PRAVILA KNJIŽEVNOG I LIKOVNOG SUSRETA 2018.

Dragi književni i likovni stvaratelji!
I u 2018. godini Hrvatski sabor kulture organizira Susret hrvatskih zavičajnih književnika i Susret likovnih stvaralaca. U nastavku pronađite PRAVILA Susreta i informacije o njihovom održavanju i natječajima koji im prethode.

Opširnije...

U HSK-u predstavljena knjiga Gordane Burica

Druga zbirka kratkih priča "Otok lastavica" autorice Gordane Burica, vrijedne članice HSK-a, predstavljena je 15. prosinca 2017. u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture. Čestitamo gđi Gordani na drugoj izdanoj knjizi i želimo puno književnoga nadahnuća.

Opširnije...

Predstavljen Zbornik radova zavičajnih književnika

U petak, 8. 12. 2017. u velikoj dvorani HSK-a predstavili smo Zbornik radova hrvatskih zavičajnih književnika (2012. – 2016.). U programu promocije radove su interpretirali neki od autora zastupljenih u Zborniku, a za glazbenu poslasticu na klaviru pobrinula se Branka Grakalić.

Opširnije...

IZLOŽBA NAJBOLJIH I 33. LIKOVNI SUSRET U KARLOVCU

Najbolje hrvatske likovne udruge i hrvatski likovni stvaratelji ove su godine predstavili svoje odabrane radove u okviru 33. izdanja Susreta likovnih stvaralaca i izložbe Susreta koja je bila postavljena u Galeriji "Vjekoslav Karas" Gradskog muzeja Karlovac od 25. 10. do 4. 11. 2017. Izložba i Susret predstavili su najuspješnije autore i radove koji su odabrani putem ovogodišnjeg likovnog natječaja HSK-a. 

Opširnije...

REZULTATI LIKOVNOG NATJEČAJA 2017.

Prosudbeno povjerenstvo likovnog natječaja HSK-a 2017. u sastavu: akademski slikari Aleksandra Goreta i Tomislav Buntak te povjesničarka umjetnosti, nezavisna kustosica i urednica Iva Körbler, pregledavši ukupno 286 pristiglih radova iz 24 prijavljene likovne udruge i 22 rada samostalno prijavljenih autora, odabralo je ovogodišnje dobitnike nagrada i pohvalnica HSK-a te radove za 33. Susret likovnih stvaralaca i izložbu Susreta koja će biti postavljena u Galeriji "Vjekoslav Karas" u Karlovcu od 25. 10. do 4. 11. 2017. U nastavku saznajte koji će radovi krasiti karlovačku Galeriju " V. Karas".

Opširnije...

Izložba Dubrovačke udruge likovnih umjetnika u HSK-u

Od 15. do 30. srpnja 2017. Galeriju HSK-a krasila je izložba odabranih radova autora Dubrovačke udruge likovnih umjetnika – nagrađene Nagradom za najuspješniju likovnu udrugu 2016. na 32. Susretu likovnih stvaralaca u Koprivnici.

Opširnije...

ORIGAMI KREATIVNA RADIONICA u HSK-u

U prigodi izložbe "Lirika papira" Hrvatskog origami društva koja je krasila Galeriju HSK-a od 20. lipnja do 10. srpnja, Hrvatsko origami društvo i Hrvatski sabor kulture organizirali su ORIGAMI KREATIVNU RADIONICU „IZRAZIMO SE PRESAVIJENIM PAPIROM“. Radionica je održana 8. srpnja u Hrvatskom saboru kulture u Zagrebu pod vodstvom vrsne origamistice Sanje Srbljinović Čuček, a više informacija o održanoj radionici pronađite u nastavku.


Opširnije...

ODRŽAN 36. SUSRET ZAVIČAJNIH KNJIŽEVNIKA

36. Susret hrvatskih zavičajnih književnika održan je 1. srpnja 2017. u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH. 36. izdanje Susreta i ove je godine okupilo brojne književne stvaratelje iz raznih krajeva Lijepe naše koji su se predstavili interpretacijama poetskih, proznih i dramskih ostvarenja odabranih putem književnog natječaja HSK-a 2017.

Opširnije...

ORIGAMI IZLOŽBA U HSK-u

Umjetnička dostignuća i čudesna djela drevne japanske vještine savijanja papira – origami, po prvi puta ove godine krasila su Galeriju Hrvatskog sabora kulture izložbom radova članova Hrvatskog origami društva. Origami izložba "Lirika papira" bila je postavljena u Galeriji HSK-a i otvorena za javnost od 20. lipnja do 10. srpnja 2017.  Također, u prigodi izložbe  8. srpnja u HSK-u održana je origami kreativna radionica besplatna za sve HSK članove.

Opširnije...

Održana radionica "PISANJE I GOVORENJE POEZIJE"

Dvodnevna radionica "Pisanje i govorenje poezije" pod vodstvom istaknute hrvatske književnice Božice Jelušić održana je 1. i 2. srpnja 2017. u Hrvatskom saboru kulture u Zagrebu uz materijalnu potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba. Nadahnuti i inspirirani sudionici usavršili su svoje vještine u interpretaciji poezije, a radionica je završena interpretacijama pjesmama nastalih na radionici.

Opširnije...