Poziv na Seminar u Dugopolju

Pozivamo Vas na sudjelovanje na Seminaru pučkog pjevanja na temu hrvatske korizmene tradicije koji će biti održan pod vodstvom dr. sc. Joška Ćalete tijekom vikenda 17. i 18. ožujka 2018. godine u prostorijama Doma kulture u Dugopolju  (Adresa: Trg Franje Tuđmana 1, Dugopolje). Rezultate zajedničkog rada sudionici će predstaviti na tradicionalnom korizmenom koncertu u crkvi sv. Mihovila u Dugopolju dana 18. ožujka 2018. godine u 18 h.
Seminar će biti ostvaren u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i KUD-a "Pleter" Dugopolje, uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Općine Dugopolje. 

Opširnije...

Pravila Susreta hrvatskih malih vokalnih sastava 2018

Dragi pjevači, nakon tri uspješna Susreta u Bjelovaru, 15. izdanje Susreta hrvatskih malih vokalnih sastava bit će održano u gradu Sisku! U nastavku pronađite PRAVILA Susreta i dodatne informacije! 

Opširnije...

Uspješno održan 14. Susret u Bjelovaru!

U nedjelju 19. studenoga 2017. u Domu kulture u Bjelovaru, uspješno je održan 14. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava, nacionalna manifestacija posvećena vokalnom stvaralaštvu Republike Hrvatske u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Bjelovarsko – bilogorske županije.

Opširnije...

14. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava u Bjelovaru

14. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava, narednog će vikenda u Gradu Bjelovaru okupiti najuspješnije vokalne sastave s više od 300 pjevača iz 11 hrvatskih županija.

Susret hrvatskih malih vokalnih sastava jedna je od 10 nacionalnih manifestacija koje na godišnjoj razini organizira Hrvatski sabor kulture, a koja je pokrenuta godine 2004. iz potrebe da se na jednom mjestu okupi i prezentira raznovrsnost i bogatstvo vokalne glazbe RH u najvišoj kvaliteti. 

Opširnije...

Županijske smotre 2017.

Završile su i posljednje selekcije za 14. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava koji će biti održan 19. studenoga 2017. godine u Domu kulture u Bjelovaru. 

Dok očekujemo finalni popis smalih vokalnih sastava koji će nastupiti na 14. Susretu, niže pregledajte koji su sudionici već poznati prema redoslijedu održavanja Smotri:

Opširnije...

Prijave za 14. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava

Pozivamo sve male vokalne sastave da se prijave za selekciju i izbore svoj nastup na 14. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava.

Niže objavljujemo Pravila Susreta! 

Opširnije...

Pozivnica na seminar pod vodstvom dr.sc. Joška Ćalete

Hrvatski sabor kulture i dr.sc. Joško Ćaleta pozivaju vas Seminar za voditelje i pjevače malih vokalnih sastava i klapa na temu “Hrvatska vokalna tradicijska kultura; tradicijska glazba u izvedbama malih vokalnih sastava” 16. i 17.4.2016. u Sisku.

Opširnije...

Poziv na 13. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava

13. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava 29. listopada 2016. ponovno će okupiti najuspješnije vokalne sastave iz četiri kategorije, s više od 300 sudionika.

Izborite i vi svoj nastup na Susretu nastupom na županijskim smotrama koje će biti održane tijekom travnja, svibnja i lipnja 2016.

U prilogu pronađite Pravila i Prijavnicu za Susret.

 

Opširnije...

12. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava u Bjelovaru

12. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava ove će godine biti održan u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske dana 7. i 8. studenog u Domu kulture u Bjelovaru, a okupit će više od 250 pjevača, članova ukupno 18 malih vokalnih sastava, koji su svoj nastup izborili županijskim smotrama tijekom 2015. godine.

Sastavi nastupaju unutar četiri kategorije: klasična glazba, slobodni stilovi i žanrovi, izvorna pučka glazba te folklorni mali vokalni sastavi i komorni zborovi. 

Opširnije...

Produljen rok prijave za smotru Grada Zagreba

Obavještavamo vas kako je produljen rok prijave pjevačkih zborova i malih vokalnih sastava Grada Zagreba za županijsku smotru. Prijavnice primamo do kraja OŽUJKA 2015.

Za više informacija, kontaktirajte nas mailom ili telefonom na: glazba@hrsk.hr01/4621-737.

 

 

Opširnije...