O 33. Susretu likovnih stvaralaca i hrv. likovnom amaterizmu

Poštovani,
zahvaljujemo na lijepom prijemu i organizaciji 33. susreta likovnih stvaratelja u Karlovcu.
Udruga "Peski-Art Đurđevac" sudjelovala je po prvi puta jer smo tek od ove godine članovi HSK, a osnovali smo se tek prije 3 godine tako da smo našim sudjelovanjem vrlo zadovoljni...

Od prijavljenih iz naše Udruge izabrana su 4 rada od kojih su 2 dobila i pohvalnice, a još jedna naša članica (Sanja Benko) prijavila se preko KUD-a "Tomislav" iz Svetog Ivana Žabna jer je i tamo članica od ranije i također je među odabranima i pohvaljenima. Za našu mladu Udrugu to je značajan uspjeh. Truditi ćemo se i nadalje promovirati likovni i kulturni amaterizam jer smatramo da on itekako ima mjesto na kulturnom nebu Hrvatske.
Likovni profesionalci su majstori svojega "zanata", ali likovni amateri su zaljubljenici u likovnost koji su svojim trudom i zalaganjem stekli određena znanja i vještine, a radovi im izlaze iz srca i duše i smatramo da je u tome njihova ogromna vrijednost iakao nemaju prevelikih umjetničkih pretenzija kao radovi profesionalaca.
Po nama, likovni susreti HSK-a pokazuju da mnogi likovni amateri idu u korak s težnjama likovnih profesionalaca i stoga još jednom čestitke na organizaciji i ustrajnosti u poticanju kulturnog amaterizma.

Srdačan pozdrav!
Predsjednik Udruge "Peski-Art Đurđevac"
Franjo Mihočka

Članovi Peski-Art-a Đurđevac, A. Goreta i M. Brumen