HPD „Lipa“ ostvarilo veliki uspjeh u Budimpešti!

Najuspješniji zbor 50. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova, Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa“ iz Osijeka postiglo je još jedan veliki međunarodni uspjeh, ovaj put na susretu svjetskih zborskih laureata 3. International Choral Celebration and Laurea Mundi, održanom od 18. do 22. svibnja 2018. godine u mađarskoj prijestolnici Budimpešti!

Opširnije...

Gostovanje ŽTO Stjepan Bujan Stipić u Sloveniji

Kao jedan od najboljih orkestara 23. susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava, na poziv organizatora Županijski tamburaški orkestar Stjepan Bujan Stipić iz Čakovca nastupio je na 38. Susretu tamburaša i mandolinista Slovenije u Mokronogu, 14. travnja 2018. godine.

Opširnije...

Sudjelovanje HSK-a u radu AMATEO mreže

Godina 2017. najuspješnija je u dosadašnjih 10 godina postojanja i rada ove europske mreže. Naime, 31.3.2017. mreža dobiva pozitivan odgovor na "Call for Proposals EACEA" i na natječaju Kreativna Europa (Support to European Networks) ostvaruje 84/100 bodova te novčanu potporu od gotovo 1.000.000 EUR za razdoblje od 4 godine za projekt Arts take part.

Opširnije...

Gostovanje Studija suvremenog plesa Teuta u Ljubljani

Višegodišnja uspješna suradnja Hrvatskog sabora kulture i Javnog sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti odvija se na svim poljima kulturno-umjetničkog amaterizma pa tako i na plesnom. Recipročna gostovanja najuspješnijih ansambala s nacionalnih susreta pridonijela su visokoj razini ove međunarodne razmjene. 

Opširnije...

HSK na 1. europskom simpoziju o plesnom amaterizmu

Nacionalni informacijski i savjetodavni centar za kulturu pri Ministarstvu kulture Republike Češke, NIPOS ARTAMA bio je organizator 1. Europskog simpozija o amaterskoj plesnoj umjetnosti. Međunarodni simpozij događao se u okviru proslave 40 godina češkog nacionalnog plesnog festivala Tanec, tanec 2017. u mjestu Jablonec nad Nisou od 25.-29.10.2017.

Opširnije...

AMATEO konferencija u Pečuhu, 28.-30.11.2017.

Hrvatski sabor kulture kao jedan od suosnivača Amateo mreže, poziva Vas na međunarodnu konferenciju na temu „Tradicionalni oblici umjetnosti kao temelj moderne kulture Europe“ koja će biti održana u prigodi početka Amateo projekta "Arts take part" (financiranog od strane programa Europske unije – Kreativna Europa) 28.-30.11.2017. u Pečuhu (Kodály Conference and Concert Centre) s početkom u 18 sati.

Opširnije...

DS DADA predstavljao Hrvatsku u Postojni

Hrvatski kazališni amaterizam na ovogodišnjem 56. Linhartovom srečanju, festivalu kazališnih skupina Slovenije, koji  je održan u Postojni od 28. do 30. rujna 2017., predstavljao je Dramski studio DADA Kazališne družine Pinklec iz Čakovca.

Opširnije...

KD "Štolcer" gostovala na Festivalu FEDRA u BiH

Na 45. Teatarskom festivalu "Fedra" u Bugojnu, najstarijem festivalu amaterskih kazališta u Bosni i Hercegovini, Hrvatsku je ove godine predstavljala Kazališna družina "Štolcer" Čakovec s višestruko nagrađivanom predstavom Kristine Štebih "Ne izlazi bez čarapa" u režiji Dejana Buvača.


Opširnije...

Koncert Svjetskog zbora mladih 20.7.2017. u Zagrebu!

U Zagrebu je dana 20. srpnja 2017. u 20 h prvi puta u svojoj povijesti nastupio Svjetski zbor mladih !

58 odabranih mladih pjevača iz 33 države i 5 kontinenata u ovom je izuzetnom međunarodnom projektu ujedinilo svoje glasove te predstavilo odabrane bisere zborske literature promovirajući vrhunsku glazbu, ali i kulturnu raznolikost, miroljubivi dijalog i razumijevanje različitih nacija.

Opširnije...

Gostovanje Tamburaške sekcije KUD-a Pregrada u Sloveniji

Gostovanje Tamburaške sekcije KUD-a Pregrada na 37. državnom susretu tamburaša i mandolinista Slovenije u okviru reciprocitetne međunarodne kulturne suradnje, Žalec, 8. travnja 2017.


 

Opširnije...