28. susret hrvatskih plesnih ansambala

Za točno 13 dana počinje 28. izdanje Susreta hrvatskih plesnih ansambala. 17. i 18. lipnja s početkom u 18.00 sati u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica publici će se predstaviti plesne skupine iz Hrvatske te gosti iz Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Susret se održava u okviru poznate manifestacije Velikogoričke večeri, a suorganizatori su Plesni klub Megablast i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica. Na Susretu će tijekom dva dana nastupiti 250 plesača s 31 koreografijom. Po prvi puta ove godine u goste nam stiže Vesna Grandes Theatre iz Zagreba, Odjel za ples Umjetničke gimnazije iz Pečuha te Plesni klub "Blok" iz Banja Luke. Slovenski plesni amaterizam predstavit će Kulturno prosvjetno društvo "Plesonoga" iz Cerknice. Po završenom programu u dvorani i okruglom stolu pozivamo vas da nam se pridružite u Parku dr. Franje Tuđmana i podržite prvi izdanje plesnog festivala #Share - aj pokret u organizaciji Plesnog kluba Megablast. U nedjelju 18.6. nastavljamo s plesnom radionicom za sve sudionike pod vodstvom članice stručnog povjerenstva i slobodne plesne umjetnice Ide Jolić. Po održanim koncertima, tročlano stručno povjerenstvo u sastavu Jasminka Petek Krapljan, Ida Jolić i Tihomir Kološić održat će okrugle stolove sa sudionicima i dodijeliti Nagrade Hrvatskog sabora kulture za najbolju koreografiju, izvedbu i kostim. Najuspješnija plesna skupina osvaja i poklon bon Obrta za proizvodnju "Svjetlost u krpici", vl. Milene Jurmić iz Zagreba za izradu jednog kostima po izboru u protuvrijednosti od 500,00 kn.

Cilj Susreta hrvatskih plesnih ansambala je predstavljanje najuspješnijih ostvarenja plesnih amatera u Republici Hrvatskoj u tekućoj godini, razvijanje pozitivnog odnosa prema plesnim i glazbenim vrijednostima, međusobno upoznavanje, zbližavanje, socijalna kohezija te stimulacija amaterskog rada uopće.