Uspješno održan međunarodni skup o zborskom amaterizmu

Protekle subote, 11. studenog 2017. godine, Hrvatski sabor kulture okupio je istaknute stručnjake i predstavnike zborske scene u okviru Međunarodnog znanstveno-stručnog skupa pod nazivom „Zborski amaterizam u Hrvatskoj i regiji“. 
Ukupno 14 izlagača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Srbije i Slovenije predstavilo je u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu aktualne teme iz područja zborskog amaterizma u Hrvatskoj i regiji. 

Opširnije...

Skup "Zborski amaterizam u Hrvatskoj i regiji“

Međunarodni znanstveno-stručni skup na temu „Zborski amaterizam u Hrvatskoj i regiji“  bit će održan uz 50.-u obljetnicu Susreta hrvatskih pjevačkih zborova, dana 11. studenoga 2017. godine u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije...

Svečano završen jubilarni 50. Susret zborova

14 zborova s preko 600 pjevača dostojno je predstavilo najbolje od hrvatskog zborskog amaterizma u okviru bogatog dvodnevnog programa jubilarnog 50. izdanja Susreta hrvatskih pjevačkih zborova.

Opširnije...

Poziv izlagačima na međunarodni stručno-znanstveni skup

Pozivamo sve zainteresirane izlagače na međunarodni znanstveno-stručni skup na temu „Zborski amaterizam u Hrvatskoj i regiji“ koji će biti održan uz 50.-u obljetnicu Susreta hrvatskih pjevačkih zborova, dana 11. studenoga 2017. godine u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture (Ulica kralja Zvonimira 17, 10000 Zagreb).

Opširnije...

Objavljujemo sudionike 50. Susreta zborova!

Susret hrvatskih pjevačkih zborova zborski je festival od nacionalne važnosti s dugogodišnjom tradicijom koji na godišnjoj razini okuplja najbolje hrvatske zborove s više od 500 pjevača. Ova razglednica hrvatskog zborskog amaterizma zamišljena je kao natjecanje i susret ljubitelja zborskog pjevanja koju Hrvatski sabor kulture kontinuirano održava od 1968. godine, s ciljem okupljanja i poticanja amatera i njihovog sustavnog razvoja. 50. izdanje Susreta bit će održano 7.-8. listopada 2017. godine u Gradu Rovinju. Ovdje navodimo odabrane zborove sudionike!

Opširnije...

Prijave za 50. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

Pozivamo sve zborove i zboraše da se prijave za selekciju i izbore svoj nastup na jubilarnom 50. Susretu hrvatskih pjevačih zborova koji će biti održan 7. i 8. listopada 2017. u Gradu Rovinju. 

Niže objavljujemo Pravila i Prijavnicu Susreta, kao i popis imena skladatelja obljetničara za odabir repertoara! 

Opširnije...

Produljen rok prijave za smotru Grada Zagreba

Obavještavamo vas kako je produljen rok prijave pjevačkih zborova i malih vokalnih sastava Grada Zagreba za županijsku smotru. Prijavnice primamo do kraja OŽUJKA 2016.

Za više informacija, kontaktirajte nas mailom ili telefonom na: glazba@hrsk.hr01/4621-737.

Opširnije...

Poziv na 49. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

Pozivamo sve zainteresirane zborove da ove godine, putem županijskih smotri, nastupe u konkurenciji za 49. Susret hrvatskih pjevačih zborova. Kao novi termin održavanja Susreta najavljujemo 8. i 9. listopada 2016. godine.

Niže objavljujemo Pravila i Prijavnicu za Susret! 

Opširnije...

Seminari u 2015.

Tijekom 2015. održana su dva seminara za dirigente zborova i malih vokalnih sastava.

Seminar za dirigente zborova i malih vokalnih sastava, pod vodstvom dirigenta Roberta Homena, održan je u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture (Zvonimirova 17, 3. kat., Zagreb) dana 10. i 11. listopada 2015. Seminar je ostvaren u organizaciji Hrvatskog sabora kulture uz potporu Grada Zagreba, a u suradnji s Mješovitim pjevačkim zborom Židovske općine Zagreb „LIRA“, kao demonstracijskim ansamblom.

Seminar za dirigente zborova i malih vokalnih sastava pod vodstvom Tomislava Fačinija, a u suradnji s Renesansnim ansamblom „Laudate“ iz Zagreba, održan je u organizaciji Hrvatskog sabora kulture uz potporu Ministarstva kulture RH, u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu, dana 16. i 17. svibnja 2015. 

 

Opširnije...

Poziv na Konferenciju za medije, 20.10.2015. u 11 sati

Pozivamo Vas na Konferenciju za medije u povodu 48. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova koji će u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH biti održan 24.-25. 10.2015. u Novigradu-Cittanova. 

Konferencija će biti održana u utorak 20. listopada u 11 sati u Gradskoj vijećnici Grada Novigrada-Cittanova (Veliki trg 11). 

Opširnije...