DS DADA predstavljao Hrvatsku u Postojni

Hrvatski kazališni amaterizam na ovogodišnjem 56. Linhartovom srečanju, festivalu kazališnih skupina Slovenije, koji  je održan u Postojni od 28. do 30. rujna 2017., predstavljao je Dramski studio DADA Kazališne družine Pinklec iz Čakovca.

Opširnije...

KD "Štolcer" gostovala na Festivalu FEDRA u BiH

Na 45. Teatarskom festivalu "Fedra" u Bugojnu, najstarijem festivalu amaterskih kazališta u Bosni i Hercegovini, Hrvatsku je ove godine predstavljala Kazališna družina "Štolcer" Čakovec s višestruko nagrađivanom predstavom Kristine Štebih "Ne izlazi bez čarapa" u režiji Dejana Buvača.


Opširnije...

Koncert Svjetskog zbora mladih 20.7.2017. u Zagrebu!

U Zagrebu je dana 20. srpnja 2017. u 20 h prvi puta u svojoj povijesti nastupio Svjetski zbor mladih !

58 odabranih mladih pjevača iz 33 države i 5 kontinenata u ovom je izuzetnom međunarodnom projektu ujedinilo svoje glasove te predstavilo odabrane bisere zborske literature promovirajući vrhunsku glazbu, ali i kulturnu raznolikost, miroljubivi dijalog i razumijevanje različitih nacija.

Opširnije...

Gostovanje Tamburaške sekcije KUD-a Pregrada u Sloveniji

Gostovanje Tamburaške sekcije KUD-a Pregrada na 37. državnom susretu tamburaša i mandolinista Slovenije u okviru reciprocitetne međunarodne kulturne suradnje, Žalec, 8. travnja 2017.


 

Opširnije...

VU Kumpanjija s Korčule gostovala u Njemačkoj

Viteška udruga "Kumpanjija" kao predstavnik Dubrovačko – neretvanske županije nastupila je na 23. Susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u kategoriji izvornog folklora i prema ocjeni stručnog povjerenstva u sastavu dr. sc. Tvrtko Zebec, Ivica Ivankovic, prof. i Tomislav Habulin, mag.mus osvojila 1. nagradu Hrvatskog sabora kulture. 

Opširnije...

PZ Josip Štolcer Slavenski na 17. Zlatnoj Vili u Prijedoru

Stručno povjerenstvo 49. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova (u sastavu: sastavu Josip Jerković, Tomislav Fačini i Robert Homen) koji je održan u Rovinju 8.-9.10.2017. u organizaciji HSK-a, dodijelilo je 1. nagradu Pjevačkom zboru „Josip Štolcer Slavenski“, Čakovec. Time je ovaj zbor,  sukladno suradnji Grada Prijedora i Hrvatskog sabora kulture osvojio i pozivnicu za nastup na 17. Međunarodnom festivalu zborova ZLATNA VILA. 

Opširnije...

HGD Biranj na 19. Međunarodnom natjecanju Flicorno d'Oro

Puhački orkestar Hrvatskog glazbenog društva „Biranj“ iz Kaštel Lukšića odlukom stručnog povjerenstva 30. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara koji je održan 11. i 12. lipnja 2016. godine u Novom Vinodolskom, osvojio je prvu nagradu u B kategoriji koncertnog programa, a ujedno i preporuku Hrvatskog sabora kulture za projektom međunarodnog predstavljanja na 19. Međunarodnom natjecanju puhačkih orkestara „Flicorno d'Oro“ koje je održano od 6. do 9. 4. 2017. godine u Riva del Gardi, Italija. 

Opširnije...

Požeški plesači plesali u Belgiji i Sloveniji

Članstvo u europskoj mreži AMATEO pružilo je Hrvatskom saboru kulture mogućnost proširenja međunarodne kulturne suradnje. Ona je trenutno raznovrsnija na području suvremenog plesa, a osim recipročnih gostovanja na nacionalnim susretima u Sloveniji i Češkoj, od ove godine uključuje i gostovanje odabrane skupine na zajedničkom godišnjem festivalu plesnih amatera u organizaciji Belgije, Češke, Slovenije i Hrvatske, zemalja partnera u projektu formiranja europske plesne platforme. Prvi takav Festival pod nazivom "Danspunt invites" održan je 16.-18.09.2016. u gradu Kortrijk u Belgiji, a domaćin je bio DANSPUNT -  flamanski nacionalni centar za potporu amaterskoj plesnoj sceni.

Opširnije...

Ri Dance Rijeka predstavljala Hrvatsku u Češkoj

Izbor amaterskih ansambala, zborova, orkestara, folklornih, plesnih i kazališnih skupina za sudjelovanje na međunarodnim festivalima i suradnja sa sličnim europskim kulturnim udrugama ("AMATEO" Europska mreža za aktivnu participaciju u kulturnim aktivnostima, EUROPA CANTAT, nacionalne organizacije za kulturu Republike Češke (NIPOS), Mađarske, Slovačke, Slovenije (JSKD) i ostalih zemalja s kojima Hrvatski sabor kulture surađuje) samo su neke od redovitih djelatnosti HSK-a.

Opširnije...

KUD Obreška na gostovanju u Ptuju, Slovenija

Višegodišnja uspješna suradnja Hrvatskog sabora kulture i Javnog sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti odvija se na svim poljima kulturno-umjetničkog amaterizma pa tako i na folklornom. Ove godine, uz pomoć Ministarstva kulture, a kao najuspješnija izvorna folklorna skupina 22. Susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, KUD "Obreška" iz Donje Obreške imalo se je priliku predstaviti i slovenskoj publici 10.9.2016. u okviru Međunarodnog folklornog festivala Folklorni kimavčevi večeri.  

Opširnije...