Amateo konferencija u Novom Sadu

7. i 8.6.2019. u Novom Sadu, ovogodišnjoj europskoj prijestolnici mladih, dogodit će se 11 međunarodna godišnja Amateo konferencija. Tema su mladi u interkulturalnom društvu. Ukoliko ste dio nekog projekta za mlade ili ste aktivni u udrugama za mlade, pridružite nam se. Prijave su otvorene do 1.6.2019. 

U dvodnevnom programu razgovarat ćemo o svemu što jedno društvo čini interkulturalnim, kako se u to uklapaju i kako to vide mladi ljudi, jeli amaterizam taj most koji ih spaja. Biti će predstavljeni primjeri dobre prakse iz raznih europskih zemalja, a predavači stižu iz Njemačke, Danske, Srbije, Slovenije, Škotske i Velike Britanije. 

Amateo mreža trenutno intenzivno radi na svom Arts take part projektu koji je podržan od strane Europske komisije i programa Kreativna Europa. To uključuje i dodjelu godišnje nagrade za projekt koji je ostavio najveći trag u svojoj zajednici. Predstavnici 5 nominiranih projekata pridružit će nam se u Novom Sadu kada ćemo svi zajedno saznati drugog pobjednika ovog natjecanja. To i puno toga još očekuje nas već sljedeći mjesec u Vojvodini stoga se brzo prijavite putem sljedeće poveznice i postanite dio Amateo međunarodne priče!

https://amateo.org/2019/04/29/bridges-of-creativity/