Poziv na "2. SAMOBORSKO ZBORSKO PROTULETJE 2013."

 

2. Samoborsko zborsko protuletje 2013. održava se u subotu, 13. travnja 2013. godine, u Samoboru, u čast hrvatsko – slovenskog skladatelja Franje Serafina Vilhara.

 

Opširnije...

Prijave za 46. susret hrvatskih pjevačkih zborova

46. susret hrvatskih pjevačkih zborova održat će se 12. i 13. listopada 2013. u Novigradu/Cittanova. Pozivamo sve zborove da se prijave na županijske smotre i izbore svoj nastup na Susretu! 

Opširnije...

Nastup "Vox Animae" u Sloveniji

21. listopada 2012. u 19.45 h u crkvi Marijina Navještenja u Ljubljani (Prešernov trg 4) Mješoviti pjevački zbor „Vox animae“ pod ravnanjem Tomislava Veršića održao je zajednički koncert s Primorskim akademskim zborom „Vinko Vodopivec“, domaćim muškim vokalnim ansamblom osnovanim 1953. godine, kojim od 2005. dirigira Primož Malavašič. 

Opširnije...

"Brodosplit" ovjenčan zlatom

Kao i često puta do sada, Gradski zbor Brodosplit pod dirigentskom palicom maestra Vlade Sunka vraća se s međunarodnog natjecanja s osvojenim zlatnim odličjima. Ovog puta s 1. međunarodnog natjecanja zborova u Calelli u Španjolskoj, a u Split su odnijeli dvije zlatne plakete u kategorijama muških zborova i sakralne glazbe, kao i naslov apsolutnog pobjednika u kategoriji muških zborova. 

 

Opširnije...

Uspjeh hrvatskih zborova na festivalu u Španjolskoj!

 

Na međunarodnom natjecanju zborova, koje se od 17. do 21. listopada održavalo u Calelli pored Barcelone, dva zlatna odličja osvojio je Gradski zbor "Brodosplit", dok je zbor "Chorus Carolostadien" iz Karlovca nagrađen s dva srebra!

 

Opširnije...

Seminar za dirigente zborova i malih vokalnih sastava

Seminar u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održat će se 11. i 12 svibnja 2012. u Karlovcu, u prostorijama Doma Hrvatske vojske Zrinski (Marina Držića 4) i u Gradskom kazalištu „Zorin dom“ (Domobranska ulica 1).

Seminar će se ostvariti u suradnji s mješovitim zborom Chorus Carolostadien, a vodit će ga slovenski zborovođa i dirigent Sebastjan Vrhovnik.

Opširnije...

Ars Choralis 2012.

2. međunarodni umjetničko-znanstveni simpozij o zborskoj umjetnosti, pjevanju i glasu održava se u Zagrebu, od 12. do 14. travnja 2012., u organizaciji Hrvatske udruge zborovođa, Međunarodnog zborskog instituta.  

Opširnije...

18. Smotra pjevačkih zborova Krapinsko-zagorske županije

18. smotra pjevačkih zborova Krapinsko-zagorske županije održat će se 17. lipnja u 17 sati u Osnovnoj školi u Zaboku.

 

Opširnije...

35. susreti zagrebačkih glazbenih amatera

Susreti zagrebačkih glazbenih amatera u organizaciji Zagrebačkog glazbenog podija Centra za kulturu Trešnjevka najmasovnija su glazbena manifestacija koja se održava već 35. godinu i svake godine okuplja više od 120 ansambala s područja Grada Zagreba u kojima je aktivno više od 3000 pjevača i svirača amatera.

Opširnije...

Županijska smotra Koprivničko-križevačke županije

8. Županijska smotra pjevačkih zborova i 9. Županijska smotra malih vokalnih sastava Koprivničko-križevačke županije održat će se 9. lipnja 2012. u Koprivnici.

Opširnije...