LIKE za snimke predstava FHKA na HSK Youtube kanalu

Dragi HSK! Upravo sam vidjela da su na YT kanalu HSK-a postavljene snimke predstava sa 57. FHKA. Bacila sam oko na predstavu "Maturanti", moje brodske ekipe i primijetila da je u snimkama predstave uključena i montaža, a ne samo radna snimka predstave. Kako je to dragocjeno amaterima! Daje potpuno novi doživljaj gledanja predstave onih koji u predstavama igraju i onima koji predstavu nisu uspjeli pogledati. Istovremeno znamo da iza toga stoji puno posla u pozadini koji se ne vidi, ali je rezultat jako vrijedan. Za nas koji smo mogli pogledati predstave samo na županijskim smotrama, imati mogućnost pogledati najbolje amaterske predstave ove godine je divan dar. Vidjeti napredak i uspjeh dragih kazališnih prijatelja, vidjeti tko se uhvatio u koštac s novim formama, vidjeti nove fantastične glumce koje još nismo upoznali, možda se malo i usporediti s drugima kako bi poboljšali svoj rad, skratiti dugo ljeto gledanjem predstava, a možda pronaći i neka nova lica za suradnju amaterskih kazališta i rada na novim projektima, jer znamo da nam je ponekad teško izabrati rad na kazališnom tekstu, ako nemamo dovoljno ljudi za podjelu uloga. Puno hvala na svim ovim mogućnostima. Ovo podiže kvalitetu samog festivala, a za rezultat će imati i kvalitetniji rad kazališnih amatera. Još jednom hvala na velikom trudu i radu za nas amatere! Ova posebna pažnja jako puno znači. Jedva čekam pogledati sve predstave i uživati.

Javorka Jokić
Satiričko kazalište mladih Slavonski Brod

Opširnije...

Kazalištarci POU-a Vrbovec o 57. FHKA-u

Hvala Vam na fotografijama, ali i cjelokupnom angažmanu na Festivalu koji je održan besprijekorno. Boraveći u Pazinu i Vodicama i aktivno preteći rad drugih zaljubljenika u kazalište, otvorio nam se posve novi svijet prepun kreativnih mogućnosti i umjetničkih izazova koje ćemo s veseljem prihvatiti.
Nadamo se novim druženjima. 


Kazališna amaterska družina POU-a Vrbovec i
Sanja Prijatelj, prof., ravnateljica POU-a Vrbovec

Opširnije...

Teatar Gaudeamus i Centar KNAP o 57. FHKA-u

Zahvaljujemo na odličnoj organizaciji i brizi za sudionike 57. FHKA. Svi članovi naše grupe Teatar Gaudeamus puni su hvale za djelatnike Kulturnog centra Vodice kao i za ukupno poticajno ozračje koje je pratilo ovaj festival.
Hrvatskom saboru kulture i Kulturnom centru Vodice srdačno čestitamo na uspješno održanom festivalu.

Centar KNAP
Ravnateljica Anja Planinčić, mag. Art

Opširnije...

Seminar u Donjem Miholjcu

Velika hvala svim polaznicima seminara "Narodna baština Baranje" u Donjem Miholjcu,gosp.Krunoslav Šokac prof. I gosp. Valentina Dačnik prof. I stručnoj suradnici Hrvatskog sabora kulture.Ovolikim brojem polaznika pokazujemo koliko je bitna edukacija voditelja folklora.Nadam se ponovnom susretu u našem gradu,te nastavak ovakve prekrasne suradnje!

predsjednica KUD-a "Matija Gubec" Donji Miholjac

Opširnije...

O Seminaru bunjevačkog stvaralaštva, Tavankut 2016.

Izuzetno mi je drago što sam sudjelovao na seminaru u Tavankutu i zahvaljujem Vam što ste nam to omogućili.
Seminar je izuzetno kvalitetno i besprijekorno organiziran i preporučamo se i za druge slične aktivnosti.

Udruga Zdenčina 1562
Predsjednik Janko Šimanović

Opširnije...

Kazališna grupa V. C. Emina o 56. FHKA-u

Veliko HVALA mladoj momčadi Hrvatskoga sabora kulture u ime ansambla KG Viktora Cara Emina. Zadovoljni smo odličnim uvjetima i izvedbom naše predstave, dapače i nominacijom naše Damirke Vuković na 56. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera.

Siniša Posarić, vr.

Opširnije...

Razglednica 5

Objavljeni post o Razglednici 5 ilustratorice gospođe Goge Pavlek pronađite na linku http://craftomoto.com/hsk-razglednica-5/

Opširnije...

Štefanija Ludvig o Razglednici 5

Razglednica 5 bila je vrhunski vješto organizirana priredba s amaterima od kojih su neki po svojim nastupima bili toliko kvalitetni da se u potpunosti mogu mjeriti s profesionalcima, a najviše me impresionirala puhačka ekipa iz Špičkovine svojim superiornim izvedbama.

Opširnije...

Dojmovi pjevačkog zbora "Cantus ante omnia" s Razglednice 5

Poštovani,


zahvaljujem i srdačno čestitam na sjajnoj organizaciji Razglednice 5!
Bila nam je čast i zadovoljstvo sudjelovati na svečanom koncertu i surađivati s tako sjajnom, stručnom i ljubaznom ekipom poput Vas!

Do neke sljedeće prigode,
srdačan pozdrav!
Snežana Ponoš i Cantus ante omnia

Opširnije...

Razglednica 5, 10.4.2016.

U Sisku, 11.travnja 2016.

Poštovani, 

U ime ansambla Lipe od srca zahvaljujem svim djelatnicima i suradnicima Hrvatskog sabora kulture koji su nam omogućili da pred brojnom publikom izvedemo svoj kratki program u sklopu programa Razglednica 5.

Opširnije...