PRAVILA SUSRETA PUHAČKIH ORKESTARA 2019.

Dragi dirigenti i članovi puhačkih orkestara, pozivamo Vas da se pripremite za 33. Susret hrvatskih puhačkih orkestara koji će biti održan 8. i 9. 6. 2019. godine u Novom Vinodolskom

U nastavku pronađite PRAVILA i PRIJAVNICU za Susret! 

Opširnije...

Uspješno završen 32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara

U nedjelju 11. lipnja, svečano je završen 32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara, središnja manifestacija puhačkog amaterizma koja na godišnjoj razini predstavlja najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske. U bogatom natjecateljsko-revijalnom programu 32. Susreta koji se odvijao u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu predstavilo se više od 730 glazbenika iz 12 hrvatskih županija i 21 puhačkog orkestra.

Opširnije...

Nagrade 32. SHPO i ove godine osiguravaju Eurounit i Yamaha

Dugogodišnji partneri Susreta puhačkih orkestara i Hrvatskog sabora kulture tvrtke Euro-Unit d.o.o. i Yamaha Music Europe i ove su godine ekskluzivni sponzori 32. izdanja najvećeg susreta hrvatskih puhačkih orkestara u Hrvatskoj.

Opširnije...

23 orkestra izborila pravo nastupa na 32. SHPO!

Pravo nastupa na 32. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara koji će viti održan 9. i 10. lipnja 2018. ostvarilo je ukupno 23 orkestra B i D kategorije koncertnog programa putem selekcije u okviru 11 županijskih i regionalnih smotri na kojima je nastupilo 55 orkestara s ukupno 1847 glazbenika. 

Opširnije...

TERMINI ŽUPANIJSKIH SMOTRI I SAMOSTALNIH PRESLUŠAVANJA

U nastavku pronađite datume održavanja Županijskih smotri puhačkih okrestara i samostalnih preslušavanja 2018. prema prijavama organizatora:

 

Opširnije...

Prijava smotri i samostalnih preslušavanja za 32. SHPO

 

U pripremama za 32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara, koji će ove godine biti održan 9. i 10. 6. 2018. u Novom Vinodolskom, ovim putem podsjećamo organizatore županijskih i regionalnih smotri koji to još nisu napravili da nam čim prije prijave termin održavanja Smotri puhačkih orkestara HSK-u radi pravovremene organizacije selekcije. 

Niže pronađite obrazac za prijavu Smotre.

 

Opširnije...

Prolongiran rok za prekategorizaciju

Ove godine, 32. Susret puhača predviđa nastup orkestara B i D kategorije, pa pozivamo orkestre C kategorije koji žele nastupiti u D kategoriji koncertnog programa, a koji to još nisu napravili, da nam pošalju molbu za prekategorizacijom.

Ovdje pozivamo i sve orkestre koji do sada nisu bili kategorizirani, a htjeli bi se uključiti u mrežu i rad HSK-a da pošalju svoje molbe za kategorizacijom kako bismo ih uvrstili u popis.

Rok za slanje molbe prolongirali smo na 18. 3. 2018. 

Opširnije...

Najava promjena u Pravilima Susreta puhačkih orkestara 2018

Upravni odbor HSK-a na prošloj je sjednici 19.12.2017. donio odluku o Pravilima Susreta za 2018. godinu. Ovdje pronađite cjeloviti tekst pravila i glavne novosti!

Opširnije...

Objavljujemo odabrane sudionike 31.SHPO

Poznati su svi sudionici 30. susreta hrvatskih puhačkih orkestara koji će biti održan 10. i 11. lipnja 2017. u Novom Vinodolskom.

Niže navodimo odabrane orkestre po županijama.

Opširnije...

„Amaterska puhačka glazba u Hrvatskoj i regiji“

Stručni skup pod nazivom „Amaterska puhačka glazba u Hrvatskoj i regiji“ bit će održan u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture (Ulica kralja Zvonimira 17, 10000 Zagreb) dana 4. ožujka 2017. godine u 10 sati. 
Ciljevi Skupa su predstaviti nositelje i okosnice povijesnog razvoja puhačke glazbe i repertoara u Hrvatskoj, predstaviti aktualno stanje, probleme i potrebe puhačkog amaterizma u RH i regiji, te primjere dobre prakse, ukazati na važnost očuvanja i poticanja prakse amaterskog glazbovanja u kontekstu izvođenja i promocije glazbe, ali i razvoja civilnog društva predložiti smjernice razvitka puhačkog amaterizma u RH.

U nastavku navodimo izlagače te redoslijed njihovih izlaganja prema temama.

Opširnije...