Zavičajni književnici na Razglednici 4

Nacionalna manifestacija kulturno-umjetničkog stvaralaštva RH Razglednica 4 održana je 2. svibnja 2015. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu s početkom u 19 sati. Ovogodišnja Razglednica prezentirala je odabrana najuspješnija ostvarenja kulturno-umjetničkog amaterizma RH sa Susreta u organizaciji ili pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture u 2014. godini. U programu Razglednice predstavljeni su i autori nagrađeni na 33. Susretu hrvatskih zavičajnih književnika, održanom 28. 6. 2014. u Zagrebu, a nagrađene radove možete pročitati ili preuzeti u nastavku.

Opširnije...

Pravila 31. Susreta likovnih stvaralaca

Ovogodišnji 31. Susret likovnih stvaralaca i izložba Susreta bit će održani u listopadu 2015. godine u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta Grada Rovinja.
Izložba Susreta, koja će prezentirati najbolja likovna ostvaranja hrvatskog likovnog amaterizma, bit će postavljena u Multimedijalnom centru – MMC Rovinj od 14. do 24. listopada 2015., a na zatvaranju izložbe, 24. 10. 2015., bit će održan spomenuti Susret koji će u Rovinju okupiti brojne hrvatske likovne udruge i ljubitelje likovne umjetnosti.

Opširnije...

30. SUSRET LIKOVNIH STVARALACA

Jubilarni 30. susret likovnih stvaralaca održan je u subotu, 13. rujna 2014. u Kutini u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Muzeja Moslavine. Susretom i svečanom dodjelom nagrada i priznanja Hrvatskog sabora kulture ujedno je zatvorena izložba Susreta, koja je bila postavljena od 4. do 13. rujna 2014. u kutinskoj Galeriji Muzeja Moslavine. Izložba jubilarnog Susreta prezentirala je najbolja likovna ostvarenja izvornih, zavičajnih i neprofesionalnih likovnih stvaralaca iz čak 23 hrvatske likovne udruge te rad odabrane samostalno prijavljene autorice.

Opširnije...

33. SUSRET HRVATSKIH ZAVIČAJNIH KNJIŽEVNIKA

Na 33. susretu hrvatskih zavičajnih književnika predstavljena su najbolja književna ostvarenja zavičajnih književnika koje je odabralo stručno Prosudbeno povjerenstvo ovogodišnjeg književnog natječaja HSK-a. Susret je održan 28. lipnja u Hrvatskom saboru kulture s više od 100 knjževnika i gostiju pristiglih iz različitih krajeva Lijepe naše

 

Opširnije...

Tematska izložba u Metkoviću

U četvrtak, 22. svibnja 2014. u Metkoviću je otvorena likovna izložba hrvatske tradicijske baštine pod nazivom „Evo mi kola, mladosti moja“ u organizaciji KUD-a Metković i HSK-a kao suorganizatora. Izložba odabranih radova postavljena je u okviru 30. smotre folklora "Na Neretvu misečina pala" koja je u organizaciji KUD-a Metković i metkovskog Gradskog kulturnog središta ove godine doživjela svoje jubilarno 30. izdanje.

Opširnije...

Seminari za zavičajne likovne stvaratelje, Zagreb i Split

Hrvatski sabor kulture organizirao je dva seminara za likovne stvaratelje pod nazivom „Neprofesionalna likovna djelatnost u Hrvatskoj“. Seminari su održani u Zagrebu, 19. listopada. 2013. i Splitu, 26. listopada 2013. Oba seminara vodio je doc. Tomislav Buntak, akademski slikar, a na seminarima su gostovali i akademski slikari iz Zagreba i Splita.

Opširnije...

ODRŽAN 29. LIKOVNI SUSRET, Split, 28.9.2013.

Ovogodišnji 29. susret zavičajnih likovnih stvaralaca Hrvatske održan je u subotu, 28. rujna  u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Likovne udruge „Emanuel Vidović“.

Opširnije...

IZLOŽBA 29. SUSRETA ZAVIČAJNIH LIKOVNIH STVARALACA

U četvrtak, 19. rujna 2013. u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu svečano je otvorena IZLOŽBA 29. susreta zavičajnih likovnih stvaralaca Hrvatske u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Likovne udruge "Emanuel Vidović". Izložbu su prigodnim govorom otvorili Mirko Kovačević, stručni suradnik za kazališnu, književnu i likovnu kulturu u HSK-u, Eduard Belić, akad. slikar i kipar, član Prosudbenog povjerenstva Susreta i Maja Munivrana, pročelnica Službe za kulturu i umjetnost Grada Splita.

Opširnije...

32. susret hrvatskih zavičajnih književnika

I ove je godine Hrvatski sabor kulture, u prigodi 65. obljetnice djelovanja, uz potporu Ministarstva kulture RH priredio 32. susret hrvatskih zavičajnih književnika koji je održan u Zagrebu 29. lipnja s početkom u 11:30 sati u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture. Pogledajte koji su autori svojim radovima izborili sudjelovanje na ovogodišnjem Susretu i kome su pripale plakete i pohvalnice HSK-a.

Opširnije...

31. susret hrvatskih pisaca, Križevci, 29.9.2012.

Hrvatski sabor kulture, kao organizator, i Zajednica KUU Koprivničko-križevačke županije, kao suorganizator, priređuju 29. rujna 2012. u Križevcima 31. susret hrvatskih zavičajnih književnika.

Opširnije...