Studio suvremenog plesa Teuta iz Čakovca u Bruxellesu

27.10.2015

Studio suvremenog plesa "Teuta" – dugogodišnji je član Hrvatskog sabora kulture i sudionik Susreta hrvatskih plesnih ansambla pa je tako od 2008. godine već šest puta predstavljao hrvatski plesni amaterizam, i to četiri puta u Sloveniji s koreografijama Nikoline Mekovec Ona, Per se, Moving zone i Prazna impresija, te jednom u Češkoj s koreografijom Konfuzija boliU Belgiji su nastupili 24.10.2015. na Dansfestivalu "ON THE ROOF", u Open Talentenhuis "Zinnema", gdje se okupilo više od 20 plesnih skupina iz Belgije te gosti iz Slovenije. 

Opširnije...

KUD Šijaci Biškupci u Sloveniji

28.08.2015

Višegodišnja uspješna suradnja Hrvatskog sabora kulture i Javnog sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti odvija se na svim poljima kulturno-umjetničkog amaterizma pa tako i na folklornom. Recipročna gostovanja najuspješnijih ansambala s nacionalnih susreta pridonijela su visokoj razini ove međunarodne razmjene.

Opširnije...

"Prozor u Hrvatsku" na XIX. Festivalu Europa Cantat

27.07.2015

Više od 4200 amaterskih i profesionalnih pjevača i dirigenata glazbom će ispuniti ulice, trgove, koncertne i školske dvorane, kazališta i svetišta mađarskog grada Pečuha, gdje će od  24. srpnja do 2. kolovoza 2015. biti održan XIX. Međunarodni zborski festival Europa Cantat. Među njima, čak 200 glazbenika činit će hrvatsku glazbenu reprezentaciju koji će u okviru festivalskog programa nastupiti 29. srpnja 2015. 

Opširnije...

Zagrepčani predstavili Hrvatsku na 43. Fedri u BiH

21.06.2015

Hrvatski sabor kulture iz godine u godinu nastavlja i njeguje uspješnu međunarodnu kulturnu suradnju s Kulturno-sportskim centrom (KSC) Bugojno - BiH razmjenom najboljih predstava kazališnih amatera Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Ove godine suradnja je nastavljena gostovanjem zagrebačke Kazališne sekcije Kluba studenata komparativne književnosti „K“ na 43. Teatarskom festivalu „Fedra“, koji je održan u Bugojnu od 6. do 13. lipnja 2015. u organizaciji KSC-a Bugojno u suradnji s Teatrom "Fedra“. 


Opširnije...

Nastup Tamburaškog orkestra Ferdo Livadić u Sloveniji

15.06.2015

Na 20. susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava, održanom 5. listopada 2013. u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu, stručno povjerenstvo u sastavu Siniša Leopold, Željko Bradić i Ivan Potočnik dodijelilo je Drugu nagradu Hrvatskog sabora kulture u kategoriji koncertnih tamburaških orkestara -  Tamburaškom orkestru Ferdo Livadić iz Samobora. Kao jedan od ponajboljih orkestara spomenutog nacionalnog susreta, na poziv organizatora Javnog sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije i uz financijsku potporu Ministarstva kulture, tamburaški orkestar Tamburaškog društva „Ferdo Livadić“ iz Samobora nastupio je na završnom koncertu 35. susreta tamburaša i mandolinista Slovenije u Kulturnom centru grada Laškog, 17. svibnja 2015. godine

Opširnije...

Sudjelovanje HSK-a u radu Amateo mreže 2015

11.06.2015

Sudjelovanjem na osnivačkoj skupštini od 19. do 22. lipnja 2008. u Ljubljani u Sloveniji, Hrvatski sabor kulture postao je članom „AMATEO“ Europske mreže za aktivnu participaciju u kulturnim aktivnostima. AMATEO je raznovrsna mreža koja se fokusira na tri glavna cilja: (1) razvoj mreže koja razmjenjuje znanje i iskustvo u području amaterske umjetnosti, (2) europsko istraživanje o amaterskim umjetnostima i (3) koordinaciju Europskog tjedna amaterskih umjetnosti. Danas, Europska mreža „AMATEO“ uključuje 23 krovne organizacije za amaterske kulturne aktivnosti iz 13 europskih zemalja: Belgije, Češke, Danske, Finske, Hrvatske (Hrvatski sabor kulture), Makedonije, Nizozemske, Norveške, Slovenije, Slovačke, Španjolske, Ujedinjenog Kraljevstva i Irske. 

Opširnije...

13. međunarodno zborsko natjecanje Gallus, Maribor 2015

13.04.2015

Od 10. do 12. travnja 2015. u dvorani Union u Mariboru održano je 13. međunarodno zborsko natjecanje Gallus - Maribor 2015. U okviru nenatjecateljskog dijela programa, predstavio se i Djevojački zbor CANTUS ANTE OMNIA iz Zagreba.

Opširnije...

Poziv za sve zaposlene u kulturnom sektoru

23.01.2015

Hrvatski sabor kulture kao jedan od članica Amateo - europske mreže za aktivnu participaciju u kulturnim aktivnostima poziva Vas da se prijavite na Natječaj Europske komisije pod nazivom Erasmus+ (European mobility for voluntary arts and culture) kako bi svojim zaposlenicima pružili mogućnost novih znanja i vještina. 

Opširnije...

Ogranak "Seljačke sloge" Buševec kod Hrvata u Gradišću

23.12.2014

Jedan od najuspješnijih hrvatskih folklornih ansambala s 19. susreta hrvatskih folklornih ansambala koji organizira HSK, a prema mišljenju stručnog povjerenstva u sastavu lvan Goran Matoš, lvančica lvkanec i Dražen Varga, već dugi niz godina njeguje suradnju s Hrvatima izvan domovine. Suradnja se odvija na kulturnom i obrazovnom planu u vidu prezentiranja i očuvanja hrvatske riječi, kulture i baštine, što je i jedan od glavnih zadataka Ogranka "Seljačke sloge" Buševec, ali i na materijalnom kroz donacije knjiga i udžbenika hrvatskim zajednicama.

Opširnije...

Predstavljanje hrvatskih zavičajnih književnika u Velenju

01.12.2014

U organizaciji Kulturnog društva „Međimurje“ Velenje i suorganizaciji Udruge hrvatskih zavičajnih književnika i Hrvatskog sabora kulture, hrvatski zavičajni književnici nagrađivani i pohvaljivani na književnim susretima HSK-a predstavili su se na književnoj večeri u slovenskom Velenju.

 

Opširnije...
<<   <   Str. 2 od 7  >   >>