Natječaj 27. susreta hrvatskih plesnih ansambala

Pozivamo Vas da se prijavite na Natječaj i izborite svoje mjesto na 27. Susretu hrvatskih plesnih ansambala koji će se i ove godine održati u POU Velika Gorica od 18. – 19.6.2016. Rok za prijavu plesnih uradaka je 15.4.2016. 

Opširnije...

Najava Natječaja 27. susreta hrvatskih plesnih ansambala

Dragi plesači i plesačice, voditelji i voditeljice, pedagozi i učitelji, ovim putem vas obaviještavamo o novostima u HSK-u za ovu plesačku sezonu i veselimo se suradnji.

Opširnije...

Poziv na 15. požeški Plesokaz

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar nastavlja tradiciju okupljanja i druženja plesača iz  Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Srbije u sklopu već tradicionalnog projekta “POŽEŠKI PLESOKAZ” – međunarodni festival plesa  koji će se predstaviti u jubilarnom petnaestom izdanju. Iako je i ova godina izuzetno teška, nadamo se i dalje  potpori Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Požege, Požeško – slavonske županije, Turističke zajednice Grada Požege i Požeško – slavonske županije. 

Opširnije...

Još jedan seminar za plesače

Zbog pokazanog interesa i odaziva na zagrebački seminar-radionicu, Hrvatski sabor kulture u suradnji sa Studiom 23 iz Karlovca organizira još jedan jednodnevni seminar-radionicu pod vodstvom Svena Bahata. Radionica će se održati 14.11.2015. u prostorijama Studija, na adresi Jurja Haulika 24, Karlovac u trajanju od 09.30 - 18.00 satiPrijave se primaju zaključno sa 12.11.2015.

Opširnije...

Seminar - radionica za voditelje i plesače

Hrvatski sabor kulture poziva Vas na jednodnevni seminar – radionicu za voditelje i plesače plesnih skupina, grupa i ansambala pod nazivom Razumijevanje tijela, improvizacija, instant kompozicija, koji će biti održan 31. listopada 2015. u Zagrebu, u prostorijama Plesne škole Harmony (Ulica Pavla Hatza 23, Zagreb).

Opširnije...

Radionica irskog plesa u Požegi

U sklopu Požeškog kulturnog ljeta, Kulturna udruga “Quadrivum” i Turistička zajednica grada Požege od 10. do 12. srpnja 2015. organiziraju Radionicu irskog plesa!

Opširnije...

26. Susret okupio 400 mladih plesača

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Grada Velika Gorica, ovaj vikend, 6. i 7. lipnja 2015. godine u Dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, održan je 26. susret hrvatskih plesnih ansambala. 

Susret se po prvi puta održavao u Velikoj Gorici u sklopu manifestacije Velikogoričke večeri, a suorganizatori su bili Zajednica KUU Zagrebačke županije, Plesni klub Megablast i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica. Susret je financiran sredstvima Ministarstva kulture RH, a supokrovitelj je bila Turistička zajednica Zagrebačke županije. Susret je medijski pratio City Radio, a sponzori su Prenoćište Barba Niko i Pivnica Turopolje.

 

 

Opširnije...

Program 26. susreta hrvatskih plesnih ansambala

Ovogodišnji 26. susret hrvatskih plesnih ansambala, 6. i 7. lipnja u Velikoj Gorici okupit će 24 plesna ansambla iz Hrvatske i tri gostujuća iz Slovenije, Češke i Belgije. U dva dana, u Pučkom otvorenom učilištu, biti će izvedeno ukupno 56 odabranih koreografija, a nakon subotnjeg dijela programa, Tras studio iz Zagreba izvest će plesnu predstvau autorice Natalije Manojlović pod nazivom Đubrad prokleta. Svi ste najljubaznije pozvani u subotu i nedjelju s početkom u 18.00 sati!

Opširnije...

Poznati sudionici 26. susreta hrvatskih plesnih ansambala

Sukladno Pravilima Susreta hrvatskih plesnih ansambala, Povjerenstvo za provedbu Natječaja i odabir programa u sastavu Vlasta Kaurić predsjednica Stručnog savjeta za ples pri HSK-u i Tihomir Kološić član Stručnog savjeta za ples odabrali su plesne skupine i koreografije koje će biti izvedene na 26. susretu hrvatskih plesnih ansambala 6. i 7. lipnja u Velikoj Gorici. 

Opširnije...

Međunarodni dan plesa 2015

Od 1982. pod pokroviteljstvom UNESCO-a slavi se Svjetski dan plesa koji se obilježava 29. travnja. Svake godine na taj se dan diljem svijeta šalje poruka poznate osobe iz svijeta plesa.

Opširnije...