Gostovanje ŽTO Stjepan Bujan Stipić u Sloveniji

Kao jedan od najboljih orkestara 23. susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava, na poziv organizatora Županijski tamburaški orkestar Stjepan Bujan Stipić iz Čakovca nastupio je na 38. Susretu tamburaša i mandolinista Slovenije u Mokronogu, 14. travnja 2018. godine.

Opširnije...

Sudjelovanje HSK-a u radu AMATEO mreže

Godina 2017. najuspješnija je u dosadašnjih 10 godina postojanja i rada ove europske mreže. Naime, 31.3.2017. mreža dobiva pozitivan odgovor na "Call for Proposals EACEA" i na natječaju Kreativna Europa (Support to European Networks) ostvaruje 84/100 bodova te novčanu potporu od gotovo 1.000.000 EUR za razdoblje od 4 godine za projekt Arts take part.

Opširnije...

Gostovanje Studija suvremenog plesa Teuta u Ljubljani

Višegodišnja uspješna suradnja Hrvatskog sabora kulture i Javnog sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti odvija se na svim poljima kulturno-umjetničkog amaterizma pa tako i na plesnom. Recipročna gostovanja najuspješnijih ansambala s nacionalnih susreta pridonijela su visokoj razini ove međunarodne razmjene. 

Opširnije...

HSK na 1. europskom simpoziju o plesnom amaterizmu

Nacionalni informacijski i savjetodavni centar za kulturu pri Ministarstvu kulture Republike Češke, NIPOS ARTAMA bio je organizator 1. Europskog simpozija o amaterskoj plesnoj umjetnosti. Međunarodni simpozij događao se u okviru proslave 40 godina češkog nacionalnog plesnog festivala Tanec, tanec 2017. u mjestu Jablonec nad Nisou od 25.-29.10.2017.

Opširnije...

AMATEO konferencija u Pečuhu, 28.-30.11.2017.

Hrvatski sabor kulture kao jedan od suosnivača Amateo mreže, poziva Vas na međunarodnu konferenciju na temu „Tradicionalni oblici umjetnosti kao temelj moderne kulture Europe“ koja će biti održana u prigodi početka Amateo projekta "Arts take part" (financiranog od strane programa Europske unije – Kreativna Europa) 28.-30.11.2017. u Pečuhu (Kodály Conference and Concert Centre) s početkom u 18 sati.

Opširnije...

DS DADA predstavljao Hrvatsku u Postojni

Hrvatski kazališni amaterizam na ovogodišnjem 56. Linhartovom srečanju, festivalu kazališnih skupina Slovenije, koji  je održan u Postojni od 28. do 30. rujna 2017., predstavljao je Dramski studio DADA Kazališne družine Pinklec iz Čakovca.

Opširnije...

KD "Štolcer" gostovala na Festivalu FEDRA u BiH

Na 45. Teatarskom festivalu "Fedra" u Bugojnu, najstarijem festivalu amaterskih kazališta u Bosni i Hercegovini, Hrvatsku je ove godine predstavljala Kazališna družina "Štolcer" Čakovec s višestruko nagrađivanom predstavom Kristine Štebih "Ne izlazi bez čarapa" u režiji Dejana Buvača.


Opširnije...

Koncert Svjetskog zbora mladih 20.7.2017. u Zagrebu!

U Zagrebu je dana 20. srpnja 2017. u 20 h prvi puta u svojoj povijesti nastupio Svjetski zbor mladih !

58 odabranih mladih pjevača iz 33 države i 5 kontinenata u ovom je izuzetnom međunarodnom projektu ujedinilo svoje glasove te predstavilo odabrane bisere zborske literature promovirajući vrhunsku glazbu, ali i kulturnu raznolikost, miroljubivi dijalog i razumijevanje različitih nacija.

Opširnije...

Gostovanje Tamburaške sekcije KUD-a Pregrada u Sloveniji

Gostovanje Tamburaške sekcije KUD-a Pregrada na 37. državnom susretu tamburaša i mandolinista Slovenije u okviru reciprocitetne međunarodne kulturne suradnje, Žalec, 8. travnja 2017.


 

Opširnije...

VU Kumpanjija s Korčule gostovala u Njemačkoj

Viteška udruga "Kumpanjija" kao predstavnik Dubrovačko – neretvanske županije nastupila je na 23. Susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u kategoriji izvornog folklora i prema ocjeni stručnog povjerenstva u sastavu dr. sc. Tvrtko Zebec, Ivica Ivankovic, prof. i Tomislav Habulin, mag.mus osvojila 1. nagradu Hrvatskog sabora kulture. 

Opširnije...