27. susret hrvatskih plesnih ansambala

Za točno 15 dana počinje 27. izdanje Susreta hrvatskih plesnih ansambala. 18. i 19. lipnja s početkom u 18.30 sati. U Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica publici će se predstaviti 21 skupina iz Hrvatske i dvije gostujuće iz Belgije i Slovenije.

Susret se održava u okviru poznate manifestacije Velikogoričke večeri, a suorganizatori su Plesni klub Megablast i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica. Na Susretu će tijekom dva dana nastupiti 300 plesača s 39 koreografija. Po prvi puta ove godine s nama je i Plesni centar Tala / Brutala iz Zagreba. Također po prvi put ove godine u nedjelju će biti organizirana plesna radionica pod vodstvom poznate pedagoginje i koreografkinje te slobodne plesne umjetnice Maše Kolar. Po održanim koncertima, tročlano stručno povjerenstvo u sastavu Ana Marija Bogdanović, Maša Kolar i Robert Schubert održat će okrugle stolove sa sudionicima i dodijeliti Nagrade Hrvatskog sabora kulture za najbolju koreografiju, izvedbu i kostim. 

Cilj Susreta hrvatskih plesnih ansambala je predstavljanje najuspješnijih ostvarenja plesnih amatera u Republici Hrvatskoj u tekućoj godini, razvijanje pozitivnog odnosa prema plesnim i glazbenim vrijednostima, međusobno upoznavanje, zbližavanje, socijalna kohezija te stimulacija amaterskog rada uopće.