KD "Štolcer" gostovala na Festivalu FEDRA u BiH

Na 45. Teatarskom festivalu "Fedra" u Bugojnu, najstarijem festivalu amaterskih kazališta u Bosni i Hercegovini, Hrvatsku je ove godine predstavljala Kazališna družina "Štolcer" Čakovec s višestruko nagrađivanom predstavom Kristine Štebih "Ne izlazi bez čarapa" u režiji Dejana Buvača.


45. Teatarski festival "Fedra" održan je od 13. do 20. srpnja 2017. u organizaciji Kulturno-sportskog centra „Bugojno“ i Teatra „Fedra“, partnera Festivala.Kazališna družina "Štolcer" iz Čakovca nastupila je posljednjega dana Festivala, 20. srpnja 2017. s početkom u 19:30 sati u kazališnoj dvorani Kulturno-sportskog centra Bugojno, uoči dodjele nagrada i zatvaranja Festivala.
Poziv i gostovanje na 45. Fedri "Štolceri" su zaslužili višestrukim nagradama i nominacijama osvojenim na 56. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera (Nagrada za najbolju režiju, Nagrada za najbolji novi dramski tekst te nominacije za najbolju predstavu Festivala, najbolju glavnu žensku ulogu i najbolju sporednu mušku ulogu).

U natjecateljskom programu ovogodišnje "Fedre" nastupilo je 7 odabranih kazališnih grupa BiH s gostujućom hrvatskom predstavom "Ne izlazi bez čarapa" koja je odigrana u revijalnom programu, a tijekom festivalskih dana održana je i radionica "Gluma" pod vodstvom glumice Slađane Zrnić.

Realizacijom ovog gostovanja nastavljena je višegodišnja međunarodna kulturna suradnja  Hrvatskog sabora kulture i Kulturno-sportskog centra Bugojno BIH koja se iz godine u godinu ostvaruje na osnovi razmjene najboljih amaterskih predstava Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Tako svake godine na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji HSK-a gostuje najbolja predstava Teatarskog festivala „Fedra“, a na festivalu „Fedra“ u Bugojnu gostuje jedna od nagrađenih hrvatskih predstava.

Štolceri s organizatorima 45. Fedre u Bugojnu
"Ne izlazi bez čarapa" na 56. FHKA-u u Vodicama