Vi ste ovdje:   Književnost/Likovnost

ORIGAMI KREATIVNA RADIONICA u HSK-u

16.06.2017

U prigodi izložbe "Lirika papira" Hrvatskog origami društva koja će krasiti Galeriju HSK-a od 20. lipnja do 10. srpnja, Hrvatsko origami društvo i Hrvatski sabor kulture pozivaju vas i na ORIGAMI KREATIVNU RADIONICU „IZRAZIMO SE PRESAVIJENIM PAPIROM“. Radionica će biti održana 8. srpnja u Hrvatskom saboru kulture u Zagrebu pod vodstvom vrsne origamistice Sanje Srbljinović Čuček, a više informacija o radionici i prijavama pronađite u nastavku. 


Opširnije...

ORIGAMI IZLOŽBA U HSK-u

13.06.2017

Nešto novo u HSK-u!
Umjetnička dostignuća i čudesna djela stoljetne japanske vještine savijanja papira – origami, po prvi puta ove godine krasit će Galeriju Hrvatskog sabora kulture izložbom radova članova Hrvatskog origami društva. Od 20. lipnja do 10. srpnja u Galeriji HSK-a možete pogledati origami izložbu "Lirika papira", a 8. srpnja u HSK-u sudjelujte na origami kreativnoj radionici besplatnoj za sve HSK članove.

Opširnije...

36. SUSRET HRVATSKIH ZAVIČAJNIH KNJIŽEVNIKA

07.06.2017

Čast nam je pozvati vas na 36. Susret hrvatskih zavičajnih književnika koji će u organizaciji Hrvatskog sabora kulture te pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH biti održan 1. srpnja u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu s početkom u 11 h. 36. izdanje Susreta okupit će brojne književne stvaratelje iz cijele Hrvatske koji će predstaviti najbolja književna ostvarenja odabrana na književnom natječaju HSK-a 2017.


Opširnije...

Poziv na radionicu: PISANJE I GOVORENJE POEZIJE

07.06.2017

Vikend, 1. i 2. srpnja 2017. u HSK-u bit će ispunjen ljepotom i bogatstvom književnog stvaralaštva. Nakon 36. Susreta hrvatskih zavičajnih književnika, koji će biti održan 1. srpnja, nastavljamo sa seminarom-radionicom za književne stvaratelje na temu PISANJE I GOVORENJE POEZIJE pod vodstvom književnice Božice Jelušić. Seminar će biti održan 1. i 2. srpnja 2017. u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu, a više informacija o planu seminara i prijavama pronađite u nastavku.

Opširnije...

REZULTATI KNJIŽEVNOG NATJEČAJA 2017.

31.05.2017

Objavljujemo rezultate književnog natječaja 2017. za ovogodišnji 36. Susret hrvatskih zavičajnih književnika koji će u organizaciji Hrvatskog sabora kulture biti održan 1. srpnja 2017. u Velikoj dvorani HSK-a u Zagrebu s početkom u 11:00 sati.

Opširnije...

Zavičajni književnici na Razglednici 6 u Lisinskom

19.04.2017

I ove godine Hrvatski sabor kulture predstavio je najbolja ostvarenja hrvatskog kulturno-umjetničkog amaterizma na Razglednici 6 održanoj 30. travnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. U bogatom večernjem programu predstavljeni su i zavičajni književnici nagrađeni plaketama Hrvatskog sabora kulture za književno stvaralaštvo u 2016. godini. Njihove nagrađene poetske, prozne i dramske radove pročitajte u nastavku.

Opširnije...

Održana HSK likovna radionica "OD CRTEŽA DO AKVARELA"

10.04.2017

Subota, 8. travnja 2017. u Hrvatskom saboru kulture bila je kreativna, radna, poučna i dinamična na likovnoj radionici na temu akvarela pod vodstvom akademske slikarice Aleksandre Goreta! Sudionici su marljivo radili uz konzultacije i vrijedne savjete voditeljice! Rezultat su brojni odlični radovi i zadovoljstvo sudionika. Više u nastavku.

Opširnije...

Upute za pisanje dramskih tekstova

27.02.2017

U nastavku pronađite upute za pisanje dramskih tekstova s primjerima.

Opširnije...

Predstavljanje stihozbirke Maje Šiprak

20.01.2017

Hrvatski sabor kulture imao je čast biti nakladnikom stihozbirke „Vatra jasnog pripadanja“ autorice i članice HSK-a Maje Šiprak. Predstavljenje zbirkeuz bogati i kreativni program, održano je 3. veljače 2017. u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Opširnije...

PRAVILA KNJIŽEVNOG I LIKOVNOG SUSRETA 2017.

13.01.2017

Dragi književni i likovni stvaratelji, i u 2017. godini Hrvatski sabor kulture organizira Susret hrvatskih zavičajnih književnika i Susret likovnih stvaralaca. U nastavku pronađite pravila Susreta i informacije o njihovom održavanju.

Opširnije...
Str. 1 od 5  >   >>