Vi ste ovdje:   Ples / Folklor / Arhiva

Seminari za voditelje folklornih skupina 2016

24.05.2017

2016. godine Hrvatski je sabor kulture uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH i suorganizatore Gacko pučko otvoreno učilište, TZ Grada Otočca, ZAKUD Virovitičko-podravske županije, KUD Dika Slatina, SKUD Splitsko-dalmatinske županije i KUD Pleter Dugopolje organizirao 3 seminara za voditelje folklornih skupina. Okupio je vrsne stručnjake (dr.sc. Joško Ćaleta, Ivica Ivanković, prof. i Vidoslav Bagur, prof.) koji su svoje znanje i vještine prenijeli na 122 sudionika, a teme su bile Vokalna tradicijska glazba dinarskog područja, Narodna baština Korduna i Narodna baština Dalmatinske zagore.

Opširnije...

22. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

09.12.2016

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske održan je 22. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina. Susret se i ove godine održavao u dva grada i u dvije kategorije. Folklorni ansambli i skupine u kategoriji koreografiranog folklora nastupili su 17. 10. 2015. u Centru za kulturu Čakovec, a izvorne folklorne skupine predstavile su se 24. 10. 2015. u dvorani Domoljub, Pučkog otvorenog učilišta u Koprivnici.

Opširnije...

Folklorna baština Hrvatskog zagorja

07.06.2016

Hrvatski sabor kulture u suradnji s Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije organizirao je seminar za voditelje folklornih skupina pod nazivom "Folklorna baština Hrvatskog zagorja" koji je 16. svibnja 2015. održan u prostorijama Doma za starije i nemoćne u Koprivnici. 

Opširnije...

21. susret folkloraša

02.12.2015

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, 11. i 12. listopada 2014. godine u Centru za kulturu u Čakovcu te 25. i 26. listopada 2014. u GK Zorin dom u Karlovcu, održan je 21. susret hrvatskih koreografiranih folklornih ansambala i izvornih folklornih skupina. Susret se po prvi puta odvaja u dvije kategorije; kategorija koreografiranog folklora u Čakovcu i kategorija izvornog folklora u Karlovcu. Suorganizatori su bili Zajednica HKUU Međimurske županije, Hrvatsko društvo skladatelja HDS-ZAMP, KUD "Kaštel" Pribislavec, Karlovačka županija i ZAKUD Karlovačke županije, a supokrovitelji Međimurska županija i Grad Čakovec. 

Opširnije...

Održan seminar u Virovitici

01.12.2015

Hrvatski sabor kulture u suradnji s Gradom Virovitica i Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Virovitičko-podravske županije organizirao je seminar za voditelje folklornih skupina pod nazivom"Folklorna baština Bilogore" koji je od 7. do 8. ožujka 2015. održan u prostorijama Doma oružanih snaga RH u Virovitici. 

Opširnije...

Seminar "Folklorna baština Hrvatskog zagorja"

16.02.2015

Hrvatski sabor kulture, u suradnji sa Zajednicom kulturno umjetničkih udruga Varaždinske županije i KUD-om "Klaruš" iz Maruševca, organizirao je seminar za voditelje folklornih skupina pod nazivom "Folklorna baština Hrvatskog zagorja", koji je 10. svibnja 2014. održan u prostorijama Doma kulture Čalinec, u općini Maruševec.

Opširnije...

20. susret hrvatskih folklornih ansambala

10.07.2014

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, 19. i 20. listopada 2013. godine u Centru za kulturu u Čakovcu, održan je 20. susret hrvatskih folklornih ansambalaSusret se održao u prigodi 65. obljetnice Hrvatskog sabora kulture, krovne organizacije kulturno-umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj, a deseti put u Gradu Čakovcu, u suorganizaciji Zajednice HKUU Međimurske županije, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP i KUD-a Kaštel Pribislavec, te supokroviteljstvo Međimurske županije i Grada Čakovca.

Opširnije...

19. susret hrvatskih folklornih ansambala

02.10.2013

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Zajednice HKUU Međimurske županije te suorganizaciji KUD-a "Kaštel" iz Pribislavca i Hrvatskog društva skladatelja – ZAMP, 6. i 7. listopada 2012. održan je 19. susret hrvatskih folklornih ansambala u Centru za kulturu u ČakovcuSusret je bio financiran sredstvima Ministarstva kulture RH, Međimurske županije i Grada Čakovca. U programu je sudjelovalo 14 folklornih skupina/ansambala iz Hrvatske te gosti iz Slovenije (sveukupno 580 izvođača).

 

Opširnije...

Narodni plesovi Podravine, Međimurja i Hrvatskog zagorja

20.05.2013

Hrvatski sabor kulture u suradnji s Zajednicom kulturno umjetničkih udruga Krapinsko-zagorske županije i KUD-om Zabok organizirao je seminar za voditelje folklornih skupina pod nazivom "Narodni plesovi Podravine, Međimurja i Hrvatskog zagorja", koji se 20. i 21. travnja 2013. održao u prostorijama Osnovne škole "Ksaver Šandor Gjalski" u Zaboku. 

Opširnije...

Narodna baština Zadarskih otoka i priobalja

19.05.2013

Nakon vrlo uspješnog seminara pod nazivom Narodna baština Ravnih kotara i Bukovice, održanog 16. i 17.3.2013. godine u suradnji s Narodnim muzejom grada Zadra i ZAKUU Zadarske županije, a pod pokroviteljstvom Zadarske županije, nastavili smo dalje s prezentacijom etnografske građe Zadarske županije. Novi seminar pod nazivom "Narodna baština Zadarskih otoka i priobalja", održao se 27. i 28. travnja 2013. godine također u prostorijama Narodnog muzeja u Zadru.

Opširnije...
Str. 1 od 3  >   >>