Poziv na 29. Susret hrvatskih puhačkih orkestara

Ovim putem Vas pozivamo da prijavite svoje puhačke orkestre na Susret Hrvatskih puhačkih orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture koji će biti održan 13. i 14. lipnja 2015. godine u Novom Vinodolskom. 

Svoj nastup na Susretu ostvarite putem županijskih Smotri ili samostalno* (*iznimno u županijama gdje nisu organizirane županijske smotre). 

U 2015. godini, mogućnost nastupa na Susretu imaju orkestri A i C kategorije. 

Sve informacije o pravu sudjelovanja, prijavama, programu i ostalim detaljima nastupa na Susretu dostupne su u tekstu Pravila, dok se za dodatne informacije obratite mailom (glazba@hrsk.hr) ili telefonom (tel: 01/4621-737, 095/4621-737).

Pravila i prijavnicu, kao i prošireni popis skladbi za A i B kategoriju pronađite niže u prilozima.

Opširnije...

Seminar za dirigente puhačkih orkestara 2014.

Pozivamo Vas na Seminar za dirigente puhačkih orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture koji će biti održan 22. - 23. studenog 2014. godine u Tuhlju. Seminar će se održati u suradnji s Puhačkim orkestrom „Lipa“ iz Tuhlja u prostorima Osnovne škole „Lijepa naša“ Tuhelj, na adresi Tuhelj 54, 49215, Tuhelj. Voditelj Seminara bit će maestro Miro Saje (Slovenija). 

Opširnije...

Odabrani članovi Savjeta za puhačku glazbu HSK

Upravni odbor Hrvatskog sabora kulture na 11. sjednici održanoj 24. svibnja 2014. (na temelju članka 43. Statuta Hrvatskog sabora kulture i Javnog poziva od 27.2.2014.) donio je ODLUKU o imenovanju članova Stručnih savjeta Hrvatskog sabora kulture. Članovi Stručnih savjeta imenuju se na četiri godine.

Opširnije...

Termini županijskih smotri i selekcijskih koncerata 2014.

U nastavku pronađite datume održavanja Županijskih smotri puhačkih okrestara diljem Hrvatske.

Opširnije...

Završen 27.Susret hrvatskih puhačkih orkestara

U subotu i nedjelju, 8. i 9. lipnja 2013. održao se 27. Susret hrvatskih puhačkih orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Radi se o najvećem nacionalnom festivalu puhača koji se održao pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Županije Primorsko-goranske, a koji je okupio više od 750 glazbenika amatera.

Kao gost Susreta nastupio je najbolji orkestar 32. natjecanja puhačkih orkestara Republike Slovenije - PUHAČKI ORKESTAR KRKA pod ravnanjem njihova dirigenta Matevža Novaka. Tijekom dva dana orkestri su izveli ukupno 60-ak djela hrvatskih i stranih skladatelja, predstavljajući se unutar 3 kategorije koncertnog programa. Ovakav je pristup Susretu kroz kategorije zamišljen kako bi orkestre usmjerio prema kvalitetnijem repertoaru te unaprijeđenju razine muziciranja, što je već ove godine urodilo iznimno bogatim i zanimljivim repertoarom za publiku, te visokom kvalitetom izvođenja orkestara Sudionika. Stručno povjerenstvo susreta koje je ocjenjivalo nastupe svih sudionika, čiinili su stručnjaci profesori Šime Vulelija, Hari Zlodre te Miro Saje iz Slovenije.

Opširnije...

Ususret 27. susretu hrvatskih puhačkih orkestara

27. Susret hrvatskih puhačkih orkestara, koji će se održati 8. i 9. lipnja 2013. u Novom Vinodolskom okuplja 800 glazbenika iz cijele Hrvatske. Program cijelog događaja pregledajte u nastavku!

Opširnije...

ŽUPANIJSKE SMOTRE HRVATSKIH PUHAČKIH ORKESTARA

Objavljujemo datume održavanja Županijskih smotri hrvatskih puhačkih orkestara. 

Opširnije...

Podrška aktiviranju Puhačkog orkestra Fužine

Puhački orkestar Fužine koji ove godine obilježava 165 godina postojanja i spada među najstarije i najuspješnije udruge u RH, zbog ekonomske krize i teškoća u financiranju 28.01.2013. donijeli su odluku o privremenom prestanku rada. Hrvatski sabor kulture aktivno se uključio pruživši podršku u ponovnom aktiviranju djelovanja Orkestra i organiziranju hitnog sastanka Glazbe i Općine Fužine s ciljem rješavanja ovog velikog problema.

Opširnije...

27. SUSRET HRVATSKIH PUHAČKIH ORKESTARA

27. susret hrvatskih puhačkih orkestara održat će se 8. i 9. lipnja 2013. u Novom Vinodolskom u zajedničkoj organizaciji Hrvatskog sabora kulture, Grada Novog Vinodolskog, Centra za kulturu grada Novog Vinodolskog, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, TZ grada Novog Vinodolskog, Jadrana d.d. Crikvenica i Turističke agencije Lišanj turist d.o.o. – Hotel Lišanj.

Opširnije...

Seminar za dirigente puhača u Križevcima

Hrvatski sabor kulture u suradnji s Gradskim puhačkim orkestrom Križevci organizira novi Seminar namijenjen dirigentima/voditeljima puhačkih orkestara. Seminar će se održati u Križevcima od 10. – 11. studenog 2012., a voditelj seminara je veliki slovenski dirigent i pedagog - Miro Saje.

Opširnije...