Narodni plesovi Podravine, Međimurja i Hrvatskog zagorja

Hrvatski sabor kulture, Zajednica AKUU Krapinsko-zagorske županije i KUD Zabok organiziraju seminar za voditelje folklornih skupina pod nazivom

NARODNI PLESOVI PODRAVINE, MEĐIMURJA I HRVATSKOG ZAGORJA

U Zaboku, 20. i 21.4.2013. (Osnovna škola Ksaver Šandor Gjalski, Đački put 1) s početkom u 9.00 sati

Voditelji seminara bit će Andrija Ivančan i Senka Jurina koji će kroz plesnu građu sudionicima približiti narodnu baštinu spomenutih krajeva. Korepetitori su Marijan Makar i Petra Vukić.

Prijave do 15.4.2013.

Sudionicima seminara slobodni smo ponuditi i mogućnost kupnje knjiga I. Ivančana: Narodni plesovi Međimurja i Narodni plesovi Podravine 1, 2 i 3  po jedinstvenoj cijeni od 150,00 kn po kompletu.

Opširnije...

Tradicijska kultura Zadarske županije

Zajednica Kulturno umjetničkih udruga Zadarske županije započinje s organizacijom niza tribina pod nazivom: „Tradicijska kultura u zadarskoj županiji“. 

Prva, pod nazivom Prezentacija tradicijske kulture priobalja i otočja zadarske županije, održati će se 5.4.2013. od 16 – 18,30 sati, u Medijalnoj dvorani gradske knjižnice Zadar, Ul. Stjepana Radića 11. Predavač na tribini je profesor filozofije i diplomirani etnolog Livio Marijan, a demonstratori članice ZAKUD-a. 

 


Opširnije...

Narodni plesovi Hrvatskog zagorja

Zajednica amaterskih kulturno - umjetničkih udruga Krapinsko - zagorske županije organizira seminar za voditelje folklornih sekcija i ansambala na temu Narodni plesovi Hrvatskog zagorja.

Seminar će se održati 23.3.2013.,subota, u Osnovnoj školi "Ksaver Šandor Gjalski" u Zaboku s početkom u 10.00 sati. Voditeljica je gđa. Senka Jurina.

Opširnije...

Seminar za voditelje folklornih skupina, Zadar

Hrvatski sabor kulture i ove godine nastavlja s obrazovanjem svojih članica. Za voditelje folklornih skupina, a pod pokroviteljstvom Zadarske županije, organiziramo dvodnevni seminar na temu Narodna baština Ravnih Kotara i Bukovice. Seminar će se održati 16. i 17. ožujka 2013. u Zadru.

Opširnije...

Pravila susreta hrvatskih folklornih ansambala

Pozivamo Vas na jubilarni 20. susret hrvatskih folklornih ansambala koji će se 19. i 20. listopada 2013. održati u Čakovcu i objavljujemo Pravila susreta!

Opširnije...

19. susret hrvatskih folklornih ansambala

Hrvatski sabor kulture trenutno skrbi za oko 750 kulturno-umjetničkih udruga, folklornih skupina i ansambala, međutim nisu svi članovi Zajednica kulturno-umjetničkih udruga županija. Slijedom toga, ove godine, stavljamo naglasak na pravilo Susreta koje pruža mogućnost selekcije putem samostalnog pregledavanja. 

Opširnije...

18. susret hrvatskih folklornih ansambala

 

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, Zajednice HKUU Međimurske županije i KUD-a „Kaštel“ Pribislavec, a uz suorganizaciju Hrvatskog društva skladatelja – ZAMP, te pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH i supokroviteljstvo Grada Čakovca i Međimurske županije, održan je 18. susret hrvatskih folklornih ansambala u Centru za kulturu u Čakovcu, 29. i 30.10. 2011.

 

Opširnije...

Gostovanje KUD-a Klek Ogulin u Mariboru

Članovi folklornog ansambla i tamburaškog orkestra  KUD –a "Klek" Ogulin sudjelovali su 1. listopada 2011. godine na Državnom susretu odraslih folklornih skupina Slovenije u Mariboru, "Le plesat me pelji " 2011.

Opširnije...