Folklorni seminar u Jezerima na otoku Murteru

Hrvatski sabor kulture u suradnji s KUD-om "Koledišće" iz Jezera, otok Murter, organizira trodnevni seminar za voditelje folklornih skupina pod nazivom: "NARODNA BAŠTINA ŠIBENSKOG UZMORJA, OTOKA I ZALEĐA " u Jezerima od 22. do 24. rujna 2017. Prijave se primaju do 20.9.2017.

Opširnije...

Seminar folklora u BiH

U organizaciji UHAKUDA BiH, od 27. do 30. srpnja 2017. u Širokom Brijegu, održat će se Seminar folklora Hrvata u BiH. Podučavat će se pjesme, plesovi, nošnje i običaji  Hrvata  Bosanske posavine i tradicijska glazbala Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Voditelj Seminara je prof. Miroslav Šilić. 

Opširnije...

VI. Seminar bunjevačkog stvaralaštva,Tavankut, Vojvodina

Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo Matija Gubec iz Tavankuta i ove godine organizira VI. seminar bunjevačkog stvaralaštva koji će se od 18.-22. srpnja 2017. događati u Tavankutu. HSK vas poziva da se prijavite, a za prvih 20 prijavljenih podmirit će trošak školarine. Još je 10 slobodnih mjesta pa vas molimo da najkasnije do 7.7. 2017. (petak) pošaljete svoju prijavu (prijavnica na kraju objave) na ples@hrsk.hr

Opširnije...

Scenska primjena tradicijske baštine Like i Korduna

Hrvatski sabor kulture u suradnji s Gackim pučkim otvorenim učilištem Otočac i TZ Grada Otočca organizira dvodnevni seminar za voditelje i članove folklornih skupina, društava i udruga pod nazivom SCENSKA PRIMJENA TRADICIJSKE BAŠTINE LIKE I KORDUNA u Otočcu 6. i 7. 5. 2017. u velikoj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac  s početkom u 10.00 sati. 

Voditelj seminara je Nikola Kramar, folklorni pedagog, a glazbeni korepetitor Zvonimir Tonković, prof. i tamburaški sastav FD Otočac. Prijave se primaju do 4.5.2017.

Opširnije...

Narodna baština Baranje u Donjem Miholjcu

Hrvatski sabor kulture u suradnji s KUD-om "Matija Gubec" iz Donjeg Miholjca organizira trodnevni seminar za voditelje folklornih skupina pod nazivom Narodna baština Baranje u Donjem Miholjcu od 3. do 5. ožujka 2017. u prostorijama KUD-a u Donjem Miholjcu (Trg Ante Starčevića 1) s početkom u 17.00 sati. Voditelj je Krunoslav Šokac, a prijave se primaju zaključno sa 1.3.2017.

Opširnije...

Folklorna djelatnost u 2017.

Poštovani organizatori županijskih smotri folklora i samostalnih pregledavanja,

polako nam se približavaju datumi održavanja županijskih smotri folklora, pa Vas ovim putem želimo informirati o važećim Pravilima susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, kao i najaviti organizaciju seminara za voditelje folklornih skupina u 2017.

Opširnije...

4. seminar folklora u Donjim Andrijevcima

KUD "Tomislav" iz Donjih Andrijevaca poziva Vas na 4. seminar folklora koji će se 9. i 10.12.2016. održati u OŠ "Viktor Car Emin" u Donjim Andrijevcima. Prijave se primaju do 6.12.2016.

Opširnije...

Kako živi narod - projekcija filma u MSU Zagreb

U knjizi Kako živi narod Rudolfa Bićanića, doprinos pisanim prilozima o životu u pasivnim krajevima 1930-ih godina dala je i mlada književnica iz Bjelovara – Zlata Perlić. Jedna od tema koje je obrađivala bio je i onovremeni svakodnevni život u Dugopolju i mosorskom zaleđu. Njezin tekst je, uz djelo Frane Ivaniševića "Poljica – narodni život i običaj", literarna osnova dokumentarno-igranog filma "Kako živi narod" redatelja Hrvoja Jelavića-Šake, iz 2013. godine koji možete pogledati u petak, 14.10.2016 u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu s početkom u 18.00 sati.

Opširnije...

23. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Međimurske županije, Grada Čakovca, Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice, te uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, 15. listopada 2016. godine u Centru za kulturu u Čakovcu te 12. studenog 2016. u POU Koprivnica -  Dvorana Domoljub, bit će održan 23. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina. Susret se odvija u dvije kategorije; kategorija koreografiranog folklora u Čakovcu i kategorija izvornog folklora u Koprivnici. UZ HSK organizatori su Zajednica HKUU Međimurske županije i Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, a suorganizatori Hrvatsko društvo skladatelja HDS-ZAMP, KUD "Kaštel" Pribislavec i FA Koprivnica. 

Opširnije...

Seminar "Tradicijsko pjevanje i njegova scenska primjena"

Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti Virovitičko-podravske županije organizira seminar za voditelje folklornih skupina pod nazivom "Tradicijsko pjevanje i njegova scenska primjena" koji će 28. i 29. listopada 2016. biti održan Slatini (Ante Kovačić 2, Slatina, Vatrogasni dom) s početkom u 18.00 sati.

Opširnije...