4. seminar folklora u Donjim Andrijevcima

KUD "Tomislav" iz Donjih Andrijevaca poziva Vas na 4. seminar folklora koji će se 9. i 10.12.2016. održati u OŠ "Viktor Car Emin" u Donjim Andrijevcima. Prijave se primaju do 6.12.2016.

4. seminar folklora održava se u okviru programa Smotre svirača na tamburi samici " Oj samice drvo javorovo, ko te sviro nikad ne bolovo", odnosno 52. Brodskog kola. 

"Seminar folklora" nastavak je "Seminara sviranja tradicijskih solističkih glazbala" koji se u Donjim Andrijevcima održavao posljednjih nekoliko godina. Nastava sviranja tradicijskih solističkih glazbala nastavlja se i ove godine uz stručno vodstvo: Stjepana Večkovića - soliste na tradicijskim glazbalima u LADU, te Alana Kanskog – voditelj orkestra LADA. Polaznici će kroz seminar moći naučiti svirati tamburu samicu (Alan Kanski) ili neko od aerofonih tradicijskih glazbala (Stjepan Večković) - gajde, dvojnice, frula, dude, diplice i sl. Uz samu praktičnu nastavu – sviranje, polaznicima će biti osigurani i notni materijali. 

Na seminaru će se održavati nastava za folklorne voditelje, plesače i pjevače te sve one koji na nekakv način sudjeluju u djelovanju folklornih društava. Nastavu će izvoditi Alen Šušković – plesni asistent LADA i Zrinka Posavec, mag. mus. Na nastavi, polaznici će se upoznati s osnovnim problemima s kojima se susreće većina društava u Slavoniji (tradicijski pjevanje, scenska primjena folklora, uvježbavanje plesnih koraka). Osim teorijskog dijela, najviše pažnje predavači će pokloniti praktičnoj nastavi, odnosno osnovnim načinima rada u folklornim društvima (kako pravilno održati vokalnu probu npr.). Osim teorijske i praktične nastave, predavače će tijekom predavanja biti moguće zatražiti savijet za rad u folklornoj skupini te u sklopu okruglog stola pokušati raspraviti glavne probeme koji se javljaju na folklornoj sceni Slavonije. 

Kotizacija iznosi 100,00 kn, a plaćanje se vrši prilikom dolaska na seminar. Prijavnicu je potrebno zatražiti na kudtomislav.donjiandrijevci@gmail.com ili na 099 499 1721 – Matej Vinarić. Prijave traju do 06. prosinca 2016. godine.