29. FOLKLORNI SUSRET

Dragi folkloraši, 29. SUSRET HRVATSKIH FOLKLORNIH ANSAMBALA I IZVORNIH SKUPINA bit će održan na otvorenom početkom rujna 2022. Susretu prethode županijske smotre, pojedinačne selekcije ili video selekcija. Rok za selekcije je 15. 7. 2022., a više informacija, novosti, Pravila i prijavnice za Susret pronađite u nastavku.

Cilj Susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina je predstavljanje najuspješnijih ostvarenja folklornih amatera koji djeluju u Republici Hrvatskoj i inozemstvu (Udruge Hrvata izvan RH) u tekućoj godini u dvije programske kategorije; koreografiranog i izvornog folklora, razvoj publike, razmjena iskustva, vještina i znanja, razvijanje pozitivnog odnosa prema tradicijskim, plesnim, glazbenim vrijednostima i narodnoj nošnji, društvenom povezivanju te poticanju amaterskog rada uopće.

Odlukom Upravnog odbora HSK-a sa 9. sjednice održane 16. 12. 2022., 29. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina bit će organiziran na otvorenom početkom rujna 2022. Trenutno smo u potrazi za adekvatnim gradom domaćinom i lokalne zajednice koja bi bila voljna preuzeti suorganizaciju te ćemo početkom siječnja uputiti Poziv za iskaz interesa za suorganizaciju navedenog Susreta.

Što to konkretno znači?

Znači promjenu u dinamici održavanja županijskih smotri, samostalnih pregleda ili čak i prijave putem video snimaka. Rok za selekciju (putem županijskih smotri, samostalnih pregleda i video snimaka) je do 15. 7. 2022. kako bismo na vrijeme priredili Susret za prvi vikend u rujnu. Smatramo da nakon dvije godine online Susreta moramo poduzeti određene promjene kako bismo održali ovu značajnu djelatnost.

Pravila 29. SHFAIS-a te prijavnice pronađite na dnu stranice.

*Molimo da prijavnice prema vlastitom odabiru prijave dostavite sukladno uputama u prijavnicama.

Hrvatski sabor kulture želi vam uspješnu, radosnu i rasplesanu novu 2022. godinu.