Osvrt na održani seminar Dražena Varge u Zaboku

Poštovani, 

sudjelovala sam na Početničkom seminaru za voditelje tamburaških sastava i orkestara koji se održao u Zaboku 2. i 3. travnja ove godine. Ovom prilikom bih se htjela osvrnuti na održani seminar i obratiti pozornost na važnost održavanja takvih seminara.

Najprije bih pohvalila voditelja seminara Dražena Vargu koji je izvrstan predavač i svoje znanje prenosi na odličan način!

Učili smo dirigirati (postavljanje i držanje ruku i tijela, dinamiku, pokazivanje upada, koronu, dirigiranje naglasaka, promjena tempa...), svirali smo skladbe i folklorne pjesme i dotakli smo teme koje su jako važne za voditelje. Puno sam naučila, ali sam i shvatila da zapravo jako puno i ne znam. Potrebne su mi i vježbe dirigiranja i sviranja, ali najviše znanja mi nedostaje iz teorije glazbe, harmonizacija,te poznavanje i sviranje svih instrumenata ( A, G, E ili D štim)...

Puno toga je još za naučiti, a ne znam gdje bih mogla.Smatram da su seminari ovog tipa idealni i nadasve korisni. Stoga se nadam da će se i dalje održavati i da ćete nam na taj način pomoći postati odličnim voditeljima. 

S poštovanjem,

Ljiljana Topličanec

KUD "Fijolica" Orehovica

Međimurje