Županijske smotre 2017.

Završile su i posljednje selekcije za 14. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava koji će biti održan 19. studenoga 2017. godine u Domu kulture u Bjelovaru. 

Dok očekujemo finalni popis smalih vokalnih sastava koji će nastupiti na 14. Susretu, niže pregledajte koji su sudionici već poznati prema redoslijedu održavanja Smotri:

Opširnije...

Prijave za 14. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava

Pozivamo sve male vokalne sastave da se prijave za selekciju i izbore svoj nastup na 14. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava.

Niže objavljujemo Pravila Susreta! 

Opširnije...

Pozivnica na seminar pod vodstvom dr.sc. Joška Ćalete

Hrvatski sabor kulture i dr.sc. Joško Ćaleta pozivaju vas Seminar za voditelje i pjevače malih vokalnih sastava i klapa na temu “Hrvatska vokalna tradicijska kultura; tradicijska glazba u izvedbama malih vokalnih sastava” 16. i 17.4.2016. u Sisku.

Opširnije...

Poziv na 13. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava

13. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava 29. listopada 2016. ponovno će okupiti najuspješnije vokalne sastave iz četiri kategorije, s više od 300 sudionika.

Izborite i vi svoj nastup na Susretu nastupom na županijskim smotrama koje će biti održane tijekom travnja, svibnja i lipnja 2016.

U prilogu pronađite Pravila i Prijavnicu za Susret.

 

Opširnije...

12. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava u Bjelovaru

12. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava ove će godine biti održan u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske dana 7. i 8. studenog u Domu kulture u Bjelovaru, a okupit će više od 250 pjevača, članova ukupno 18 malih vokalnih sastava, koji su svoj nastup izborili županijskim smotrama tijekom 2015. godine.

Sastavi nastupaju unutar četiri kategorije: klasična glazba, slobodni stilovi i žanrovi, izvorna pučka glazba te folklorni mali vokalni sastavi i komorni zborovi. 

Opširnije...

Produljen rok prijave za smotru Grada Zagreba

Obavještavamo vas kako je produljen rok prijave pjevačkih zborova i malih vokalnih sastava Grada Zagreba za županijsku smotru. Prijavnice primamo do kraja OŽUJKA 2015.

Za više informacija, kontaktirajte nas mailom ili telefonom na: glazba@hrsk.hr01/4621-737.

 

 

Opširnije...

Poziv na 12. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava

U studenom 2015., bit će održan 12. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava na kojem očekujemo više od 20 sastava iz cijele Hrvatske, s više od 300 sudionika.

Izborite i vi svoj nastup na Susretu nastupom na županijskim smotrama koje će biti održane tijekom travnja, svibnja i lipnja 2015.

U prilogu pronađite Pravila i Prijavnicu za Susret.

 

Opširnije...

Održan 11. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava

11. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a u suorganizaciji Hrvatskog sabora kulture i Hrvatskog društva skladatelja-ZAMP, te Hrvatskog pjevačkog društva „Slavulj“ iz Petrinje i Zajednice amaterskih kulturno umjetničkih udruga Županije krapinsko-zagorske.

Opširnije...

Objavljujemo sudionike 11. Susreta malih vokalnih sastava

Na 11. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava ove se godine plasiralo ukupno 19 malih vokalnih sastava u 4 programske kategorije. Novost ovogodišnjeg Susreta jest proširenje programa na dva festivalska dana i dvije pozornice u različitim gradovima; Petrinjii Zaboku.

Prvi dio Susreta za sastave u kategorijama KLASIČNE GLAZBE i SLOBODNIH STILOVA I ŽANROVA bit će održan 8. studenog 2014. u Petrinji, dok će se sastavi IZVORNE PUČKE GLAZBE, FOLKLORNI MALI VOKALNI SASTAVI i KOMORNI ZBOROVI susresti Zaboku 9. studenog 2014.

Opširnije...

Objavljujemo sudionike 10. susreta malih vokalnih sastava

Jubilarni 10. susret hrvatskih malih vokalnih sastava koji se održava 26. listopada ove godine u Festivalskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini obuhvatit će čak 23 sastava iz 12 hrvatskih županija.

Opširnije...