14. MEĐUNARODNI FESTIVAL AMATERSKIH KAZALIŠTA

Zadnji vikend u rujnu, 28. i 29. 9., održan je 14. Međunarodni festival amaterskih kazališta, po prvi puta kao samostalan festival. Programom su se prikazale najbolje predstave iz regije - predstava "Feniks" skupine Little rooster productions iz Senova u Sloveniji, zatim skupina Kaotis teatralis Dramskog studija Ludens teatar iz Koprivnice s predstavom "Ispod površine" te Studio glume - Teatar 011 iz Beograda u Srbiji s predstavom "Dragi tata". Upravo je beogradska skupina osvojila i najveći pljesak i Grand Prix Grada Čakovca - čakovečkog pozoja - skulpturu čakovečke umjetnice Jelene Valkaj.

Nastavljajući tradiciju od preko pola stoljeća Festivala hrvatskih kazališnih amatera, u sklopu kojega su se posljednjih 13 godina predstavljale i inozemne predstave, tada popratni program izrastao je u festival te se od ove godine po prvi puta održao samostalno i to u Čakovcu.

Uz pobjednike 58. Festivala hrvatskih kazališnih amatera – Dramski studio Ludens teatar, skupinu Kaotis teatralis iz Koprivnice s predstavom „Ispod površine“ – na 14. Međunarodnom festivalu amaterskih kazališta predstavili su se i Studio glume – Teatar 011 iz Beograda (Srbija) s predstavom „Dragi tata“ koja bila najbolja predstava 57. Festivala beogradskih amaterskih pozorišta te osvojila brojne druge nagrade u svojoj zemlji te predstava „Feniks“ koja je osvojila nagradu na 56. Linhartovom srečanju u Sloveniji u izvedbi ansambla „Little rooster productions“ iz Senova (Slovenija). 

Materijalnu potporu Festivala u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Zajednice hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije osigurali su Ministarstvo kulture RH, Grad Čakovec i Međimurska županija.