"Tradicijska baština Šokaca podunavske Baranje" - seminar

Hrvatski sabor kulture u suradnji s HKUD-om "Osijek 1862" iz Osijeka organizira dvodnevni seminar za voditelje i članove folklornih skupina, društava i udruga pod nazivom 

TRADICIJSKA BAŠTINA ŠOKACA PODUNAVSKE BARANJE

u Osijeku 30. i 31. 3. 2019. u Sindikalnom domu Tvornice šećera, Frankopanska 99 , s početkom u 10.00 sati.

Za seminar se mogu prijaviti svi zainteresirani. Za prijavu je potrebno ispuniti priloženu prijavnicu i poslati poštom, faxom (01/4621-738) ili e-mailom na ples@hrsk.hr najkasnije do 25. ožujka 2019.

Opširnije...

Folklorna djelatnost u 2019.

Poštovani ljubitelji folklorne umjetnosti, organizatori županijskih smotri folklora i samostalnih pregledavanja, folklorni amateri, krećemo u još jednu sezonu čuvanja i prezentiranja folklorne baštine pa vas želimo informirati o važećim Pravilima susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, kao i najaviti organizaciju i sudjelovanje na seminarima za voditelje folklornih skupina u 2019. 

 

 

 

 

Opširnije...

Stručno-znanstveni skup "Folklorni amaterizam u Hrvatskoj"

 

U godini obilježavanja 70. obljetnice rada i 25. Susreta hrvatskih folklornih ansambala Hrvatski je sabor kulture uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske organizirao stručno-znanstveni skup na temu Folklorni amaterizam u RH – prošlost, sadašnjost i budućnost. Skup je održan 24.11.2012. u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture i okupio je 50 sudionika iz različitih dijelova Lijepe Naše. Raznolike teme i perspektive izlaganja, osobna iskustva i mišljenja te aktivna rasprava, doprinijeli su uspješnoj realizaciji.

 

Opširnije...

25. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske Međimurske županije, Grada Čakovca i Sisačko-moslavačke županije, 20. listopada 2018. godine u Centru za kulturu u Čakovcu te 27. listopada 2018. u Rafinerijskom domu Sisak, bit će održan 25. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina s početkom u 18.00 sati.

Opširnije...

Folklorni seminar u Metkoviću

U godini obilježavanja 70.- e obljetnice rada Hrvatski sabor kulture u suradnji s KUD-om Metković i Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Dubrovačko-neretvanske županije organizira dvodnevni seminar za voditelje i članove folklornih skupina, društava i udruga pod nazivom 

FOLKLORNA BAŠTINA NERETVANSKOG POLJA I ZAPADNE HERCEGOVINE


Opširnije...

Seminar za voditelje folklornih skupina u Karlovcu

U godini obilježavanja 70.- e obljetnice rada Hrvatski sabor kulture u suradnji s ZAKUD-om Karlovačke županije i FA "Matija Gubec" iz Karlovca organizira dvodnevni seminar za voditelje i članove folklornih skupina, društava i udruga pod nazivom 

TRADICIJSKA BAŠTINA DALMACIJE I PRIOBALJA

u Karlovcu 14. i 15. 4. 2018. u Domu oružanih snaga RH "Zrinski", Marina Držića 4, s početkom u 10.00 sati.


Opširnije...

Folklorni seminar u Valpovu

Hrvatski sabor kulture u suradnji s HKUD-om "Valpovo 1905" iz Valpova organizira dvodnevni seminar za voditelje i članove folklornih skupina, društava i udruga pod nazivom 

TRADICIJSKA BAŠTINA VALPOVA I OKOLICE

u Valpovu 3. i 4. 3. 2018. Centru za kulturu "Matija Petar Katančić", Trg kralja Tomislava 2, s početkom u 10.00 sati.

(fotografija preuzeta sa stranica KUD-a Bizovac)

 


Opširnije...

Folklorna djelatnost u 2018.

Poštovani ljubitelji folklorne umjetnosti, organizatori županijskih smotri folklora i samostalnih pregledavanja, krećemo u još jednu sezonu bavljenja folklorom i polako nam se približavaju datumi održavanja županijskih smotri folklora, stoga Vas ovim putem želimo informirati o važećim Pravilima susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, kao i najaviti organizaciju seminara za voditelje folklornih skupina u 2018.

Opširnije...

24. Folklorni susret u Čakovcu i Sisku

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske Međimurske županije, Grada Čakovca, Sisačko-moslavačke županije i Grada Siska, 14. listopada 2017. godine u Centru za kulturu u Čakovcu te 21. listopada 2017. u Rafinerijskom domu Sisak, održan je 24. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina. Više o svemu pronađite u izborniku ples/Folklor/Susret.

Opširnije...

Dani europske kulturne baštine 2017.

U okviru ovogodišnjeg programa obilježavanja Dana europske kulturne baštine, Hrvatski sabor kulture u suradnji s etnologinjom i kulturnom antropologinjom dr. sc. Mirelom Hrovatin organizirao je Interaktivno izlaganje na temu „Suvremenost i reinterpretacija tradicije – tko smije mijenjati baštinu" te prigodnu izložbu „Lokalne zajednice kao čuvari baštine“ autorice dr. sc. Mirele Hrovatin. Pozivu se odazvalo 30-ak aktivnih sudionika i  28. 9. 2017. okupilo u Velikoj dvorani HSK-a u Zvonimirovoj 17.

Opširnije...