arts take part" financiranog putem programa Kreativna Europa i nastavljen je rad u smjeru plana i programa za drugu godinu koji je odobren od strane Europske komisije. 

Opširnije...

Plesna skupina Gesta iz Zadra na gostovanju u Ljubljani

Višegodišnja uspješna suradnja Hrvatskog sabora kulture i Javnog sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti odvija se na svim poljima kulturno-umjetničkog amaterizma pa tako i na plesnom. Recipročna gostovanja najuspješnijih ansambala s nacionalnih susreta pridonijela su visokoj razini ove međunarodne razmjene. 

Opširnije...

KUD "Sv. Juraj" Draganić predstavio Hrvatsku u Sloveniji

Višegodišnja uspješna suradnja Hrvatskog sabora kulture i Javnog sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti odvija se na svim poljima kulturno-umjetničkog amaterizma pa tako i na folklornom. Recipročna gostovanja najuspješnijih ansambala s nacionalnih susreta pridonijela su visokoj razini ove međunarodne razmjene. 

Opširnije...

VII. seminar Bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu

Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo Matija Gubec iz Tavankuta je od 16.-21.7.2018. organizirao VII. seminar bunjevačkog stvaraštva. Ideja o pokretanju seminara u Tavankutu dugogodišnja je zamisao upravnog odbora ovog društva, kako bi zainteresirane ljubitelji kulturne baštine bunjevačkih Hrvata, na autentičnom lokalitetu, na kojem žive Bunjevci, mogli upoznati sa njihovom tradicijskom kulturom. 

Opširnije...

TD "Ferdo Livadić" donijeli zlato iz Bratislave

U Bratislavi, gradu koji je po riječima organizatora, Slovačko glazbeno srce, održan je od 23. do 26. srpnja“ Međunarodni glazbeni festival mladih“. Ove godine predstavili su se i članovi Tamburaškog društva "Ferdo Livadić" iz Samobora te su na povratku sa sobom ponosno ponijeli zlato.

Opširnije...

SKM Sl. Brod predstavilo Hrvatsku na Festivalu "Fedra" u BiH

Mladi i uspješni glumci Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod zaigrali su na daskama koje život znače u Bugojnu na 46. Teatarskom festivau "Fedra", najstarijem festivalu amaterskih kazališta u BiH.
Brođani su na "Fedri" u petak, 20. srpnja 2018. u 19:00 h u revijalnom programu kao predstavnici Hrvatske odigrali predstavu "Maturanti" prema tekstu Ivice Ivanca u režiji Silvija Stilinovića s kojom su 57. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera 2017. u organizaciji Hrvatskog sabora kulture osvojili Nagradu za najbolju režiju, Nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu te nominaciju za najbolju sporednu žensku ulogu.


Opširnije...

HPD „Lipa“ ostvarilo veliki uspjeh u Budimpešti!

Najuspješniji zbor 50. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova, Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa“ iz Osijeka postiglo je još jedan veliki međunarodni uspjeh, ovaj put na susretu svjetskih zborskih laureata 3. International Choral Celebration and Laurea Mundi, održanom od 18. do 22. svibnja 2018. godine u mađarskoj prijestolnici Budimpešti!

Opširnije...

Gostovanje ŽTO Stjepan Bujan Stipić u Sloveniji

Kao jedan od najboljih orkestara 23. susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava, na poziv organizatora Županijski tamburaški orkestar Stjepan Bujan Stipić iz Čakovca nastupio je na 38. Susretu tamburaša i mandolinista Slovenije u Mokronogu, 14. travnja 2018. godine.

Opširnije...

Sudjelovanje HSK-a u radu AMATEO mreže

Godina 2017. najuspješnija je u dosadašnjih 10 godina postojanja i rada ove europske mreže. Naime, 31.3.2017. mreža dobiva pozitivan odgovor na "Call for Proposals EACEA" i na natječaju Kreativna Europa (Support to European Networks) ostvaruje 84/100 bodova te novčanu potporu od gotovo 1.000.000 EUR za razdoblje od 4 godine za projekt Arts take part.

Opširnije...