HSK podržao nastajanje predstave o Dravet sindromu

Hrvatski sabor kulture sa zadovoljstvom je podržao nastajanje predstave HURA, NOSFERATU! pod redateljskom palicom Dubravke Crnojević-Carić. Spomenuta predstava dio je multimedijalnog projekta Dravet sindrom 2016. kojim se nastoji podići svijest o Dravet sindromu i senzibilizirati javnost o ovoj teškoj mioklonoj epilepsiji dječje dobi. Ustupanjem prostora za probe Hrvatski sabor kulture dao je svoju podršku Udruzi Dravet sindrom. Premijera ove vrijedne predstave održana je 13. listopada 2016. u Sceni Vidra.  

 

Predstava HURA, NOSFERATU! pruža uvid u svakodnevicu nošenja s teškom dijagnozom Dravet sindroma.

Kako je Dravet sindrom rijetka bolest, a zbog nedostatka znanja o Dravet sindromu u javnosti i među stručnim djelatnicima, roditelji su odlučili uzeti u svoje ruke podizanje svijesti i edukaciju o Dravet sindromu kroz multimedijalni projekt. Glavna ideja multimedijalnog projekta "Dravet sindrom 2016." je podignuti svijest o Dravet sindromu u svakom gradu u Republici Hrvatskoj u kojemu živi dijete oboljelo od Dravet sindroma. 
Multimedijalni projekt sastoji se od kazališne predstave, snimanja dokumentarnog filma, okruglih stolova za zdravstvene i stručne djelatnike koji se u svom radu susreću s oboljelima od Dravet sindroma i tiskanja publikacije o Dravet sindromu.
Projekt se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gđe Kolinde Grabar-Kitarović. Hrvatski sabor kulture ustupio je svoj prostor za probe kazališne predstave, a projekt su poduprli i Splitsko-dalmatinska županija, HBOR, Plinacro te drugi manji donatori.