REZULTATI KNJIŽEVNOG NATJEČAJA 2017.

Objavljujemo rezultate književnog natječaja 2017. za ovogodišnji 36. Susret hrvatskih zavičajnih književnika koji će u organizaciji Hrvatskog sabora kulture biti održan 1. srpnja 2017. u Velikoj dvorani HSK-a u Zagrebu s početkom u 11:00 sati.

Opširnije...

Zavičajni književnici na Razglednici 6 u Lisinskom

I ove godine Hrvatski sabor kulture predstavio je najbolja ostvarenja hrvatskog kulturno-umjetničkog amaterizma na Razglednici 6 održanoj 30. travnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. U bogatom večernjem programu predstavljeni su i zavičajni književnici nagrađeni plaketama Hrvatskog sabora kulture za književno stvaralaštvo u 2016. godini. Njihove nagrađene poetske, prozne i dramske radove pročitajte u nastavku.

Opširnije...

Održana HSK likovna radionica "OD CRTEŽA DO AKVARELA"

Subota, 8. travnja 2017. u Hrvatskom saboru kulture bila je kreativna, radna, poučna i dinamična na likovnoj radionici na temu akvarela pod vodstvom akademske slikarice Aleksandre Goreta! Sudionici su marljivo radili uz konzultacije i vrijedne savjete voditeljice! Rezultat su brojni odlični radovi i zadovoljstvo sudionika. Više u nastavku.

Opširnije...

Upute za pisanje dramskih tekstova

U nastavku pronađite upute za pisanje dramskih tekstova s primjerima.

Opširnije...

Predstavljanje stihozbirke Maje Šiprak

Hrvatski sabor kulture imao je čast biti nakladnikom stihozbirke „Vatra jasnog pripadanja“ autorice i članice HSK-a Maje Šiprak. Predstavljenje zbirkeuz bogati i kreativni program, održano je 3. veljače 2017. u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Opširnije...

Promocija zbirke "Proljetni čaj" Nine Kovačić

Članica Hrvatskog sabora kulture Nina Kovačić predstavila je svoju prvu haiku zbirku "Proljetni čaj" / A Spring tea 22. prosinca 2016. u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture. Knjigu su uz autoricu predstavili urednik Mirko Kovačević i gđa Đurđa Vukelić Rožić, urednica haiku-časopisa IRIS i vrsna haiku majstorica i prevoditeljica haikua na engleski jezik. U ime Hrvatskog sabora kulture autorici je čestitao g. Zdravko Obradović, predsjednik Skupštine HSK-a, a svečanost promocije uveličao je i nastup mlade gitaristice Nikoline Krupec.

Opširnije...

Seminar-radionica: PEJSAŽ - OD SKICE DO SLIKE

Likovna radionica "Pejsaž - od skice do slike" održana je 26. studenog 2016. u Velikoj dvorani HSK-a pod vodstvom akademske slikarice Aleksandre Goreta. Polaznici radionice usavršavali su svoja umijeća u izradi skice, prenošenju skice na platno te slikanju pejsaža prema predlošku. Radionica je završena izložbom radova nastalih na radionici te odabirom najboljeg rada. Više o radionici pročitajte u nastavku.


Opširnije...

Susret likovnih stvaralaca u Koprivnici

Najbolji neprofesionalni hrvatski likovni stvaratelji i ove su godine predstavili svoje odabrane radove u okviru 32. izdanja Susreta likovnih stvaralaca i izložbe Susreta koja je bila postavljena u Galeriji Koprivnica od 14. do 22. 10. Izložba i Susret predstavili su najuspješnije autore i radove koji su odabrani putem ovogodišnjeg likovnog natječaja HSK-a, a najuspješnioj likovnoj udruzi i autorici dodijeljene su nagrade Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije...

REZULTATI NATJEČAJA ZA NOVI DRAMSKI TEKST

Na ovogodišnji Natječaj Hrvatskog sabora kulture za novi, neobjavljeni dramski tekst namijenjen amaterskim kazališnim skupinama, raspisan uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH, pristigla su ukupno 22 dramska teksta. U nastavku objavljujemo REZULTATE NATJEČAJA.


Opširnije...

REZULTATI LIKOVNOG NATJEČAJA 2016.

Prosudbeno povjerenstvo likovnog natječaja HSK-a 2016. u sastavu: doc. art. Tomislav Buntak, Zoran Homen, prof. i Mirko Kovačević, prof., pregledavši ukupno 321 pristigao rad iz 26 prijavljenih likovnih udruga i 9 radova samostalno prijavljenih autora, odabralo je ovogodišnje dobitnike nagrada i pohvalnica HSK-a te radove za 32. Susret likovnih stvaralaca i izložbu Susreta koja će biti postavljena u Galeriji Koprivnica od 14. do 22. listopada 2016. U nastavku pronađite rezultate likovnog natječaja 2016. s imenima autora i likovnih djela koja će krasiti ovogodišnju izložbu 32. izdanja Susreta likovnih stvaralaca u Koprivnici. 

Opširnije...