Kreativna radionica "RUJIMIROVE PJESME I RUJANINE PRIČE"

Hrvatski sabor kulture i Zaklada "Zajednički put" organizirali su kreativnu radionicu "RUJIMIROVE PJESME I RUJANINE PRIČE" u okviru "Dana europske baštine 2019." 21. rujna od 10 h na zajedničkoj adresi u Ulici kralja Zvonimira 17. "Dani europske baštine“ projekt su koji se od 1995. godine održava u Hrvatskoj povezujući većinu članica Vijeća Europe, a ove godine održava se pod temom "Umjetnost i zabava".

 

Slavenski bog berbe, vina, vinograda i slatkog voća Rujimir, i njegova žena Rujana, boginja plodnosti i vinogradarstva bili su inspiracija za prvu kreativnu suradnju susjedskih organizacija u zagrebačkoj Ulici kralja Zvonimira 17. Kroz glazbeno-kulinarsko-literarnu radionicu, tradicije naših baka i djedova imali su priliku iskusiti polaznici svih generacija iz prve ruke. 

Kroz glazbeno-kulinarsko-literarnu radionicu, tradicije naših baka i djedova imali su priliku iskusiti polaznici svih generacija iz prve ruke. Na trećem katu Zvonimirove 17 tradicijske napitnice i zdravice uz podršku KUD-a Kupljenovo podučavao je Ivica Ivanković, dok je u prostorijama Zaklade gđa. Draga Pokupec polaznicima prezentirala gastronomsku baštinu svoga kraja kupljenske buhtline.

 

Druženje je završilo na trećem katu uz degustaciju kulinarskih specijaliteta, a uz poticaj Darije Šćukanec, pričale su se omiljene priče iz vinograda i minulih jeseni. Radionica je dovršena zajedničkom pjesmom svih 29 polaznika.

Zaklada "Zajednički put" je neprofitna organizacija predana razvoju, zagovaranju i provedbi dostojanstvenog, kvalitetnog, sigurnog i aktivnog starenja, prilagođenog potrebama i sposobnostima svake pojedine starije osobe. Više informacija o njihovom radu i projektima pronađite na https://www.zajednickiput.hr/.