Predstavljanje knjige Gordane Burica u HSK-u

Čast nam je pozvati Vas na predstavljanje druge zbirke kratkih priča "Otok lastavica" autorice Gordane Burica, koje će biti održano u petak, 15. prosinca 2017. u 19 sati u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture.

Autorica je dugogodišnja članica HSK-a i dobitnica Plakete "Ivo Kozorčanin" za priču "Domina" na književnom natječaju 2015. godine. Neke njene priče nagrađene su Pohvalnicom, a neke Priznanjem HSK-a, a sukladno odlukama stručnih Prosudbenih povjerenstava. Prvu zbirku kratkih priča "Ribarsko dite" objavila je u Splitu 2013. godine.

Gordana dolazi s otoka Šolte. Piše na šoltanskoj čakavštini i književnom standardu. Ovo prvo dragocjen je doprinos očuvanju otočke baštine i kamenčić u proglašenju šoltanske čakavštine nematerijalnim kulturnim dobrom RH ove godine.

OTOK LASTAVICA objavila je Naklada Bošković iz Splita uz financijsku potporu općine Šolta.

Knjiga je "posvećena jednom dječaku koji je beskrajno volio šoltansku uvalu Vela luka (Zaglav)" te donosi 32 kratke priče u kojima Gordana otkriva raznolikost osjećaja, misli i raspoloženja te sjećanja na vremena kojih više nema. S nekima ostavljajući kroniku prošlog vremena i običaja. Kratkim dijalozima i neočekivanim završetcima autorica postiže živost radnje, napetost i dojmljivost.

Ovu vrijednu zbirku priča predstavit će urednica - profesorica Mirjana Stanić. Nekoliko kratkih priča pročitat će Gordanini kolege s književnih natječaja i gošća iznenađenja.

Pozivamo Vas da svojim dolaskom uveličate predstavljanje Otoka lastavica.

Radujemo se Vašem dolasku.