LIKOVNI SEMINAR U POPOVAČI

Otvorene su prijave za seminar-radionicu za likovne stvaratelje pod nazivom "Slikanje uljem na platnu" koji će biti održan 23. i 24. ožujka u Popovači. Seminar će voditi akademska slikarica Aleksandra Goreta.

Opširnije...

LIKOVNI NATJEČAJ 2019.

Pozivamo sve naše likovne stvaratelje da se prijave na naš likovni natječaj čija će najuspješnija ostvarenja biti dio izložbe u Galeriji grada Krapine od 31. kolovoza do 5. listopada 2019. godine. Ove godine Stručni savjet za likovnost HSK-a predložio je i temu 35. Susreta likovnih stvaralaca koju autori mogu pratiti, ali i ne moraju. Detalje saznajte u nastavku.

Opširnije...

KNJIŽEVNI NATJEČAJ 2019.

Hrvatski sabor kulture i ove godine organizira Susrete hrvatskih zavičajnih književnika i to 38. po redu. U nastavku potražite pravila i prijavnicu!

Opširnije...

ODRŽAN 34. SUSRET LIKOVNIH STVARALACA

Tradicionalni Susret likovnih stvaralaca i izložba nagrađenih radova likovnih amatera predstavljena je od 27. rujna do 6. listopada u Likovnom salonu „Vladimir Becić“ Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Susretom i izložbom ponovo su se okupili amateri i zaljubljenici u slikarstvo, kiparstvo i crtanje iz cijele Hrvatske. Dodijeljeno je i pet nagrada Stručnog povjerenstva.

Opširnije...

REZULTATI LIKOVNOG NATJEČAJA 2018.

Članovi Prosudbenog povjerenstva likovnog natječaja HSK-a 2018. u sastavu: Tomislav Buntak, akademski slikar i Branimir Pešut, viši kustos, pregledavši ukupno 288 pristiglih radova: 277 radova iz 28 prijavljenih likovnih udruga i 11 radova samostalno prijavljenih autora, odabrali su ovogodišnje dobitnike nagrada i pohvalnica HSK-a te radove za 34. Susret likovnih stvaralaca i izložbu Susreta koja će biti postavljena u Likovnom salonu "Vladimir Becić" Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda od 27. 9. do 6. 10. 2018. Rezultate natječaja pronađite u nastavku.

Opširnije...

Održan 37. Susret zavičajnih književnika

U subotu, 30. lipnja 2018. u Hrvatskom saboru kulture uživali smo u izvrsnim književnim ostvarenjima na 37. Susretu hrvatskih zavičajnih književnika. U bogatom književnom programu predstavili smo dobitnike priznanja, pohvalnica i plaketa HSK-a za poetska, prozna i dramska ostvarenja. Susret je tako i ove godine okupio brojne književne stvaratelje iz raznih krajeva Lijepe naše koji su predstavili najbolja književna ostvarenja odabrana na književnom natječaju HSK-a 2018.

Opširnije...

RADIONICA: PUT U SREDIŠTE KRATKE PRIČE

Kako nastaje kratka priča? Tko je pripovjedač kratke priče? Tematsko-motivski prostor kratke priče. Jezik i pričanje u svakodnevnici. Kako kratku priču pisati – kako je čitati? Može li kratka priča biti: riječ, rečenica? Odgovore smo pronašli na radionici "Put u središte kratke priče" koja je održana 30. 6. i 1. 7. 2018. u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu pod vodstvom književnika Miroslava Mićanovića.

Opširnije...

REZULTATI KNJIŽEVNOG NATJEČAJA 2018.

Objavljeni su REZULTATI KNJIŽEVNOG NATJEČAJA za 37. Susret hrvatskih zavičajnih književnika koji će u godini obilježavanja 70. obljetnice rada HSK-a biti održan 30. lipnja 2018. u Zagrebu. Odlukom Prosudbenog povjerenstva u sastavu: književnici Miroslav Mićanović i Ivan Babić te doc. dr. sc. Alen Biskupović, teatrolog i kazališni kritičar, odabrani su dobitnici Plaketa HSK-a za književna ostvarenja te dobitnici Priznanja i Pohvalnica HSK-a koji će se s odabranim radovima predstaviti na 37. književnom susretu. REZULTATE NATJEČAJA pronađite u nastavku.

Opširnije...

Izložba u Galeriji HSK

Galeriju HSK-a od 15. svibnja do 1. srpnja 2018. krase radovi nagrađenih autorica Marije Grabar i Gabrijele Prpić te nekoliko radova Likovne udruge "Emanuel Vidović" Split, nagrađene Nagradom za najbolju likovnu udrugu na 33. Susretu likovnih stvaralaca, održanom 4. 11. 2017. u Karlovcu.

Opširnije...

Nagrađeni književnici na Razglednici 7 u Lisinskom

Razglednica 7 kulturno-umjetničkog amaterizma RH dana 6. svibnja 2018. na sceni Velike dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu predstavila je ponajbolja ostvarenja hrvatskog kulturno-umjetničkog amaterizma s manifestacija u organizaciji ili pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture u 2017. godini. Tako je u bogatom kulturno-umjetničkom programu interpretirana poezija autorica Maje Cvek i Sanje Benko, nagrađenih plaketama za poetsko stvaralaštvo 2017., a predstavili smo i nagrađene autore proznih i dramskih djela. Nagrađene poetske, prozne i dramske radove pročitajte u nastavku.

 

Opširnije...