Seminari u 2015.

Tijekom 2015. održana su dva seminara za dirigente zborova i malih vokalnih sastava.

Seminar za dirigente zborova i malih vokalnih sastava, pod vodstvom dirigenta Roberta Homena, održan je u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture (Zvonimirova 17, 3. kat., Zagreb) dana 10. i 11. listopada 2015. Seminar je ostvaren u organizaciji Hrvatskog sabora kulture uz potporu Grada Zagreba, a u suradnji s Mješovitim pjevačkim zborom Židovske općine Zagreb „LIRA“, kao demonstracijskim ansamblom.

Seminar za dirigente zborova i malih vokalnih sastava pod vodstvom Tomislava Fačinija, a u suradnji s Renesansnim ansamblom „Laudate“ iz Zagreba, održan je u organizaciji Hrvatskog sabora kulture uz potporu Ministarstva kulture RH, u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu, dana 16. i 17. svibnja 2015. 

 

Opširnije...

Poziv na Konferenciju za medije, 20.10.2015. u 11 sati

Pozivamo Vas na Konferenciju za medije u povodu 48. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova koji će u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH biti održan 24.-25. 10.2015. u Novigradu-Cittanova. 

Konferencija će biti održana u utorak 20. listopada u 11 sati u Gradskoj vijećnici Grada Novigrada-Cittanova (Veliki trg 11). 

Opširnije...

Produljen rok prijave za smotru Grada Zagreba

Obavještavamo vas kako je produljen rok prijave pjevačkih zborova i malih vokalnih sastava Grada Zagreba za županijsku smotru. Prijavnice primamo do kraja OŽUJKA 2015.

Za više informacija, kontaktirajte nas mailom ili telefonom na: glazba@hrsk.hr01/4621-737.

 

 

Opširnije...

Poziv na 48. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

Novigrad - Cittanova, 24. i 25. listopada 2015. godine, okupit će najuspješnije zborove iz cijele Hrvatske koji svoj nastup prethodno moraju izboriti pobjedom na županijskim smotrama.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane zborove da se prijave za nastup i osiguraju svoje mjesto na nacionalnom 48. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova.

Niže objavljujemo Pravila i Prijavnicu za Susret! 

Opširnije...

Europa Cantat objavljuje program za 2015.

Međunarodno zborsko udruženje - Europa Cantat objavilo je godišnji program za 2015. koji uključuje trogodišnji festival Europa Cantat u Pečuhu, kao i Međunarodni pjevački tjedan CHORALP u Briançonu, Francuska (kraj srpnja), Međunarodno natjecanje za mlade zborske dirigente u Torinu (kraj svibnja), Europsku akademiju za dirigente u Fanu (rujan) kao i različita događanja za zborove i dirigente koji se održavaju uz preporuku Međunarodnog zborskog udruženja Europa Cantat.

Opširnije...

HPD "Slavulj" Petrinja slavi 150. obljetnicu

U subotu, 15. studenoga u 19 i 30 sati, u Velikoj dvorani POU Hrvatski dom Petrinja, Hrvatsko pjevačko društvo "Slavulj" Petrinja održava svečani koncert u povodu obilježavanja 150.-e obljetnice osnutka i neprekinutog djelovanja. Tom prigodom, brojnim članovima "Slavulja", bit će dodijeljene diplome Hrvatskog sabora kulture, čiji će predstavnici također nazočiti ovoj svečanoj prigodi. 

Opširnije...

16 zborova zajedničkim pjevanjem zaključili 47. Susret!

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike dana 18. i 19. listopada 2014. godine održan je 47. Susret hrvatskih pjevačkih zborova. Na Susretu je tijekom dvodnevnog programa nastupilo ukupno 16 zborova s oko 600 pjevača, od kojih su 13 izborili svoje mjesto u natjecateljskom dijelu programa putem županijskih i regionalnih natjecanja, dok su kao gosti nastupili združeni mješoviti zborovi „Joakim Rakovac“ i „Mosaico“ ZT iz Poreča i vokalna skupina „Gallina“ iz Ljubljane.

Opširnije...

47. susret hrvatskih pjevačkih zborova

47. Susret hrvatskih pjevačkih zborova bit će održan će se 18. i 19. listopada 2014. godine u Novigradu – Cittanova., pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, te supokroviteljstvom Istarske županije, Grada Novigrada i TZ Grada Novigrada.

Mjesto: Kino-dvorana, Novigrad

Vrijeme:
18.10. 17 h
19.10. 11 h

ULAZ: SLOBODAN

Opširnije...

U Zagrebu se održava 1. zborski festival suvremene glazbe

Prvo izdanje Festivala suvremene zborske glazbe održava se u Zagrebu od 25. do 27. rujna ove godine, a obuhvaća četiri eksluzivna koncerta s programima Nove glazbe. Za zemlju partnera odabrana je susjedna Mađarska, zemlja s dugom tradicijom čiji izuzetno opsežan i kvalitetan opus suvremene zborske glazbe čini, zajedno s hrvatskim suvremenim skladateljima, veći dio repertoara. 

Opširnije...

Odabrani članovi Savjeta za vokalnu glazbu HSK

Upravni odbor Hrvatskog sabora kulture na 11. sjednici održanoj 24. svibnja 2014. (na temelju članka 43. Statuta Hrvatskog sabora kulture i Javnog poziva od 27.2.2014.) donio je ODLUKU o imenovanju članova Stručnih savjeta Hrvatskog sabora kulture. Članovi Stručnih savjeta imenuju se na četiri godine.

Opširnije...