REZULTATI KNJIŽEVNOG NATJEČAJA 2018.

Objavljeni su REZULTATI KNJIŽEVNOG NATJEČAJA za 37. Susret hrvatskih zavičajnih književnika koji će u godini obilježavanja 70. obljetnice rada HSK-a biti održan 30. lipnja 2018. u Zagrebu. Odlukom Prosudbenog povjerenstva u sastavu: književnici Miroslav Mićanović i Ivan Babić te doc. dr. sc. Alen Biskupović, teatrolog i kazališni kritičar, odabrani su dobitnici Plaketa HSK-a za književna ostvarenja te dobitnici Priznanja i Pohvalnica HSK-a koji će se s odabranim radovima predstaviti na 37. književnom susretu. REZULTATE NATJEČAJA pronađite u nastavku.

Opširnije...

Izložba u Galeriji HSK

Galeriju HSK-a od 15. svibnja do 1. srpnja 2018. krase radovi nagrađenih autorica Marije Grabar i Gabrijele Prpić te nekoliko radova Likovne udruge "Emanuel Vidović" Split, nagrađene Nagradom za najbolju likovnu udrugu na 33. Susretu likovnih stvaralaca, održanom 4. 11. 2017. u Karlovcu.

Opširnije...

Nagrađeni književnici na Razglednici 7 u Lisinskom

Razglednica 7 kulturno-umjetničkog amaterizma RH dana 6. svibnja 2018. na sceni Velike dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu predstavila je ponajbolja ostvarenja hrvatskog kulturno-umjetničkog amaterizma s manifestacija u organizaciji ili pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture u 2017. godini. Tako je u bogatom kulturno-umjetničkom programu interpretirana poezija autorica Maje Cvek i Sanje Benko, nagrađenih plaketama za poetsko stvaralaštvo 2017., a predstavili smo i nagrađene autore proznih i dramskih djela. Nagrađene poetske, prozne i dramske radove pročitajte u nastavku.

 

Opširnije...

ODRŽANA HSK RADIONICA CRTANJA

Seminar–radionica za likovne stvaratelje Crtež kao osnova stvaranja likovnoga djela održan je 24. ožujka 2018. u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu. Polaznici su marljivo radili i usavršavali svoja crtačka umijeća pod vodstvom akademskog slikara i ilustratora Mladena Bolfeka. 

Opširnije...

PROMOCIJA ZBIRKE JELENE STANOJČIĆ

U mjesecu ljubavi koji je iza nas još jedna zbirka poezije pod nakladništvom HSK-a ugledala je svjetlo dana: "Ples ljubavi" autorice Jelene Stanojčić. "Ples ljubavi" predstavili smo 2. ožujka 2018. u punoj velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu. Odabrane stihove interpretirala je glumica Ana Merlin koja je dramskim interpretacijama autoričinih stihova oduševila uzvanike, a zvucima violine počastila nas je mlada violinistica Kana Halić Kordić.

Opširnije...

PREDSTAVLJANJE ZBIRKE NATALIJE BAJER: "U RASKORAKU"

U utorak, 13. veljače 2018. u HSK-u smo uživali u stihovima naše članice Natalije Bajer. Hrvatski sabor kulture imao je čast biti nakladnikom njezine prve izdane stihozbirke "U raskoraku" koju su u programu promocije predstavile urednica, istaknuta hrv. književnica Božica Jelušić i sama autorica, a odabrane stihove interpretirala je glumica GDK Gavella Ana Kvrgić. Poetsku svečanost začinio je gitarist Tomislav Ferderber. Više pročitajte u nastavku.

Opširnije...

PRAVILA KNJIŽEVNOG I LIKOVNOG SUSRETA 2018.

Dragi književni i likovni stvaratelji!
I u 2018. godini Hrvatski sabor kulture organizira Susret hrvatskih zavičajnih književnika i Susret likovnih stvaralaca. U nastavku pronađite PRAVILA Susreta i informacije o njihovom održavanju i natječajima koji im prethode.

Opširnije...

U HSK-u predstavljena knjiga Gordane Burica

Druga zbirka kratkih priča "Otok lastavica" autorice Gordane Burica, vrijedne članice HSK-a, predstavljena je 15. prosinca 2017. u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture. Čestitamo gđi Gordani na drugoj izdanoj knjizi i želimo puno književnoga nadahnuća.

Opširnije...

Predstavljen Zbornik radova zavičajnih književnika

U petak, 8. 12. 2017. u velikoj dvorani HSK-a predstavili smo Zbornik radova hrvatskih zavičajnih književnika (2012. – 2016.). U programu promocije radove su interpretirali neki od autora zastupljenih u Zborniku, a za glazbenu poslasticu na klaviru pobrinula se Branka Grakalić.

Opširnije...

IZLOŽBA NAJBOLJIH I 33. LIKOVNI SUSRET U KARLOVCU

Najbolje hrvatske likovne udruge i hrvatski likovni stvaratelji ove su godine predstavili svoje odabrane radove u okviru 33. izdanja Susreta likovnih stvaralaca i izložbe Susreta koja je bila postavljena u Galeriji "Vjekoslav Karas" Gradskog muzeja Karlovac od 25. 10. do 4. 11. 2017. Izložba i Susret predstavili su najuspješnije autore i radove koji su odabrani putem ovogodišnjeg likovnog natječaja HSK-a. 

Opširnije...