Plesni studio Vivona u Češkoj

Na 22. susretu hrvatskih plesnih ansambala održanom u Karlovcu 2011. godine,  Hrvatski sabor kulture započinje novu suradnju na području plesne umjetnosti, a inicijativa potječe iz rada AMATEO – europske mreže za aktivnu participaciju u kulturnim aktivnostima čiji je suosnivač i Hrvatski sabor kulture. Novi partner dolazi iz Češke, a riječ je o NIPOSU - Nacionalnom informacijskom i savjetodavnom centru za kulturu pri Ministarstvu kulture Republike Češke. Suradnja je zamišljena u vidu reciprociteta plesnih skupina i stručnjaka.

Prema ocjeni stručnog povjerenstva 25. susreta hrvatskih plesnih ansambala, u sastavu R. Pavlić, Tihomir Kološić i Jasminka Petek Krapljan, za gostovanje na 29. nacionalnom susretu plesne scene mladih i odraslih "Tanec, tanec 2015." predložen je Plesni studio Vivona iz Čakovca koji ove godine slavi 30. godina uspješnog rada.

Smotra scenskog plesa "Tanec, Tanec 2015" u Jablonecu nad Nisou u Češkoj održana je od 29. listopada do 1. studenoga. U danima Smotre organizirane su i besplatne plesne radionice za sudionike. U programu Smotre Plesni studio Vivona sudjelovao je kao gost s koreografijom "44 izlaska sunca" u subotu, 31. listopada 2015. Program je završio diskusijom publike s koreografima i plesačima o viđenim plesnim točkama, u kojoj je svatko mogao izraziti svoje mišljenje te postaviti pitanja koreografima i plesačima vezana uz njihovu koreografiju.

Ova vrijedna suradnja će se nastaviti gostovanjem odabrane češke plesne skupine na 27. susretu hrvatskih plesnih ansambala koji je u organizaciji Hrvatskog sabora kulture planiran za početak lipnja 2016. godine. Rezultati koji se očekuju su popularizacija suvremenog plesnog izričaja, međusobna suradnja i dodatna kvaliteta programa nacionalnih susreta.