Europa Cantat objavljuje program za 2015.

Međunarodno zborsko udruženje - Europa Cantat objavilo je godišnji program za 2015. koji uključuje trogodišnji festival Europa Cantat u Pečuhu, kao i Međunarodni pjevački tjedan CHORALP u Briançonu, Francuska (kraj srpnja), Međunarodno natjecanje za mlade zborske dirigente u Torinu (kraj svibnja), Europsku akademiju za dirigente u Fanu (rujan) kao i različita događanja za zborove i dirigente koji se održavaju uz preporuku Međunarodnog zborskog udruženja Europa Cantat.

Opširnije...

HPD "Slavulj" Petrinja slavi 150. obljetnicu

U subotu, 15. studenoga u 19 i 30 sati, u Velikoj dvorani POU Hrvatski dom Petrinja, Hrvatsko pjevačko društvo "Slavulj" Petrinja održava svečani koncert u povodu obilježavanja 150.-e obljetnice osnutka i neprekinutog djelovanja. Tom prigodom, brojnim članovima "Slavulja", bit će dodijeljene diplome Hrvatskog sabora kulture, čiji će predstavnici također nazočiti ovoj svečanoj prigodi. 

Opširnije...

16 zborova zajedničkim pjevanjem zaključili 47. Susret!

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike dana 18. i 19. listopada 2014. godine održan je 47. Susret hrvatskih pjevačkih zborova. Na Susretu je tijekom dvodnevnog programa nastupilo ukupno 16 zborova s oko 600 pjevača, od kojih su 13 izborili svoje mjesto u natjecateljskom dijelu programa putem županijskih i regionalnih natjecanja, dok su kao gosti nastupili združeni mješoviti zborovi „Joakim Rakovac“ i „Mosaico“ ZT iz Poreča i vokalna skupina „Gallina“ iz Ljubljane.

Opširnije...

47. susret hrvatskih pjevačkih zborova

47. Susret hrvatskih pjevačkih zborova bit će održan će se 18. i 19. listopada 2014. godine u Novigradu – Cittanova., pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, te supokroviteljstvom Istarske županije, Grada Novigrada i TZ Grada Novigrada.

Mjesto: Kino-dvorana, Novigrad

Vrijeme:
18.10. 17 h
19.10. 11 h

ULAZ: SLOBODAN

Opširnije...

U Zagrebu se održava 1. zborski festival suvremene glazbe

Prvo izdanje Festivala suvremene zborske glazbe održava se u Zagrebu od 25. do 27. rujna ove godine, a obuhvaća četiri eksluzivna koncerta s programima Nove glazbe. Za zemlju partnera odabrana je susjedna Mađarska, zemlja s dugom tradicijom čiji izuzetno opsežan i kvalitetan opus suvremene zborske glazbe čini, zajedno s hrvatskim suvremenim skladateljima, veći dio repertoara. 

Opširnije...

Odabrani članovi Savjeta za vokalnu glazbu HSK

Upravni odbor Hrvatskog sabora kulture na 11. sjednici održanoj 24. svibnja 2014. (na temelju članka 43. Statuta Hrvatskog sabora kulture i Javnog poziva od 27.2.2014.) donio je ODLUKU o imenovanju članova Stručnih savjeta Hrvatskog sabora kulture. Članovi Stručnih savjeta imenuju se na četiri godine.

Opširnije...

Poziv na Seminar za dirigente, Karlovac 7.12.2013.

ZOAKD Grada Karlovca i mješoviti pjevački zbor „Chorus CAROLOSTADIEN“ Vas pozivaju na seminar za dirigente zborova i vokalnih grupa, koji će se održati 07. prosinca 2013.  u Galeriji Doma HV ZRINSKI,  Marina Držića 4 , Karlovac.

Opširnije...

Uspješno održan 46. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske 12. i 13. listopada 2013. godine u Novigradu - Cittanova održao se 46. Susret hrvatskih pjevačkih zborova. 
Susret se održao u prigodi 65. obljetnice Hrvatskog sabora kulture, krovne organizacije kulturno-umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj i to deseti put u Gradu Novigradu u suorganizaciji Katedre Čakavskog sabora za glazbu Novigrad, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, Lagune Novigrad d.d., uz dugogodišnje i vjerne supokrovitelje Istarsku županiju, Grad Novigrad i Turističku zajednicu Grada Novigrada.

Opširnije...

Poziv na seminare za dirigente zborova i malih vok.sastava

DIRIGENTI I PJEVAČI vrijeme je za proljetno druženje na SEMINARU ZA DIRIGENTE ZBOROVA I MALIH VOKALNIH SASTAVA koji će ove godine voditi docent na odsjeku za dirigiranje Muzičke akademije u Zagrebu TOMISLAV FAČINI

Opširnije...

Europsko zborsko udruženje-Kalendar manifestacija 2013.

The European Choral Association - Europa Cantat (Europsko zborsko udruženje - Europa Cantat) predstavlja mrežu organizacija, zborova i individualnih članova vezanih uz umjetnost zborskog pjevanja iz Europe. Nastala kao spoj "Europa Cantat - European Federation of Young Choirs (EFYC)", osnovane 1960/1963 i "Arbeitsgemeinschaft Europäischer Chorverbände (AGEC)", osnovane 1955. nudi razne programe i manifestacije za zborove, mlade pjevače, dirigente, skladatelje i organizatore iz Europe i svijeta. Pogledajte kalendar manifestacija koju organiziraju u ovoj godini i informirajte se o mogućnostima sudjelovanja na međunarodnoj zborskoj sceni. 

Opširnije...