ORIGAMI KREATIVNA RADIONICA u HSK-u

U prigodi izložbe "Lirika papira" Hrvatskog origami društva koja je krasila Galeriju HSK-a od 20. lipnja do 10. srpnja, Hrvatsko origami društvo i Hrvatski sabor kulture organizirali su ORIGAMI KREATIVNU RADIONICU „IZRAZIMO SE PRESAVIJENIM PAPIROM“. Radionica je održana 8. srpnja u Hrvatskom saboru kulture u Zagrebu pod vodstvom vrsne origamistice Sanje Srbljinović Čuček, a više informacija o održanoj radionici pronađite u nastavku.


Opširnije...

ODRŽAN 36. SUSRET ZAVIČAJNIH KNJIŽEVNIKA

36. Susret hrvatskih zavičajnih književnika održan je 1. srpnja 2017. u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH. 36. izdanje Susreta i ove je godine okupilo brojne književne stvaratelje iz raznih krajeva Lijepe naše koji su se predstavili interpretacijama poetskih, proznih i dramskih ostvarenja odabranih putem književnog natječaja HSK-a 2017.

Opširnije...

ORIGAMI IZLOŽBA U HSK-u

Umjetnička dostignuća i čudesna djela drevne japanske vještine savijanja papira – origami, po prvi puta ove godine krasila su Galeriju Hrvatskog sabora kulture izložbom radova članova Hrvatskog origami društva. Origami izložba "Lirika papira" bila je postavljena u Galeriji HSK-a i otvorena za javnost od 20. lipnja do 10. srpnja 2017.  Također, u prigodi izložbe  8. srpnja u HSK-u održana je origami kreativna radionica besplatna za sve HSK članove.

Opširnije...

Održana radionica "PISANJE I GOVORENJE POEZIJE"

Dvodnevna radionica "Pisanje i govorenje poezije" pod vodstvom istaknute hrvatske književnice Božice Jelušić održana je 1. i 2. srpnja 2017. u Hrvatskom saboru kulture u Zagrebu uz materijalnu potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba. Nadahnuti i inspirirani sudionici usavršili su svoje vještine u interpretaciji poezije, a radionica je završena interpretacijama pjesmama nastalih na radionici.

Opširnije...

REZULTATI KNJIŽEVNOG NATJEČAJA 2017.

Objavljujemo rezultate književnog natječaja 2017. za ovogodišnji 36. Susret hrvatskih zavičajnih književnika koji će u organizaciji Hrvatskog sabora kulture biti održan 1. srpnja 2017. u Velikoj dvorani HSK-a u Zagrebu s početkom u 11:00 sati.

Opširnije...

Zavičajni književnici na Razglednici 6 u Lisinskom

I ove godine Hrvatski sabor kulture predstavio je najbolja ostvarenja hrvatskog kulturno-umjetničkog amaterizma na Razglednici 6 održanoj 30. travnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. U bogatom večernjem programu predstavljeni su i zavičajni književnici nagrađeni plaketama Hrvatskog sabora kulture za književno stvaralaštvo u 2016. godini. Njihove nagrađene poetske, prozne i dramske radove pročitajte u nastavku.

Opširnije...

Održana HSK likovna radionica "OD CRTEŽA DO AKVARELA"

Subota, 8. travnja 2017. u Hrvatskom saboru kulture bila je kreativna, radna, poučna i dinamična na likovnoj radionici na temu akvarela pod vodstvom akademske slikarice Aleksandre Goreta! Sudionici su marljivo radili uz konzultacije i vrijedne savjete voditeljice! Rezultat su brojni odlični radovi i zadovoljstvo sudionika. Više u nastavku.

Opširnije...

Upute za pisanje dramskih tekstova

U nastavku pronađite upute za pisanje dramskih tekstova s primjerima.

Opširnije...

Predstavljanje stihozbirke Maje Šiprak

Hrvatski sabor kulture imao je čast biti nakladnikom stihozbirke „Vatra jasnog pripadanja“ autorice i članice HSK-a Maje Šiprak. Predstavljenje zbirkeuz bogati i kreativni program, održano je 3. veljače 2017. u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Opširnije...

Promocija zbirke "Proljetni čaj" Nine Kovačić

Članica Hrvatskog sabora kulture Nina Kovačić predstavila je svoju prvu haiku zbirku "Proljetni čaj" / A Spring tea 22. prosinca 2016. u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture. Knjigu su uz autoricu predstavili urednik Mirko Kovačević i gđa Đurđa Vukelić Rožić, urednica haiku-časopisa IRIS i vrsna haiku majstorica i prevoditeljica haikua na engleski jezik. U ime Hrvatskog sabora kulture autorici je čestitao g. Zdravko Obradović, predsjednik Skupštine HSK-a, a svečanost promocije uveličao je i nastup mlade gitaristice Nikoline Krupec.

Opširnije...