Najava Natječaja 27. susreta hrvatskih plesnih ansambala

Dragi plesači i plesačice, voditelji i voditeljice, pedagozi i učitelji, ovim putem vas obaviještavamo o novostima u HSK-u za ovu plesačku sezonu i veselimo se suradnji.

Opširnije...

Poziv na 15. požeški Plesokaz

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar nastavlja tradiciju okupljanja i druženja plesača iz  Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Srbije u sklopu već tradicionalnog projekta “POŽEŠKI PLESOKAZ” – međunarodni festival plesa  koji će se predstaviti u jubilarnom petnaestom izdanju. Iako je i ova godina izuzetno teška, nadamo se i dalje  potpori Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Požege, Požeško – slavonske županije, Turističke zajednice Grada Požege i Požeško – slavonske županije. 

Opširnije...

Još jedan seminar za plesače

Zbog pokazanog interesa i odaziva na zagrebački seminar-radionicu, Hrvatski sabor kulture u suradnji sa Studiom 23 iz Karlovca organizira još jedan jednodnevni seminar-radionicu pod vodstvom Svena Bahata. Radionica će se održati 14.11.2015. u prostorijama Studija, na adresi Jurja Haulika 24, Karlovac u trajanju od 09.30 - 18.00 satiPrijave se primaju zaključno sa 12.11.2015.

Opširnije...

Seminar - radionica za voditelje i plesače

Hrvatski sabor kulture poziva Vas na jednodnevni seminar – radionicu za voditelje i plesače plesnih skupina, grupa i ansambala pod nazivom Razumijevanje tijela, improvizacija, instant kompozicija, koji će biti održan 31. listopada 2015. u Zagrebu, u prostorijama Plesne škole Harmony (Ulica Pavla Hatza 23, Zagreb).

Opširnije...

Radionica irskog plesa u Požegi

U sklopu Požeškog kulturnog ljeta, Kulturna udruga “Quadrivum” i Turistička zajednica grada Požege od 10. do 12. srpnja 2015. organiziraju Radionicu irskog plesa!

Opširnije...

26. Susret okupio 400 mladih plesača

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Grada Velika Gorica, ovaj vikend, 6. i 7. lipnja 2015. godine u Dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, održan je 26. susret hrvatskih plesnih ansambala. 

Susret se po prvi puta održavao u Velikoj Gorici u sklopu manifestacije Velikogoričke večeri, a suorganizatori su bili Zajednica KUU Zagrebačke županije, Plesni klub Megablast i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica. Susret je financiran sredstvima Ministarstva kulture RH, a supokrovitelj je bila Turistička zajednica Zagrebačke županije. Susret je medijski pratio City Radio, a sponzori su Prenoćište Barba Niko i Pivnica Turopolje.

 

 

Opširnije...

Program 26. susreta hrvatskih plesnih ansambala

Ovogodišnji 26. susret hrvatskih plesnih ansambala, 6. i 7. lipnja u Velikoj Gorici okupit će 24 plesna ansambla iz Hrvatske i tri gostujuća iz Slovenije, Češke i Belgije. U dva dana, u Pučkom otvorenom učilištu, biti će izvedeno ukupno 56 odabranih koreografija, a nakon subotnjeg dijela programa, Tras studio iz Zagreba izvest će plesnu predstvau autorice Natalije Manojlović pod nazivom Đubrad prokleta. Svi ste najljubaznije pozvani u subotu i nedjelju s početkom u 18.00 sati!

Opširnije...

Poznati sudionici 26. susreta hrvatskih plesnih ansambala

Sukladno Pravilima Susreta hrvatskih plesnih ansambala, Povjerenstvo za provedbu Natječaja i odabir programa u sastavu Vlasta Kaurić predsjednica Stručnog savjeta za ples pri HSK-u i Tihomir Kološić član Stručnog savjeta za ples odabrali su plesne skupine i koreografije koje će biti izvedene na 26. susretu hrvatskih plesnih ansambala 6. i 7. lipnja u Velikoj Gorici. 

Opširnije...

Međunarodni dan plesa 2015

Od 1982. pod pokroviteljstvom UNESCO-a slavi se Svjetski dan plesa koji se obilježava 29. travnja. Svake godine na taj se dan diljem svijeta šalje poruka poznate osobe iz svijeta plesa.

Opširnije...

Poziv na 26. susret hrvatskih plesnih ansambala

Pozivamo Vas da se prijavite na Natječaj i izborite svoje mjesto na 26. Susretu hrvatskih plesnih ansambala. Rok za prijavu je produžen do 17.4.2015. 

Opširnije...