Gostovanja najboljih predstava FHKA

Jesen 2018. godine obilježila su gostovanja nagrađenih predstava 58. Festivala hrvatskih kazališnih amatera na područjima od posebne državne skrbi. Skupine iz Karlovca, Koprivnice i Vodica obišle su sve krajeve Lijepe naše - od Drniša preko Gospića do Belog Manastira i Vukovara!

U 2018. godini ostvareno je četiri gostovanja:

 - Dramska amaterska družina POU-a Vodice s predstavom „Dvoje“ gostovala je u POU „Dr. Ante Starčević“ u Gospiću i u Gradskom kazalištu Beli Manastir (19. rujna i 26. listopada)

 - Skupina Kaotis teatralis Dramskog studija Ludens teatar iz Koprivnice s predstavom „Ispod površine“ gostovala je u Hrvatskom domu Vukovar (27. listopada)

 - Dramski studio Gradskog kazališta „Zorin dom“ Karlovac s predstavom „Jaje“ gostovao je u Pučkom otvorenom učilištu Drniš (30. listopada)

Hrvatski sabor kulture već tradicionalno realizira program Gostovanja nagrađenih predstava FHKA na područjima od posebne državne skrbi. Zbog velikog interesa za kazališni amaterizam u svim dijelovima Lijepe naše, a posebno na istoku Hrvatske gdje pojedini gradovi broje i po nekoliko amaterskih kazališnih skupina, gdje se također nalazi i sveučilišna obrazovna institucija upravo za dramsku umjetnost, potom na jugu Hrvatske gdje je interes za sve programe Hrvatskog sabora kulture koji se tiču kazališne umjetnosti oduvijek velik i, na kraju, u Lici gdje je široka publika otvorena za nova iskustva i različite tipove umjetnosti.

Upravo zbog tako razvijene publike i korisnika, ovaj program se više nego uspješno organizira već dugi niz godina. Potičući nagrađene predstave da se što više izvode i putuju, s jedne strane, te motivirajući njihove kolege iz svih dijelova Hrvatske na napredak, prateći gostovanja i izvedbe, s druge strane.