33. SUSRET HRVATSKIH ZAVIČAJNIH KNJIŽEVNIKA

Na 33. susretu hrvatskih zavičajnih književnika predstavljena su najbolja književna ostvarenja zavičajnih književnika koje je odabralo stručno Prosudbeno povjerenstvo ovogodišnjeg književnog natječaja HSK-a. Susret je održan 28. lipnja u Hrvatskom saboru kulture s više od 100 knjževnika i gostiju pristiglih iz različitih krajeva Lijepe naše

 

Opširnije...

Tematska izložba u Metkoviću

U četvrtak, 22. svibnja 2014. u Metkoviću je otvorena likovna izložba hrvatske tradicijske baštine pod nazivom „Evo mi kola, mladosti moja“ u organizaciji KUD-a Metković i HSK-a kao suorganizatora. Izložba odabranih radova postavljena je u okviru 30. smotre folklora "Na Neretvu misečina pala" koja je u organizaciji KUD-a Metković i metkovskog Gradskog kulturnog središta ove godine doživjela svoje jubilarno 30. izdanje.

Opširnije...

Seminari za zavičajne likovne stvaratelje, Zagreb i Split

Hrvatski sabor kulture organizirao je dva seminara za likovne stvaratelje pod nazivom „Neprofesionalna likovna djelatnost u Hrvatskoj“. Seminari su održani u Zagrebu, 19. listopada. 2013. i Splitu, 26. listopada 2013. Oba seminara vodio je doc. Tomislav Buntak, akademski slikar, a na seminarima su gostovali i akademski slikari iz Zagreba i Splita.

Opširnije...

ODRŽAN 29. LIKOVNI SUSRET, Split, 28.9.2013.

Ovogodišnji 29. susret zavičajnih likovnih stvaralaca Hrvatske održan je u subotu, 28. rujna  u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Likovne udruge „Emanuel Vidović“.

Opširnije...

IZLOŽBA 29. SUSRETA ZAVIČAJNIH LIKOVNIH STVARALACA

U četvrtak, 19. rujna 2013. u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu svečano je otvorena IZLOŽBA 29. susreta zavičajnih likovnih stvaralaca Hrvatske u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Likovne udruge "Emanuel Vidović". Izložbu su prigodnim govorom otvorili Mirko Kovačević, stručni suradnik za kazališnu, književnu i likovnu kulturu u HSK-u, Eduard Belić, akad. slikar i kipar, član Prosudbenog povjerenstva Susreta i Maja Munivrana, pročelnica Službe za kulturu i umjetnost Grada Splita.

Opširnije...

32. susret hrvatskih zavičajnih književnika

I ove je godine Hrvatski sabor kulture, u prigodi 65. obljetnice djelovanja, uz potporu Ministarstva kulture RH priredio 32. susret hrvatskih zavičajnih književnika koji je održan u Zagrebu 29. lipnja s početkom u 11:30 sati u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture. Pogledajte koji su autori svojim radovima izborili sudjelovanje na ovogodišnjem Susretu i kome su pripale plakete i pohvalnice HSK-a.

Opširnije...

31. susret hrvatskih pisaca, Križevci, 29.9.2012.

Hrvatski sabor kulture, kao organizator, i Zajednica KUU Koprivničko-križevačke županije, kao suorganizator, priređuju 29. rujna 2012. u Križevcima 31. susret hrvatskih zavičajnih književnika.

Opširnije...

28. susret likovnih stvaralaca, Križevci, 20.-29.9.2012.

Opširnije...

Tiskan zbornik književnih i likovnih radova 2008.-2011.

U izdanju Hrvatskog sabora kulture, tiskan je Zbornik književnih i likovnih radova 28., 29. i 30. književnog te 24., 25., 26. i 27. likovnog susreta.

Opširnije...

Zbornik radova hrvatskih neprofesionalnih stvaralaca

Od naklade Zbornika književnih i likovnih radova hrvatskih neprofesionalnih stvaralaca, tiskanog 2007. godine, ostalo je stotinjak primjeraka koje zainteresirani stvaratelji ili čitatelji mogu kupiti u Hrvatskom saboru kulture.

Opširnije...