Mreža predstavljena na radionici Ministarstva kulture RH

9. listopada u Muzeju Mimara održana je orijentacijska radionica za potencijalne buduće prijavitelje na Javni poziv za programe koji potiču razvoj publike u kulturi na kojoj je predstavljena Mreža hrvatske kulture kao primjer dobre prakse.

Javni poziv za programe koji potiču razvoj publike u kulturi pokazao se veoma dobrim te će isti zbog velikog interesa korisnika i uspješno provedenog pilot projekta postati redoviti natječaj Ministarstva kulture, a bit će objavljen krajem godine za 2019. godinu. 

Pilot-poziv objavljen je prošle godine, a s obzirom na veliki odaziv predviđena sredstva povećana su s 500 tisuća kuna na nešto više od milijun kuna. „Prijavilo se 578 udruga, umjetničkih organizacija i umjetnika čime su premašena naša očekivanja, pa smo, kako bismo zadovoljili tako velik interes, morali povećati planirana sredstva", rekla je voditeljica programa Maja Zrnčić. Na pilot natječaju bilo je odobreno ukupno 28 programa iz svih područja kulturnoga i umjetničkoga djelovanja - glazba, kazalište, film, vizualne umjetnosti, ples, baština, muzeji, književnost), a najviše s područja kazališne djelatnosti i plesa.

U drugom dijelu radionice predstavljano je i nekoliko primjera dobre prakse koji su dobili sredstva na prošlogodišnjem pozivu. Jedan od izlagača bio je i Hrvatski sabor kulture koji je predstavio Mrežu hrvatske kulture koja je u prvih mjesec dana rada prikupila preko 150 članova. Tajnik dr.sc. Dražen Jelavić i suradnik za glazbenu kulturu ukratko su predstavili Mrežu te su predstavili sve njene pogodnosti za korisnike. 

Više o radionici pročitajte na stranicama Ministarstva kulture Republike Hrvatske: www.min-kulture.hr/default.aspx?id=21316