"Kreativni ples"

Hrvatski sabor kulture u suradnji s prof. Ilijanom Lončar i njenom Plesnom radionicom organizirao je seminar za voditelje  i plesače suvremenog i društvenog plesa pod nazivom "Kreativni ples", koji se 11. i 12. svibnja 2013. održao u prostorima Plesne radionice Ilijane Lončar u Požegi. Na seminaru je sudjelovalo desetak polaznica iz Slavonskog Broda, Osijeka i Đakova.

Opširnije...

23. susret hrvatskih plesnih ansambala

2. lipnja 2012. u karlovačkom Domu oružanih snaga RH "Zrinski" održan je 23. susret hrvatskih plesnih ansambala i 1. međunarodni plesni festival "4 RIVERS".

Opširnije...

„SUVREMENI PLES, IMPROVIZACIJA I STVARANJE –LOUD SILENCE

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Plesnog studija Vivona iz Čakovca održan je dvodnevni seminar, 24. i 25. ožujka 2012., pod nazivom „SUVREMENI PLES, IMPROVIZACIJA I STVARANJE – LOUD SILENCE&UPOTREBA PROJEKCIJE I FOTOGRAFIJE U PLESNOJ IZVEDBI“Program se  odvijao u prostorima Plesnog studija Vivona koji je pružio adekvatne uvjete (pozornica, garderobe, tehnička oprema) za održavanje ovakvog tipa seminara. Prvenstveno je bio namijenjen voditeljima ali i plesačima suvremenog plesa. 

Opširnije...

Seminari 2011.

Plesna radionica - "LOUD SILENCE: SUVREMENI PLES, IMPROVIZACIJA I STVARANJE", 24.9.2011., Karlovac

Dvodnevni seminar - "Metodika i praksa suvremenog plesnog odgoja", 6. i 7. svibnja 2011., Sisak

Plesna radionica za voditelje, koreografe i plesače suvremenog plesa i jazz dancea - „KVALITETNO OBOGAĆIVANJE PLESA INTEGRACIJOM ELEMENATA DRUGIH PLESNIH IZRAZA“, 5. i 6. ožujka 2011., Zagreb

Opširnije...

Svjetski dan plesa 29.4.2011.

"Možemo plesati sami i možemo plesati zajedno. Možemo dijeliti što nas čini istima, što nas čini različitima."

"Za mene je ples način razmišljanja. Kroz ples utjelovljujemo najapstraktnije ideje i tako otkrivamo što ne možemo vidjeti, što ne možemo imenovati."

"Mislim da ples slavi ono što nas čini ljudima."

Opširnije...

21. Susret hrvatskih plesnih ansambala

Ove godine, vratili smo se u obnovljenu dvoranu Doma oružanih snaga RH „Zrinski“ u Karlovcu i uz pomoć Ministarstva kulture RH, Zajednice AKUD-a Karlovačke županije, Grada Karlovca i Turističke zajednice grada Karlovca organizirali 21. susret hrvatskih plesnih ansambala.

Opširnije...

Svjetski dan plesa 29.4.2010.

I ove se godine već tradicionalno, 29. travnja, obilježava se Svjetski dan plesa

Opširnije...

Seminar 2010., Karlovac

Seminar za voditelje i plesače suvremenog i društvenog plesa održao se 19. i 20. ožujka 2010. godine u  Karlovcu.

Opširnije...

20. Susret hrvatskih plesnih ansambala

20. Susret hrvatskih plesnih ansambala održao se u Sisku, 3.listopada 2009. godine.

Opširnije...

Seminar 2009., Karlovac

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Zajednice AKUD-a Karlovačke županije održat će se seminar za voditelje suvremenog plesa pod nazivom: Suvremeni plesni pokret – stvaranje između opuštanja i angažmana (sudjelovanja). Seminar će se održati 6. i 7. lipnja 2009. u Karlovcu, Banjavčićeva bb, s početkom u 16.00 sati.  

Opširnije...