Ri Dance Rijeka predstavljala Hrvatsku u Češkoj

Izbor amaterskih ansambala, zborova, orkestara, folklornih, plesnih i kazališnih skupina za sudjelovanje na međunarodnim festivalima i suradnja sa sličnim europskim kulturnim udrugama ("AMATEO" Europska mreža za aktivnu participaciju u kulturnim aktivnostima, EUROPA CANTAT, nacionalne organizacije za kulturu Republike Češke (NIPOS), Mađarske, Slovačke, Slovenije (JSKD) i ostalih zemalja s kojima Hrvatski sabor kulture surađuje) samo su neke od redovitih djelatnosti HSK-a.

Na 22. susretu hrvatskih plesnih ansambala održanom u Karlovcu 2011. godine, Hrvatski sabor kulture započinje suradnju na području plesne umjetnosti, a inicijativa potječe iz rada AMATEO – europske mreže za aktivnu participaciju u kulturnim aktivnostima čiji je suosnivač i Hrvatski sabor kulture. Novi partner dolazi iz Češke, a riječ je o NIPOSU - Nacionalnom informacijskom i savjetodavnom centru za kulturu pri Ministarstvu kulture Republike Češke. Suradnja je zamišljena u vidu reciprociteta plesnih skupina i stručnjaka. 

Za gostovanje na 30. nacionalnom susretu plesne scene mladih i odraslih "Tanec, tanec 2016." predložena je Plesna udruga Ri Dance iz Rijeke kao dobitnica Nagrade Hrvatskog sabora kulture za najbolju izvedbu Susreta.

Smotra scenskog plesa "Tanec, Tanec 2016" u Jablonecu nad Nisou u Češkoj održana je od 27. – 30. listopada. U danima Smotre organizirane su i besplatne plesne radionice za sudionike. Riječkim plesačima dodijeljena je contemporary koreografkinja i plesačica Pavla Varakova koja je svojim pristupom i  načinom rada kvalitetno i jasno prenosila svoje znanje na mlade plesače. U programu Susreta Plesna udruga Ri Dance sudjelovala je kao gost s nagrađenom koreografijom Martine Bugarin pod nazivom Žena u subotu, 28. listopada 2016. Program je završio okruglim stolom gdje su voditelji osim izricanja općenitih dojmova o cjelokupnom festivalu imali mogućnost pojedinačno razgovarati o svojim nastupima s članovima žirija dotičući se tema poput same ideje za plesnu točku, koreografije, ali i dramaturgije, izbora glazbe i svijetla. 

Ova vrijedna suradnja će se nastaviti gostovanjem odabrane češke plesne skupine na 28. susretu hrvatskih plesnih ansambala koji je u organizaciji Hrvatskog sabora kulture planiran za početak lipnja 2017. godine.