Osvrti na Razglednicu 8

Održana je i 8. Razglednica kulturno umjetničkog amaterizma u RH i Dan otvorenih vrata Hrvatskog sabora kulture. Evo kako su ovu manifestaciju doživjeli izvođači i publika.

Opširnije...

OSVRT NA FOLKLORNI SKUP I RAD HSK-a

Cijenjeni i dragi kolege i prijatelji, Dražene, Valentina i Katarina, u mislima na Vas i na Vaš skup šaljem Vam od srca čestitke na Vašem trudu i entuzijazmu da se održi Prosvjetni sabor kulture! Jedino se tako mogu sačuvati vrijednosti koje su u Prosvjetni sabor ugrađene. Vaša današnja naobrazba i entuzijazam, tako vas ja doživljavam, u ovim oskudnim vremenima daju nadu da će se vrijednosti amaterizma održati i sačuvati!

Tanja Perić Polonijo, znanstvena savjetnica

Opširnije...

Osvrt na provedeni natječaj za posao

Poštovani, hvala Vam na obavijesti.
Želim Vam reći da sam ugodno iznenađena komunikacijom Vaše ustanove tijekom ovog natječaja za posao. Iako se nažalost nisam mogla odazvati pozivu na testiranje smatram da je vrlo obzirno da ste me obavijestili o rezultatima natječaja na vrlo transparentan način sa svim potrebnim podacima. Također sam ugodno iznenađena brzinom odvijanja natječaja i pristojnošću komunikacije tijekom kontakata. Možda se može činiti neobično da to imam potrebu istaknuti, no tijekom mojeg petnaestogodišnjeg rada u području kulture i brojnim selekcijskim postupcima koje sam prošla, moram priznati da nisam nikada doživjela ovoliku razinu profesionalnosti i fer odnosa prema kandidatima.
Drago mi je da na ovakav način vodite Vaše poslove i želim Vam svako dobro u daljem radu kao i dobru suradnju sa izabranim kandaidatom.
U nadi buduće suradnje, srdačan pozdrav.
Maruša Biliško Gagulić


Opširnije...

Zadarski list o A. Pavloviću i 37. KNJIŽEVNOM SUSRETU

Gospodin Alojz Pavlović, dobitnik Plakete "Kalman Mesarić" za dramsko stvaralaštvo 2018., javio nam se sa svojim utiscima nakon održanog 37. Susreta hrvatskih zavičajnih književnika, a o uspjehu g. Pavlovića, zasluženoj Plaketi HSK-a i 37. izdanju književnog Susreta HSK-a Zadraski list objavio je zanimljiv članak. Više pročitajte u nastavku.

Opširnije...

Ana Narandžić o Razglednici 7

Poštovani HSK, 
sada, kada su se dojmovi slegli a ja prizemljila, upućujem zahvalnost svima vama koji ste na bilo koji način sudjelovali u događaju Razglednica 7. Hvala svim djelatnicima Hrvatskog sabora kulture koji stvaraju prilike i pomažu nama amaterima i entuzijastima, da dignemo tešku i nepropusnu foliju s našeg rada i razotkrijemo se svim dobronamjernim znatiželjnicima. Hvala što ste učinili da Razglednica 7 za mene osobno bude bajkovit događaj. I više od toga, da bude događaj mog života. Posebna zahvala... 

Opširnije...

Portal Montenegrina o HSK-u

Opširnije...

O 24. Susretu tamburaških orkestara i sastava, 2017.

Zahvalnost KUU-a Zasadbreg

Opširnije...

O 24. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava

 

Opširnije...

O 33. Susretu likovnih stvaralaca i hrv. likovnom amaterizmu

Poštovani,
zahvaljujemo na lijepom prijemu i organizaciji 33. susreta likovnih stvaratelja u Karlovcu.
Udruga "Peski-Art Đurđevac" sudjelovala je po prvi puta jer smo tek od ove godine članovi HSK, a osnovali smo se tek prije 3 godine tako da smo našim sudjelovanjem vrlo zadovoljni...

Opširnije...

Zahvala i poticaj HSK-u

Poštovani!
Nakon jučerašnjeg 36. Susreta zavičajnih književnika želim vam se zahvaliti. Hvala na organizaciji ovakvog događanja na kojem svi mi, koji imamo potrebu izreći svoje misli pisanom riječju, imamo priliku i javno to pokazati. Hvala što su naši potencijali prepoznati. To nam daje dodatni motiv da ustrajemo. Hrvatski sabor kulture je jedinstveno mjesto, jedinstvena institucija na kojoj raskoš tih spisatekjskih potencijala, bez obzira na dob i spol, dolazi do punog izražaja. Želim vam da ustrajete u tome i u buduće! Hvala vam!

Ana Narandžić


Opširnije...