Najava Natječaja za 28. susret hrvatskih plesnih ansambala

Dragi plesači, pedagozi, voditelji i umjetnici pozivamo Vas da i ovu plesačku sezonu budete dio velike plesne zajednice Hrvatskog sabora kulture i sudjelovanjem na Susretu i seminarima ostvarite sve pogodnosti svoga članstva. Uskoro ćemo objaviti Natječaj za sve koji žele izboriti svoje mjesto na 28. susretu plesnih ansambala Hrvatske i na plesnom podu dvorane Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici.

Opširnije...

Physical release - seminar za plesače

Hrvatski sabor kulture, u suradnji sa Studiom za plesnu edukaciju i umjetničko stvaralaštvo STUDIO 23 organizira dvodnevni seminar za voditelje i plesače plesnih skupina, grupa i ansambala pod nazivom "Physical release", koji će biti održan 22. i 23. listopada u Karlovcu, u prostorijama Studija (Ulica Jurja Haulika 24, Karlovac) s početkom u 10.00 sati. Prijave se primaju do 21.10.2016.

Opširnije...

UO Plesna radionica Ilijane Lončar iz Požege u Belgiji

Na prijedlog stručnog povjerenstva Hrvatskog sabora kulture Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar iz Požege od 16 do 19. rujna 2016. godine gostovat će na međunarodnom plesnom festivalu “Danspunt”, Kortrijk u Belgiji.

Opširnije...

27. susret hrvatskih plesnih ansambala

Za točno 15 dana počinje 27. izdanje Susreta hrvatskih plesnih ansambala. 18. i 19. lipnja s početkom u 18.30 sati. U Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica publici će se predstaviti 21 skupina iz Hrvatske i dvije gostujuće iz Belgije i Slovenije.

Opširnije...

Međunarodni dan plesa 2016

Od 1982. pod pokroviteljstvom UNESCO-a slavi se Svjetski dan plesa koji se obilježava 29. travnja. Svake godine na taj se dan diljem svijeta šalje poruka poznate osobe iz svijeta plesa.

Opširnije...

Natječaj 27. susreta hrvatskih plesnih ansambala

Pozivamo Vas da se prijavite na Natječaj i izborite svoje mjesto na 27. Susretu hrvatskih plesnih ansambala koji će se i ove godine održati u POU Velika Gorica od 18. – 19.6.2016. Rok za prijavu plesnih uradaka je 15.4.2016. 

Opširnije...

Najava Natječaja 27. susreta hrvatskih plesnih ansambala

Dragi plesači i plesačice, voditelji i voditeljice, pedagozi i učitelji, ovim putem vas obaviještavamo o novostima u HSK-u za ovu plesačku sezonu i veselimo se suradnji.

Opširnije...

Poziv na 15. požeški Plesokaz

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar nastavlja tradiciju okupljanja i druženja plesača iz  Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Srbije u sklopu već tradicionalnog projekta “POŽEŠKI PLESOKAZ” – međunarodni festival plesa  koji će se predstaviti u jubilarnom petnaestom izdanju. Iako je i ova godina izuzetno teška, nadamo se i dalje  potpori Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Požege, Požeško – slavonske županije, Turističke zajednice Grada Požege i Požeško – slavonske županije. 

Opširnije...

Još jedan seminar za plesače

Zbog pokazanog interesa i odaziva na zagrebački seminar-radionicu, Hrvatski sabor kulture u suradnji sa Studiom 23 iz Karlovca organizira još jedan jednodnevni seminar-radionicu pod vodstvom Svena Bahata. Radionica će se održati 14.11.2015. u prostorijama Studija, na adresi Jurja Haulika 24, Karlovac u trajanju od 09.30 - 18.00 satiPrijave se primaju zaključno sa 12.11.2015.

Opširnije...

Seminar - radionica za voditelje i plesače

Hrvatski sabor kulture poziva Vas na jednodnevni seminar – radionicu za voditelje i plesače plesnih skupina, grupa i ansambala pod nazivom Razumijevanje tijela, improvizacija, instant kompozicija, koji će biti održan 31. listopada 2015. u Zagrebu, u prostorijama Plesne škole Harmony (Ulica Pavla Hatza 23, Zagreb).

Opširnije...