ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE "GRAD V SREDINI SVETA"

U listopadu 2018. godine izdana je knjiga „Grad v sredini sveta“ autora Aleksandra Horvata, koji je nekoliko puta pohvaljen na Susretima hrvatskih zavičajnih književnika HSK-a, a jedna od pjesama sa Susreta se nalazi i u knjizi. Promocija knjige održana je 22. veljače 2019. u Zagrebu u Velikoj dvorani HSK-a.

"Grad v sredini sveta" autora Aleksandra Horvata stihozbirka je koja na kajkavskom narječju opisuje Ludbreg, njegove stanovnike, krajolik, običaje i svakodnevicu.

Knjiga je prvenstveno pejzažni i sociološki prikaz Ludbrega, njegovih kuća, ulica, prirode i okoline te ljudi koji u njemu žive. Stihozbirka obuhvaća 60 pjesama pisane kajkavskim narječjem, ludbreškim idiomom. Urednica knjige je Lidija Novosel, profesorica hrvatskog jezika iz Ludbrega koja je napisala i predgovor, dok je recenzentica književnica Božica Jelušić, ujedno i članica Stručnog savjeta za književnost HSK-a, također dala svoj osvrt knjizi.

Prvo predstavljanje knjige održano je u dvorcu Batthyany u Ludbregu 9. studenog, a druga promocija održana je u Zagrebu u Velikoj dvorani HSK-a s početkom u 19 sati. U predstavljanju su sudjelovali: Ženska vokalna skupina „Pajdašice“, tri interpretatorice (Ksenija Mihin, Đurđa Kokanović, Snježana Hranić) te recenzentica Božica Jelušić, urednica Lidija Novosel i autor.