Seminar za voditelje folklornih skupina u Karlovcu

U godini obilježavanja 70.- e obljetnice rada Hrvatski sabor kulture u suradnji s ZAKUD-om Karlovačke županije i FA "Matija Gubec" iz Karlovca organizira dvodnevni seminar za voditelje i članove folklornih skupina, društava i udruga pod nazivom 

TRADICIJSKA BAŠTINA DALMACIJE I PRIOBALJA

u Karlovcu 14. i 15. 4. 2018. u Domu oružanih snaga RH "Zrinski", Marina Držića 4, s početkom u 10.00 sati.


Opširnije...

Folklorni seminar u Valpovu

Hrvatski sabor kulture u suradnji s HKUD-om "Valpovo 1905" iz Valpova organizira dvodnevni seminar za voditelje i članove folklornih skupina, društava i udruga pod nazivom 

TRADICIJSKA BAŠTINA VALPOVA I OKOLICE

u Valpovu 3. i 4. 3. 2018. Centru za kulturu "Matija Petar Katančić", Trg kralja Tomislava 2, s početkom u 10.00 sati.

(fotografija preuzeta sa stranica KUD-a Bizovac)

 


Opširnije...

Folklorna djelatnost u 2018.

Poštovani ljubitelji folklorne umjetnosti, organizatori županijskih smotri folklora i samostalnih pregledavanja, krećemo u još jednu sezonu bavljenja folklorom i polako nam se približavaju datumi održavanja županijskih smotri folklora, stoga Vas ovim putem želimo informirati o važećim Pravilima susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, kao i najaviti organizaciju seminara za voditelje folklornih skupina u 2018.

Opširnije...

24. Folklorni susret u Čakovcu i Sisku

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske Međimurske županije, Grada Čakovca, Sisačko-moslavačke županije i Grada Siska, 14. listopada 2017. godine u Centru za kulturu u Čakovcu te 21. listopada 2017. u Rafinerijskom domu Sisak, održan je 24. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina. Više o svemu pronađite u izborniku ples/Folklor/Susret.

Opširnije...

Dani europske kulturne baštine 2017.

U okviru ovogodišnjeg programa obilježavanja Dana europske kulturne baštine, Hrvatski sabor kulture u suradnji s etnologinjom i kulturnom antropologinjom dr. sc. Mirelom Hrovatin organizirao je Interaktivno izlaganje na temu „Suvremenost i reinterpretacija tradicije – tko smije mijenjati baštinu" te prigodnu izložbu „Lokalne zajednice kao čuvari baštine“ autorice dr. sc. Mirele Hrovatin. Pozivu se odazvalo 30-ak aktivnih sudionika i  28. 9. 2017. okupilo u Velikoj dvorani HSK-a u Zvonimirovoj 17.

Opširnije...

Folklorni seminar u Jezerima na otoku Murteru

Hrvatski sabor kulture u suradnji s KUD-om "Koledišće" iz Jezera, otok Murter, organizira trodnevni seminar za voditelje folklornih skupina pod nazivom: "NARODNA BAŠTINA ŠIBENSKOG UZMORJA, OTOKA I ZALEĐA " u Jezerima od 22. do 24. rujna 2017. Prijave se primaju do 20.9.2017.

Opširnije...

Seminar folklora u BiH

U organizaciji UHAKUDA BiH, od 27. do 30. srpnja 2017. u Širokom Brijegu, održat će se Seminar folklora Hrvata u BiH. Podučavat će se pjesme, plesovi, nošnje i običaji  Hrvata  Bosanske posavine i tradicijska glazbala Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Voditelj Seminara je prof. Miroslav Šilić. 

Opširnije...

VI. Seminar bunjevačkog stvaralaštva,Tavankut, Vojvodina

Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo Matija Gubec iz Tavankuta i ove godine organizira VI. seminar bunjevačkog stvaralaštva koji će se od 18.-22. srpnja 2017. događati u Tavankutu. HSK vas poziva da se prijavite, a za prvih 20 prijavljenih podmirit će trošak školarine. Još je 10 slobodnih mjesta pa vas molimo da najkasnije do 7.7. 2017. (petak) pošaljete svoju prijavu (prijavnica na kraju objave) na ples@hrsk.hr

Opširnije...

Scenska primjena tradicijske baštine Like i Korduna

Hrvatski sabor kulture u suradnji s Gackim pučkim otvorenim učilištem Otočac i TZ Grada Otočca organizira dvodnevni seminar za voditelje i članove folklornih skupina, društava i udruga pod nazivom SCENSKA PRIMJENA TRADICIJSKE BAŠTINE LIKE I KORDUNA u Otočcu 6. i 7. 5. 2017. u velikoj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac  s početkom u 10.00 sati. 

Voditelj seminara je Nikola Kramar, folklorni pedagog, a glazbeni korepetitor Zvonimir Tonković, prof. i tamburaški sastav FD Otočac. Prijave se primaju do 4.5.2017.

Opširnije...

Narodna baština Baranje u Donjem Miholjcu

Hrvatski sabor kulture u suradnji s KUD-om "Matija Gubec" iz Donjeg Miholjca organizira trodnevni seminar za voditelje folklornih skupina pod nazivom Narodna baština Baranje u Donjem Miholjcu od 3. do 5. ožujka 2017. u prostorijama KUD-a u Donjem Miholjcu (Trg Ante Starčevića 1) s početkom u 17.00 sati. Voditelj je Krunoslav Šokac, a prijave se primaju zaključno sa 1.3.2017.

Opširnije...